Ubuntu 12.04 Ubuntu One Bağlanma Sorunu

Başlatan s3cr3t, 26 Nisan 2012 - 21:16:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SrdrKcmz

Misafir olarak bilgisayarı açtığınızda Ubuntu One sorun çıkarmadan çalışıyor. Bilginize.

emre b.

Konuk oturumundan da bağlanamıyorum. Bana nightly kurmamı önerdiler kurdum, sorun devam etti. Son epostaya göre sorun, sertifika sorunuymuş.

Alıntı YapHi,

Thank you for the logs. Our developers noticed that the reason it's
failing is because of an invalid SSL certificate that is not ours.
They'd like to know more about the network you are connecting to.

* How are you connecting to the Internet (Cable, DSL, hotel WiFi, etc.)?
* What type of router do you have (if any)?

Also, can you try the following:

1. Go to https://one.ubuntu.com in Firefox
2. Click on "ubuntu.com" near the URL (see attached u1_ssl_cert.jpg)
3. Does your certificate look like the one in u1_ssl_cert_info.jpg? If
not, can you take a screenshot and attach it please?

Yalnız, şimdi ben de size sorayım üniversite kampüsündeki yurdumdan internete bağlanıyorum. Router'la ilgili bilgiye nasıl ulaşabilirim?

The Punisher

Of ya, bu sorun gerçekten can sıkıcı. Google Drive yakında linux için çıkacak deniyor, umarım çıkarda bizi ubuntu one konusunda alternatifsiz bırakmazlar. bu sorunun çözülmesi ne kadar sürer arkadaşlar?

cagriemer

@emre b. okul agindan baglandiginizi anlatirsaniz router bilgisini ayrica vermeniz cok da muhim degil. Yalniz dedikleri gibi sertifikanin bir goruntusunu eklemeniz iyi olur.

sakirasci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Mayıs 2012 - 15:53:58
Ne yapıyorduk? Türkçe kullanmayı düşünmüyorduk sanırım :D Şaka bir yana, gülsem de can sıkıcı bir durum bu. Derdimizi anlatıyoruz, bir başka yerde çıkıyor sorun. Oraya anlatıyoruz düzeltiyorlar, bakıyoruz sonraki sürümde çıkıyor aynı sorun.

Yok, ben aslında ondan da öncesine, tee 1980'lere (ya da ilk ne zaman olduysa bu iş o zamâna) serzenişte bulundum aslında :) Biz de Lâtin harflerini kullanıyoruz sözüm ona ama yabancı çocuk muamelesi görüyoruz yazılım dünyâsında. Bu iş ilk masaya oturulup konuşulurken bizim şu harfleri de ekleyiverin yav diyen olmamış mıdır ya da olsa da sesi duyulmamış mıdır bilmiyorum ama çok can sıkıcı şu Türkçe harflerimizin her yerde sorun çıkarması.

Bana da @emre b.'ninki gibi bir yanıt verdiler. Ubuntu One nightly sürümünü yükledikten sonra yeniden "log" ve "sso" dizinlerinin içeriğini göndermemi istediler. Ancak anlaşılan @emre b. erken davranmış ve sorun belli oldu :) Bu router ve proxy konusunda beni bilgilendirir misiniz? Ne ola ki bunlar?
Dil uslanmadan davranış arlanmaz.

cagriemer

Router kabaca aslinda bildigimiz modem. Veri paketlerini ag uzerinde bir noktaya yollamak ya da ag uzerindeki veri paketlerini almak icin kullaniliyor. Proxy de tam anlamiyla vekil. Baglanti istegimizi bizim adimiza gerceklestiren, ilgili veri paketlerini isleyip bize sonucu ileten servis oluyor. Boylece iletisim kurmak istedigimiz son nokta dogrudan bizim bilgilerimize ulasamiyor, yerine vekilimizinkileri kullaniyor. Onbellekleme, yasaklama gibi cesitli kullanimlari da mevcut vekillerin.

sakirasci

Öyleyse vekil sunucu (proxy) gerçek kredi kartı bilgilerine ulaşılmasını önlemek için kullanılan sanal kart ile aynı mantık...
Router de yönlendirici. Bilgi için teşekkürler, şimdi bir anlam geldi bu sözcüklere :)
Dil uslanmadan davranış arlanmaz.

andacm

arkadaşlar yardımcı olurmu bilmiyorum ama ben 12.04 yükseltme yaparak kurdum. ve ubuntuone'da bir sıkıntı yok gibiydi. yani ubuntu onela paylaştıgım bir kac klasör var onlardaki değişiklikleri upload edip başka bilgisayardaki değişiklikleri alabilyorum. ama programın arayüzünü acamıyorum. yani ubuntuoneikonuna tıkladıgım zaman 11.04 deki gibi yanıp yanıp sonuyor ama acılmıyor.

