Bölümler dosya sisteminden ayrılamadı

Başlatan neoberg, 21 Nisan 2012 - 19:28:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neoberg

Merhabalar arkadaşlar,
Ubuntu 11.10 kurulum esnasında aşağıdaki gibi bir hatayla karşılaşıyorum.

Alıntı YapBölümler dosya sisteminden ayrılamadı
Kurulum programının, değişiklikleri bölümleme tablosuna işlemesi gerekiyor; ancak şu bağlama noktalarındaki bölümler dosya sisteminden ayrılamadığı için değişiklikler bölümleme tablosuna işlenemiyor:

/cdrom

Bu bağlama noktalarını kullanan uygulamaları lütfen kapatın.

Kurulum programının bu bölümleri yeniden ayırmayı denemesini ister misiniz?
[Geri dön] [Devam et ]

/cdrom'u ayırınca doğal olarak kurulum olduğu yerde kalıyor devam etmiyor. Diğer türlü de yine bölümlemeye dönüyor ve devamında yine aynı şey.

Yıllardır Ubuntu ve diğer dağıtımları kurarım hiç böyle br sorunla karşılaşmamıştım :) İnternette de araştırdım biraz ama bir şey bulamadım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

heartsmagic

Sorun medya olabilir mi? MD5 bütünlüğü denetlendi mi ve de ISO düşük bir hızla yakıldı mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neoberg

Evet hocam md5 kontrolünü yaptım ve 10x'de yazdım cd'yi. Farklı isolarla birden çok cd ile de denedim.

heartsmagic

10x yerine mümkünse 4x gibi bir hızda dener misin? Eğer farklı medyalarla yavaş hızlarda da aynı sorun oluyorsa aklıma sadece CD-ROM aygıtı ile ilgili bir uyuşmazlık olabileceği geliyor.

neoberg

Hocam 2 farklı cd-rw ile ve 2 farklı cd-r ile denedim fakat sonuç aynı. Fedora kurayım dedim, onda da ram altsınırı varmış :)
Şimdilik arkadaş 9.04 kullanmaya devam edecek sanırım eski depolar ile.

heartsmagic

Farklı aygıtlarla da aynı sorunu yaptıysa durum daha da garipleşiyor. 9.04 çok geride kaldı ama, arkadaşına yazık :) 12.04 çıkınca bir de onunla deneyin şansınızı.

neoberg

Ubuntu 11.10, Fedora 16-15, Mint(hangi sürüm hatırlamıyorum) denedik; birçok cd ve 2 ayrı cd-rw ile :) Hiç birini kuramadık. 9.04 ise hiç sorun çıkarmadan kuruldu. İşin ilginci aynı mint isosu ile aynı pcye daha önce kurulum yapmıştık. Şimdilik 9.04'e eski depoları ayarladık, kullanıyor :)
10.04 dene dediğimde ise arkadaş "Ben daha bir şey denemem" hatasını veriyor.

heartsmagic

Tabi, haliyle o da sıkılmıştır. Haklı da, zira sorunun ne olduğunu da anlayamıyoruz.

if

@neoberg, kurulu İngilizce yaptığınızda da aynı sorunu mu veriyor? Farklı dosyalama biçimleri kullandığınızda ne oluyor? sudo fdisk -l
mount
komutları ne döndürüyor canlı medya üzerinde?