Kontakt veya benzeri bir program

Başlatan nmw, 26 Nisan 2012 - 14:23:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nmw

KDE masaüstünde çalışan Kontakt isimli bir "KDE kişisel bilgi yöneticisi" programı var. Bunun GNOME versiyonu var mı?
Yoksa aynı fonsiyonlara sahip bir benzeri var mı?
Veya Ubuntu'yu KDE olarak yükleyip onda çalıştırabilir miyiz?

if

@nmw, burası1 yardımcı olacaktır. Bildiğim kadarıyla Kontakt gibi kapsamlısı Gnome için yok. Kontakt'ı Ubuntu'ya elbette yükleyebilirsiniz.

1 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_personal_information_managers

nmw

Teşekkürler. yanlız Kontakt yüklemek için Ubuntu'yu KDE masaüstü ortamı olarak yüklemeliyim, değil mi?
Veya Kubuntu mu tavsiye edersiniz?

Bir de Kontakt deb paketi olarak var mı, yoksa kaynak kodlarından mı derleniyor?

umutubuntu

Gnome veya Unity'de kullanabileceğiniz Kontact'a en yakın program Evolution var.
Her ikisi de depolarda mevcut, Kontact Ubuntu'ya yüklenebilir fakat beraberinde KDE kütüphanelerini kuracaktır.
Ubuntu'ya da kurabilirsiniz sudo apt-get install kontact
Kontact için Kubuntu kullanmanızı tavsiye ederim.
Gnome ya da Unity'de Kişisel Bilgi Yöneticisi programı (P.I.M.) kullanmak istiyorsanız aşağıdaki kodla Evolution kurabilirsiniz.
sudo apt-get install evolution

hs

Sanırım KDE pardus'un GNOME ve UNITY'de ubuntu'nun masaüstü arayüzü. (yanlışsam lütfen düzeltiniz) Masaüstü arayüzleri'nin sistemde kullanılan programlarla uyuşmama durumu söz konusu mudur?

@nmw arkadaşın sorularından böyle bir durumun olduğu anlaşılıyor da...
"Dikkatsizce yapılan değişim tehlikelidir; fakat asıl tehlike kör muhafazakarlıktır." Henry George

if

@hs, doğrudur. Kubuntu KDE kullanır; Ubuntu Gnome masaüstü yöneticisinin Unity kabuğunu kullanır.

Paketi kurarken gerekli kütüphaneler de yüklendiği için uygulamanın çalışmasında sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama hiç sıkıntı çıkmaz diyemem. Başka bir sebepten de sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü.

Benim tavsiye edebileceğim Osmo var.

hs

Çok tuhaf bir durum! masaüstü denilen yer sadece programların kısayollarının olduğu görsellikten ibaret basit bir uygulamadır diye biliyorum ben işletim sistemindeki diğer bağımsız programları nasıl etkiler çok merak ettim doğrusu...

Osmo ekran görüntülerine baktım win7'ye benziyor, sanırım o yüzden bana önerdiniz ama ben arayüz konısında problemli değilim (şimdilik) ubuntu'da orjinal ne ise onu kullanmak tercihim olur. Dolayısı ile bir Unity'ci olacağım sanırım :)

teşekkürler.
"Dikkatsizce yapılan değişim tehlikelidir; fakat asıl tehlike kör muhafazakarlıktır." Henry George

if

@hs, ne Gnome ne de KDE sadece masaüstü değil, bunlar masaüstü yöneticisi ve herbirinin kendi hütüphanesi, kendi geliştirme araçları ve o geliştirme araçlarıyla yazılmış uygulamaları var.

Osmo'yu nadir de olsa kullandığım için örnek verdim. Arayüzünün Windows uygulamalarına benzediğini bilmiyordum.

heartsmagic

@hs, aslında @if açıklıyor fakat yine de sorun olmama durumunu %100 olarak ifade etmek istemiyor. Düşündüğün gibi birçok durumda zaten sorun çıkmaz. Fakat malum bunlar birer uygulama ve sorun yaşanma ihtimali her zaman var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hs

O zaman GNOME kullanırken bir KDE programı çalıştırdığımızda bilgisayar bir anda KDE arayüzüne mi geçiyor, yoksa KDE kütüphanesi arkaplanda çalışarak programın açılmasını mı sağlıyor?

heartsmagic

İkinci söylediğin şekilde oluyor. Kütüphaneler kurulu olduğu sürece sıkıntı çıkartmadan çalışması beklenir normalde.

hs

İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür etmeden geçemeyeceğim gerçekten şaşırtıcı derecede yardım ediyorsunuz, sağ olun.

heartsmagic

Şaşırtıcı derecede rica ederiz o zaman :) Buradaki herkes vakti ve imkânları müsaade ettiği ölçüde yardım etmeyi sever. Yeter ki karşı taraf da bu yardımı alma ve öğrenme yanlısı olsun.

cylon

Seçenek olarak Thunderbird + lighting eklentisini de düşünebilirsiniz.
ben kendi adıma yıllardır  bu şekilde ilerliyorum ve memnunum.
"sen dünümüz, bugünümüz, yarınımızsın, en büyük ustalığımız, en ince hünerimizsin." N.H.R.

hs

Alıntı yapılan: cylon - 09 Ağustos 2012 - 15:03:00
Seçenek olarak Thunderbird + lighting eklentisini de düşünebilirsiniz.
ben kendi adıma yıllardır  bu şekilde ilerliyorum ve memnunum.