heartsmagic

Mesele SSL meselesi ise geliştiricilerle iletişime geçen arkadaşlar aynen şunu söyleyebilirler: Normal A/DSL üzerinden çıkanlar da dahil, üniversitelerden vs. bağlananlar da aynı sorunu yaşamaktalar. Zira herkes ayrı bir ağdan çıkmıyor, örneğin ben klasik bir TTNET kullanıcısıyım. Ayrıca şu notu da düşebilirler: 11.10 üzerinden yükseltme yapanlarda bu sorun yok. Son söylediğimi bir iki kişi teyit edebilirse güzel olur ama :)

Not: @andacm ben yazarken ileti geçmiş, tam teyit olmasa da yükseltme konusunda durumu göstermiş oldu bizlere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s3cr3t

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Mayıs 2012 - 16:37:40
Mesele SSL meselesi ise geliştiricilerle iletişime geçen arkadaşlar aynen şunu söyleyebilirler: Normal A/DSL üzerinden çıkanlar da dahil, üniversitelerden vs. bağlananlar da aynı sorunu yaşamaktalar. Zira herkes ayrı bir ağdan çıkmıyor, örneğin ben klasik bir TTNET kullanıcısıyım. Ayrıca şu notu da düşebilirler: 11.10 üzerinden yükseltme yapanlarda bu sorun yok. Son söylediğimi bir iki kişi teyit edebilirse güzel olur ama :)

Not: @andacm ben yazarken ileti geçmiş, tam teyit olmasa da yükseltme konusunda durumu göstermiş oldu bizlere.

en son dün mail attılar cevap vermiştim. bu bilgileri ekleyip tekrar göndericem. yükseltme yaptığımda 12.04 beta 2 ye arabirimi denemedim ama kalsörden otomatik eşitleme çalışıyordu. ama yükseltme sonrası birçok programdan farklı farklı hatalar almaya başlayınca sıfır kurulum yapmam gerekti.

emre b.

Peki bu sorunu genelleyebiliyor muyuz? 11.10'dan 12.04'e yükseltenlerin hiçbirinde bu sorun yaşanıyor mu ve temiz kurulum yapan herkes bu sorunla karşılaşmakta mı? Bağlanamayan herkes TTNET mi kullanıyor? Diğer sağlayıcılardan kullanıp da sorun yaşayan var mı?

amon-ra

Alıntı yapılan: emre b. - 03 Mayıs 2012 - 19:54:42
Peki bu sorunu genelleyebiliyor muyuz? 11.10'dan 12.04'e yükseltenlerin hiçbirinde bu sorun yaşanıyor mu ve temiz kurulum yapan herkes bu sorunla karşılaşmakta mı? Bağlanamayan herkes TTNET mi kullanıyor? Diğer sağlayıcılardan kullanıp da sorun yaşayan var mı?

Superonline kullanıyorum ve bende bağlanamıyorum. 12.04 temiz kurulum yaptım.

The Punisher

Alıntı yapılan: emre b. - 03 Mayıs 2012 - 19:54:42

bende sıfırdan kurulum yaptım ve bağlanamıyorum. smile  adsl ve comodo dns kullanıyorum.

syagdiran

Alıntı Yap11.10 üzerinden yükseltme yapanlarda bu sorun yok. Son söylediğimi bir iki kişi teyit edebilirse güzel olur ama :)
Ne yazık ki teyit edemeyeceğim. Acaba olurmu diye 11.10 kurup yükselttim fakat yine bağlanmadı.

alquirel

Alıntı yapılan: syagdiran - 03 Mayıs 2012 - 21:42:39
Ne yazık ki teyit edemeyeceğim. Acaba olurmu diye 11.10 kurup yükselttim fakat yine bağlanmadı.

11.10'da bağlanabilmiş miydiniz?

syagdiran

Tabi. 11.10' da sorunsuz kullanıyordum.

andacm

arkadaşlar bugun bir mesaj daha atmıstım. yeni bir bilgi daha. iki bilgisayarımıda yükselterek 12.04 kurdum. sabahki mesajı attıgım bilgisayar toshiba sattelite ve onda otomatik eşleme yapıyor ama arabirim açılmıyordu. ama bunu bazen baska programlardada yapıyordu. o yuzden belki kapatıp acılınca duzelir. bunu yarın kontrol edip yazarım. suanda kullandıgım bilgisayar asus e1105 (modelinden cok emin değilim:)) kucuk netbooklardan ve hic bir sorun olmadan arabirimde acıldı. hem eşleşmede hemde programın acılmasında hic bir sorun yok.

alquirel

Alıntı yapılan: syagdiran - 03 Mayıs 2012 - 21:58:17
Tabi. 11.10' da sorunsuz kullanıyordum.

