Kontakt veya benzeri bir program

Başlatan nmw, 26 Nisan 2012 - 14:23:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geryildirim

Kodları tek tek yazdım ama sonuç alamadım.
Bir sürü şey kurduruyordu ve bazı hatalar veriyordu.
Vazgeçtim.

Zim Desktop Wiki, Xournal, RedNotebook gibi bazı not tutma programları gördüm.
Bunları kullananlar arasında hem stabil hem de kullanışlı olması bakımından tavsiyede bulunabilecek var mı?

Saygılar...

serkanburda

@geryildirim, ne amaçla kullanacağınıza bağlı olmakla birlikte zim de rednotebook da kullanışlı ve de kararlı çalışan güzel yazılımlar. Ben ikisini de kullanıyorum ayrı ayrı. Rednotebook daha çok günlük diyebileceğimiz bir yazılımken zim wiki tarzı bağlantılı içerikler yaratmak açısından faydalı bir program. Zim'e alternatif olarak yazılım merkezinden notecase uygulamasını da kurabilirsiniz.

İçe aktarma seçenekleri bu programlarda ne yazıkki bana yetersiz gelmişti. İnternetten bulduğum cherrytree isimli bir uygulama ile tüm tomboy notlarımı içe aktarabilmiştim. Sizin aktarmak istediğiniz notlar hangi programda bilmiyorum ama buna da bir göz atabilirsiniz. Yanılmıyorsam depolara girmişti ama her ihtimale karşı size bağlantı da vereyim: http://www.giuspen.com/cherrytree/

ironic

Not tutma için Firefox kullanılıyorsa QuickFox eklentisi de çok kullanışlı. notları yer imlerinde saklıyor. Eşleştirme servisleriyle farklı bilgisayarlarda da kullanılabilir.

geryildirim

Tavsiyelere teşekkürler.
QuickNote harika bir eklenti, biliyorum.

Ben Kontact programını kullanırken yedeklediğim .book uzantılı notları import etmek istedim, ama olmadı. Ubuntu'da Kontact ve KJots'u kurdum  Notebooks olarak yerleşti, ama çalışmadı.
Neyse, onu başka türlü alabilirim.

Benim aradığım kategorik ve hiyerarşik notlar ve iktibaslar için bir programdı. Galiba RedNoteBook buna en yakın uygulama gibi görünüyor.

Yalnız Zim'de deneme için yazdığım notu silemedim; bu nasıl yapılıyor?