Hocam Thunderbird'i anladım (masaüstü yöneticisi) peki "lighting eklentisi" dediğiniz şey tam olarak nedir?

EDİT: Yalnız thunderbird'in geliştirilmesi durdurulmuş. Aşağıdaki sayfada şöyle bir satır gördüm; "Thunderbird'ün gelişiminin durdurulmasının ardından"
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35104.0

matrax_41

Thunderbird'ün geliştirilmesi değil de Mozilla tarafından yeni özellik eklenmesi durduruldu. Lightning eklentisini araçlar-eklentiler yolundan yükleyebilirsin.

geryildirim

Kontact uygulamasını depodan indirip kurdum. Ama not tutma modülünün (Pardus'taki adı Notlar idi galiba) yüklenmediğini gördüm.
Bu deb paketindeki bir hata mı, yoksa bu modülü eklemek mümkün mü?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Ağustos 2012 - 23:39:00

Sitesinde KJots olarak geçiyor.

karboran

@geryildirim
aptitude yüklü değilse sudo apt-get install aptitude
yüklüyse direk
sudo aptitude search kontact
sudo aptitude search kjots

komutların dan sonra
örneğin karboran@karboran-pc:~$ sudo aptitude search kjots
p   kjots                           - note-taking utility                       
karboran@karboran-pc:~$ kjots
The program 'kjots' is currently not installed.  You can install it by typing:
sudo apt-get install kjots
karboran@karboran-pc:~$

"The program 'kjots' is currently not installed" kjots yüklü değil bu şekilde bi bakalım yüklemişmisin
(biraz dolaylı bi yöntem belki ama bende yeniyim kusruma bakmayın yükledğim şeyi bulamazsam ne durumda olduguna böyle bakıyorum)
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

heartsmagic

@karboran, aynı işlemi apt-get ile de yapmak mümkün. Hatta uçbirime ihtiyaç duymadan da yapılabilir Uygulama Merkezi'nden.
@geryildirim, kjots depolarda var, rahatlıkla kurabilirsin.

karboran

@heartsmagic Sağolasın abi.O halde benim aptitude den arattığım zaman aradığım şeyi bi nevi ubuntu yazılım merkezinden mi arıyor ?
@geryildirim evet yazılım merkezinde var şunu gördüm orada "this package is part of the KDE PIM module." bu paket kde modulunun parçası diyo .

heartsmagic

Evet @karboran, aptitude, apt-get veya Uygulama Merkezi, hepsi depolardan arama yapar. Bunlar depolara ulaşmak, paket kurmak, kurarken bağımlılıkları çözmek için yazılmış araçlardır ve alt yapı olarak paketleri sisteme gerçek anlamda kuran dpkg aracını kullanırlar.

geryildirim

Cevaplar için teşekkürler;

KJots'u kurdum. Ayrıca  Notebooks olarak Kontact uygulamasına yerleşti.  Ancak ne KJots olarak, ne de Kontact uygulamasının bir parçası olarak "New Book" veya "New Page" komutları çalışmadığı gibi "import" menüsü de yok!

Bu durumda ne not alabilirim, ne de eski notlarımı import edebilirim.

Ubuntu üzerinde kullandığım için KDE ile ilgili bir problem olabilir mi?

Yoksa gene bi şeyler eksik mi?

karboran

Alıntı yapılan: karboran - 17 Ağustos 2012 - 01:21:37
@geryildirim evet yazılım merkezinde var şunu gördüm orada "this package is part of the KDE PIM module." bu paket kde modulunun parçası diyo .

Ubuntu üzerinden kurduğun için olabilir. Programın ubuntudaki bi muadilini kullan veyahut bu program olmazsa olmazım diyorsan da KDE ye geç diyebiliyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_personal_information_managers
Open source applications
PIM applications > Kontact
Platforms > Linux, Microsoft Windows, Unix, Mac OS X, KDE
Software licanse > GPL

Linux platforumda çalışıyor ,ayrıca ubuntu deposunda da var, çalışması lazım ama ya..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2012 - 17:00:11

Hey hey hey 1 saniye :) araştırırken bişey buldum , http://techbase.kde.org/Projects/PIM/KJots  manuel kurulumunu anlatmış, ben buradaki adımları sana anlatabilirim ama siteki tecrübeli arkadaşlar bi baksınlar. Olmazsa deneyelim bi.

--------------------------------------------------------
KJots is part of the kdepim module. To build it, you will need at least the kdelibs development headers. On Kubuntu you can get all dependencies with the command
(KJots kdepim modülünün bir parçasıdır. Bunu kurmak için, kdelibs geliştirme başlıklarına ihtiyacımız varmış. Kubuntu üzerinden komutlarla bu bağımlılıkları alabilirmişiz )
sudo aptitude install cmake subversion build-essential kdelibs5-dev
Download the latest code.
svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/KDE/kdepim/kjots
cd kjots

mkdir build
cd build

mkdir ~/kdelocalprefix
cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=~/kdelocalprefix/ -DCMAKE_BUILD_TYPE=debug
make
make install

export PATH=~/kdelocalprefix/:$PATH
KDEHOME=~/.kdelocal kjots

geryildirim

Maalesef kolay ve basit bir çözümü yok görünüyor.

karboran

@geryildirim kjots u ubuntu yazılım merkezinden kaldırıp, bu kodları bi yazın arda arda terminalden olumlu bi sonuç alabilirsiniz belki şuan internet kafedeyim, olmassa eve gidince ben bi deneyim :)