Böylece, aklımdaki "acaba yükseltince sorun çıkmıyor mu" sorusuna cevap almış oldum.

Uzay

Ben de geliştiricilerle iletişime geçtim ve bu başlıkta bahsedilenleri benden de istediler. En son yazışmalarımız aşağıda. En alttaki eski, en üstteki en yeni yazışma. Özetle bunun bir sertifika sorunu olduğuna karar verdiler ve üzerine eğileceklerini söylüyorlar.

Alıntı YapHi,

Thank you for doing this and sending the output. Our lead engineer is
looking at this and some other information to try to figure out the
proper fix or workaround for this invalid certificate problem.

Thanks,

Joshua Hoover

Alıntı YapHello,
The output of the command you requested is below.
Yours.

ugur@ugur-lin:~$ host blah 208.67.222.220Using domain server:Name:
208.67.222.220Address: 208.67.222.220#53Aliases:
blah has address 67.215.77.132Host blah not found:
3(NXDOMAIN)ugur@ugur-lin:~$

Alıntı YapHi,

Thank you for the information. One of our lead engineers would like to
know if you can send the output from the command below:

Press Alt-F2, type "gnome-terminal", press "Enter" and run:
host blah 208.67.222.220

Thanks,

Joshua Hoover

Alıntı YapHi,

I am a home user and using adsl connection. I have "Airties RT-205" modem. I am not sure if you need this information: my service provider is TTNet in Turkey. I tried the things with firefox. Hovewer I couldn't get a screen shot with the information in u1_ssl_cert.jpg. But the information is exactly the same with yours. You can find the information of certificate in the attachment. As far as I see the things seem the same with yours.

Kindly yours.

Alıntı YapHi,

Thank you for the logs. Our developers noticed that the reason it's
failing is because of an invalid SSL certificate that is not ours.
They'd like to know more about the network you are connecting to.

* How are you connecting to the Internet (Cable, DSL, hotel WiFi, etc.)?
* What type of router do you have (if any)?

Also, can you try the following:

1. Go to https://one.ubuntu.com in Firefox
2. Click on "ubuntu.com" near the URL (see attached u1_ssl_cert.jpg)
3. Does your certificate look like the one in u1_ssl_cert_info.jpg? If
not, can you take a screenshot and attach it please?

Thanks,

Joshua Hoover
Linux user #522783

(\_/)
(O.o) (> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

andacm

arkadaşlar ufak bir ayrıntı belki onemlidir. suandaki baglantım avea jet bunun etkisi olabilirmi?

emre b.

@The Punisher Eğer alternatif arıyorsanız; Ubuntu One, Ubuntu'daki tek senkronizasyon aracı değil.
@andacm anladığım kadarıyla, bunun etkisi pek yok gibi. Baksanıza, herkesin bağlantı tipi başka başka :)

andacm

Alıntı yapılan: emre b. - 03 Mayıs 2012 - 22:43:34
@The Punisher Eğer alternatif arıyorsanız; Ubuntu One, Ubuntu'daki tek senkronizasyon aracı değil.
@andacm anladığım kadarıyla, bunun etkisi pek yok gibi. Baksanıza, herkesin bağlantı tipi başka başka :)

3g ile baglanınca u1 arabirimi açılıyor olabilir mi? çalıişmayanlardan 3g kullanan varmı ki?

The Punisher

Alıntı yapılan: andacm - 03 Mayıs 2012 - 22:50:02
Alıntı yapılan: emre b. - 03 Mayıs 2012 - 22:43:34

3g ile baglanınca u1 arabirimi açılıyor olabilir mi? çalıişmayanlardan 3g kullanan varmı ki?

şimdi denedim avea 3g ile ancak yine bağlanamadım. demekki iss'lerden bağımsız bir sorun bizim bu yaşadığımız.

bi de linux için ubuntu one alternatifleri neler?

not: google drive linux'e de gelecekmiş.

heartsmagic

@Uzay, sen eposta listesi üzerinden mi yazışıyorsun? Bu arada sorunun malum Türkçe sorunumuz çıkmaması beni şaşırttı, bir taraftan da sevindirdi. En azından Python sorununu birçok uygulamada görmeyiz diye ümit ediyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alquirel

@sakirasci, @The Punisher

Bu başlıktaki sorunla doğrudan ilgili olmayan iletileri daha uygun başlığımıza taşıdım.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21732.msg401222#msg401222