Grub ekranı sadece istediğimde görünsün.

Başlatan noktakom, 23 Nisan 2012 - 15:46:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noktakom

Şöyle bir şey yapmak istiyorum. Pc açılışında grub ekranı görünmeyecek, default os neyse direk o açılacak. Ancak, eğer diğer sistemleri açmak istersem, önceden atanmış bir tuşa pc açılışında basıcam ve grub ekranı karşıma gelecek. Böyle bir şey mümkün müdür acaba?

if

noktakom

Az önce grub_timeout'u 0 yaptım, menü gözükmesin diye... açılışta esc'ye basınca grup çıkıyormuş. Tabi bu grub'un eski versiyonu içinmiş. Deneyeyim dedim ama grub2 de çalışmadı. Şu an menüyü göremediğimden xubuntu'yu açamıyorum.

if

SHIFT tuşuna basarak grub'u getirebilirsiniz.

noktakom

grub loading yazısı geliyor ama grub gelmiyor.

if

GRUB_TIMEOUT=0 atanınca shift ile açılmıyor, doğru. GRUB_TIMEOUT=1 yapmanız gerek.

noktakom

Sistemi açamadığımdan böyle bir değişim yapmam mümkün değil sanırım. Elimde canlı cd de yok şu an. Final sürüm çıkınca indiricem. O zaman grubu yeniden kurarım veya temiz bir kurulum yaparım. daha sonra asıl mesele olan grubu gizleme kısmını tekrar döneriz. Teşekkürler.

if

@noktakom, Xubuntu açılmıyor ama ne açılıyor?

noktakom

Windows 7 varsayılan işletim sistemi olduğundan direk o açılıyor.

ct

Eğer bunun bir çözümü yoksa efsane bir başlık :) Adım adım hazin sona ilerleyiş :) Kusuruma bakmayın kötü bir şey ama hala gülüyorum :D

gecegezen

dosyalama sistemi eğer ext3 ise bir çözüm olabilir aslında windows üzerinden düzenleme yapabiliceğiniz prgramlar vardı ama ext4 için böyle bir program duymadım. Şununda söylemeliyim programlar çok güvenli değillerdi .
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

noktakom

@gecegezen, sanırım böyle birşeye gerek olmayacak, final sürüme 2 gün kaldı.

Bu arada grub 2 komutlarıyla açmayı denedim. "linux" komutunu bulamıyor. O kısımda hata alıyorum. Bir fikriniz var mı?

Yöntem:
set root=(hdX,Y)
linux /vmlinuz root=/dev/sdXY ro
initrd /initrd.img
boot

if

@noktakom, o kısma nasıl ulaştınız? Ubuntu hangi bölümde kurulu?

SHIFT ve ESC tuşlarını tekrar denediniz mi? Grub yüklenmeden önce SHIFT'e basılı tutmanız, ESC'ye ise sık sık basmanız gerek.

noktakom

sda 5 te kurulu.

SHIFT ve ESC tuşları olmadı. Basınca grub loading yazısı geliyor ama grub gelmiyor. Direk windows açılıyor. grub loading yazısı ekrandayken esc'ye basarsam da windows'un boot ile ilgili ayarlarının olduğu ekranı açılıyor. güvenli mod, işletim sistemi seçimi vs...

noktakom

@if, istediğiniz çıktıyı geçiyorum.

menuentry 'Ubuntu, with Linux 3.2.0-24-generic' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os {
menuentry 'Ubuntu, with Linux 3.2.0-24-generic (recovery mode)' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os {
menuentry 'Ubuntu, with Linux 3.2.0-23-generic' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os {
menuentry 'Ubuntu, with Linux 3.2.0-23-generic (recovery mode)' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os {
menuentry "Memory test (memtest86+)" {
menuentry "Memory test (memtest86+, serial console 115200)" {
menuentry "Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)" --class windows --class os {

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

noktakom

Kubuntu üzerinden alıyorum, final sürümle birlikte yeni kurulum yaptım.

heartsmagic

Tamam, aynı yerden grub.cfg dosyasındaki düzenlediğin yeri geri alamıyor musun? Gerçi update-grub yürütmek gerekebilir o da Kubuntu üzerinde gerçekleşir. Belki olayı chroot yaparak çözebiliriz. Bilgin var mı chroot konusunda?

noktakom

Anlatamadım, şu an sistemde hiçbir sorun yok. grub vs. her şey normal. Dolayısıyla geri alınacak düzeltilecek bir şey yok. İstediğim şey ilk iletide anlattığım mevzu. Öyle bir şey mümkün mü?

heartsmagic

Anladım.

Sen hiç GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 ve GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true kısımlarını kurcaladın mı peki?

noktakom

Önceki kurulumda grubun ekranda görünme süresini 0 yapmıştım. Zaten ondan sonra ubuntuya girememiştim. Onun haricinde bir şey denemedim.

heartsmagic

Bu iki seçenek denenebilir belki, açıklamalarına da bakılabilir. İlk elden deneyemiyorum ne yazık ki.

noktakom

Söylediklerinizi aradım ve şunu buldum.

"To hide the menu on boot:
There should be no # symbol at the start of the line: GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 line. "0" in both entries (GRUB_TIMEOUT & GRUB_HIDDEN_TIMEOUT) above should boot the system without a timeout. A positive integer will leave a blank screen for that number of seconds, allowing the user time to press "ESC" or "SHIFT" to display the menu. The splash screen will still display during the timeout."

Yazılanları yaptım. fakat yine aynı sorun oluştu. Kubuntuya giremiyorum.

Elimde hazır usb var, olmadı grub'u tekrar kurabilirim. Eğer başka bir tavsiyeniz yoksa..

heartsmagic

@noktakom, keşke denemeden önce ilk sıraya Kubuntu'yu alsaydın, en azından eski sorunu yaşamazdık. Açıkçası Shift ile de görünür hâle gelmiyorsa bu ayarladığımız şeylerin ne işe yaradığını anlayamıyorum. Bir şekilde Grub'u istediğimizde gizleyebilmemiz gerekir diye geçiyor elimden.

Sorunu çözmek adına şu an başka bir önerim yok ne yazık ki.

noktakom

Aslında benim de aklıma geldi kubuntuyu varsayılan yapıp devam etmek ama İleti çok açık ve talimatlar karmaşık bir işlem olmadığından sorun yaşamam diye önlem almaya gerek duymadım.

Sistemi canlı usb ile açığ değiştidiğim ayarları geri aldıktan sonra grub'u güncelledim. Şu an kubuntudan yazıyorum.