[Çözüldü] "tanımsız frekans" sorunu

Başlatan anarxia, 25 Nisan 2012 - 22:56:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anarxia

İyi akşamlar arkadaşlar, sistemi yeni kurduğum için bu aralar pek bir sorun yaşıyorum sistemle ilgili :) Kusura bakmayınız; neyse sormak istediğim şey ubuntunun ekran yönetimi ile alakalı. Masaüstü resolution çözünürlüğü 1280-1024 ve refresh rate yenileme oranı 60hz. Gayet de güzel bir görüntü alıyorum fakat kullanıcı değiştirmek istediğim zaman veya oturumu kapattığım zaman girilen kullanıcı seçme bölümüne ekranım kapanıyor ve "tanımsız frekans" diye bir uyarı veriyor, sadece kasadan restarlıyarak yeniden başlatarak geri gelebiliyorum, acaba masaüstünde bu grafik ayarları ile o bölümdekiler aynı değil midir? Yoksa başka bir durum mu var? Ekranım ne yazık ki crt monitör, gnome classic (efektsiz) kullanıyorum ve ekran kartım tümleşik ati radeon hd 4250, yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Büyük-küçük harf kuralını ezelden beri sevmem, o yüzden de kusura bakmayın, bu konuda biraz takıntılı arkadaşlar var sanırım :) Neyse kolay gelsin...

if

@anarxia, takıntılı veya değil, yazım kurallarına uyulmasını istememiz öncelikle ana dilimizi düzgün kullanmak ve sonrasında düzenli ve temiz bir forum elde etmektir ve yazım kurallarına uyulması forum kuralımızdır.

Uymayan çok. Elimizden geldiğince düzeltmeye çalışıyoruz ama binlerce iletiye yetişmemiz mümkün değil. Neyse, daha fazla yazmak istemiyorum.

gksu gedit /etc/default/grub ile açacağınız dosyadaki #GRUB_GFXMODE=640x480 satırını GRUB_GFXMODE=1280x1024 olarak ayarlayın, kaydedin ve kapatın. Sonra sudo update-grub komutunu verin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

anarxia

Valla sanırım bu 3. oluyor bana yardım ettiğin, çok teşekkür ederim, sorun çözülmüştür... Bu arada bundan sonra büyük-küçük harf kuralına elimden geldiği kadar dikkat edeceğim, burda ki insanlara karşılıksız yardım etme zahmetini gösterdiğiniz için... İyi akşamlar hocam, kolay gelsin...

if

Rica ederim, etiket ve anlayışınız için teşekkürler.:)