Ubuntu özeleştirme betiği

Başlatan blood4metal, 26 Nisan 2012 - 19:21:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blood4metal

Merhabalar arkadaşlar;

Ubuntu özelleştirme betiği yeni kurulumdan sonra işimi çok kolaylaştırıyordu ancak 11.04 sürümünden sonrası için bulamadım. Acaba ben mi doğru yerde aramadım yoksa artık betik güncellenmiyor mu? Malum 12.04 kurulumu için bulabilirsem işim çok kolaylaşacak.

şimdiden teşekkürler

if

@blood4metal, özelleştirme betiği ile neyi kastediyorsunuz?

heartsmagic

Bizim özelleştirme betiği mi?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=19288.0

O çalışma uzunca bir süredir güncellenmiyor zaten.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

blood4metal

Evet sizin özelleştirme betiğinden bahsediyorum.

https://launchpad.net/ubuntu-tr-betik adresinden takip ediyorum ama sizin de söylediğiniz gibi uzun zamandır güncellenmiyor. Yeni güncellemeler gelmeyecek mi acaba?

heartsmagic

@ironic vakit bulabilir mi bilmiyorum. Aslında bu işi @ironic'le beraber bizim uyuglamacı arkadaşlar yürütse ne güzel olur :)

blood4metal

çok güzel bir uygulama bence. çok yararlı, yeni kurulum yaptıktan sonra birkaç saat sürebilicek işlemler dizisini çok daha kısa bir sürede halledebiliyorduk. Bence benim gibi bunu isteyen birçok arkadaş vardır.

heartsmagic

O zaman uygulama geliştirme yapan arkadaşlar için konuyu tekrar hortlatalım :)

blood4metal

doganaydin

ironic

Öncelikle konuyu, foruma çok sık giremediğim için göremedim. Geçte olsa bazı konularda açıklama yapayım.

Betik projesi bir topluluk çalışması olması niyetiyle başladı. Amaç, her seviyeden kullanıcının Ubuntu kurulumu sonrası yaptığı işlemleri ve paket kurma işlerini kolaylaştırıp işi bir sistematiğe dökmekti. Projeyi gelecek her türlü desteğe/isteğe açık olarak başta ben üstlendim. Elimden geldiğince -kısıtlı bash bilgimle- projeyi yürütmeye çalıştım. Eklenebilecek özellikleri, kurulması muhtemel paket seçimlerini betiğe eklemeye çalıştım. Fakat betiğin devam etmesi için olmazsa olmaz konularda
* özellik/paket isteği
* Betiğin desteklediği tüm ortamlarda kapsamlı sınanması
* Çalışma sonrası bildirimler

yeteri kadar dönüş/destek olmadı.

Özellikler/paketler tamamen ben ne yaparsam, neyin eklenmesini düşünürsem betikte o oluyordu. Bu durum projeye başlamamdaki "topluluk projesi" amacıyla uyuşmuyordu ve beni rahatsız ediyordu.

Diğer taraftan betiğin sınanması konusunda yeteri kadar sınayan kişi olmadığı için özellikle bana ve birkaç kişiye çok yük biniyordu. Bu şekilde ilerlemek de mümkün değildi.

Son olarak betiğin çalışma kaydı için kullanıcılardan dosya gönderimini rica ettik ama çok az gönderim oldu.

Sanırım az çok açıklayıcı oldum. Bu şartlarda düzelme olmadıkça bir topluluk projesi yürütmek pek olası gözükmüyor.

zeusmaster

@ ironic, kısıtlı bash bilginiz baya iş başarmamızı sağladi. Bir kez daha teşekkür ederim. Sayenizde bash konusunda baya şey öğrendim. Siz bu işe tekrar ortak olursanız sizden öğrendiğim kadarıyla her noktada yardımcı olacağım.
Up and Running...

ironic

Alıntı yapılan: bahdem - 18 Mayıs 2012 - 09:35:35
@ ironic, kısıtlı bash bilginiz baya iş başarmamızı sağladi. Bir kez daha teşekkür ederim. Sayenizde bash konusunda baya şey öğrendim. Siz bu işe tekrar ortak olursanız sizden öğrendiğim kadarıyla her noktada yardımcı olacağım.

@bahdem desteğiniz için ben teşekkür ederim. Projeye başladığımda çok fazla bash bilmiyordum. Araştıra araştıra hem öğrenip hem bir şeyler yapmaya çalıştım. :)

zeusmaster

Alıntı yapılan: ironic - 19 Mayıs 2012 - 11:39:57
@bahdem desteğiniz için ben teşekkür ederim. Projeye başladığımda çok fazla bash bilmiyordum. Araştıra araştıra hem öğrenip hem bir şeyler yapmaya çalıştım. :)
Sayenizde çok şey öğrendim. Umarım bu çalışma sayesinde hem öğrenip hem bir şeyler ortaya çıkaracağız :)
Up and Running...