[Çözüldü] İntel GMA 3150

Başlatan acemicadi, 20 Nisan 2012 - 10:51:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemicadi

Herkese merhaba. Ubuntu yu yeni yükledim ve pek bir şeyini bilmiyorum. Netbookum var ve sanırım ekran kartını tanıtamadığım için video oynattığım zaman takılıp duruyor. HP Mini 110 netbookumun markası ekran kartı da intel gma 3150. Bunu nasıl düzeltebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Aequitas

Intel GMA için ayrıca kurulum yapmak çoğu zaman gerekmiyor ama mesa paketi kurulu değilse kurmayı deneyebilirsin.
sudo apt-get install mesa-utils
Bir de eğer yanlış hatırlamıyorsam Sistem Ayarları>Sistem Bilgileri>Görüntü sekmesinde Intel yazıyor mu diye kontrol edebilirsin. Eğer FullHD görüntü oynatmaya çalışıyorsan takılma normal sayılır.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

acemicadi

Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Fakat bu dediğinizi yapmama rağmen windowsta takılmayan görüntü ubuntuda takılınca başka bir şey mi yapmam gerekiyor diye düşündüm.

ct

@Aequitas'ın dediğine ek olarak:

Güncellemeler de sistemdeki bazı eksikliklerin giderilmesinde yardımcı olabilir. İnternette bu bilgisayarların bazı driver sorunlarının güncellemeyle çözüldüğünü okudum.

Sisteminizi güncellemek için:

CTRL+ALT+T tuşlarına basarak terminali açın ve aşağıdaki kodları yazıp çalıştırın.

sudo apt-get update

burada şifre soracaktır. Kullanıcı şifrenizi girin.

sudo apt-get upgrade

Ek olarak: Hangi video oynatıcıyı kullanıyorsunuz? VLC bildiğim kadarıyla daha sorunsuz çalışıyor.

acemicadi

İnternet üzerinden izliyorum. Ses normal şekilde işliyor fakat görüntü çok takılıyor.

ct

Flash player ile alakalı olabilir sorununuz. Forumda bununla ilgili başlıklar bulacaksınız. Başka web tarayıcılarını denediniz mi?

acemicadi

Teşekkür ederim. Sorun firefoxtaymış. Chrome yükledim ve açtım, sorunsuz çalıştı.

ct

Eğer sorununuzun çözüldüğünü düşünüyorsanız:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

Firefox ile ilgili sorunun çözümünü flashla ilgili başlıklarda bulabilirsiniz.