HP PRO 3420 ALL-IN-ONE PC kurulum sonrası sorunlar

Başlatan djpisagor, 19 Nisan 2012 - 17:09:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

djpisagor

Merhaba,

HP PRO 3420 ALL-IN-ONE PC ' ye ubuntu 10.04 versiyonunu kurduk. (Daha yeni sürümler sorun çıkardı) Şu an neredeyse hiç bir sürücüyü yüklememiş görünüyor.

Sürücüleri yüklemek istiyorum özellikle ethernet kartını yüklemem hayati önem taşıyor.

Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

cagriemer

Ek suruculer kisiminda herhangi bir sey gorunuyor mu? Asagidaki komutlarin ciktilari nelerdir?

lspci
lsusb

djpisagor

çıktılar şu şekilde.

berk@berk-desktop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Device 0100 (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Sandy Bridge Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Cougar Point HECI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation Cougar Point USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Cougar Point High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 3 (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 4 (rev b5)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 6 (rev b5)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation Cougar Point USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Device 1c5c (rev 05)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation Cougar Point 4 port SATA IDE Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Cougar Point SMBus Controller (rev 05)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation Cougar Point 2 port SATA IDE Controller (rev 05)
02:00.0 Network controller: RaLink Device 5390
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 06)
04:00.0 Class ff00: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 5209 (rev 01)

berk@berk-desktop:~$ lsusb
Bus 002 Device 005: ID 04f2:b28d Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 002 Device 004: ID 1c4f:0002 SiGma Micro
Bus 002 Device 003: ID 09da:000a A4 Tech Co., Ltd Port Mouse
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

cagriemer

10.04'te su anda hangi cekirdek surumu var hatirlayamadim. 2.6.x serisindeyse eger hala, ag kartiniz icin Realtek sayfasinda bulunan en guncel surucuyu ftp://WebUser:r3iZ6vJI@95.130.192.218/cn/nic/r8168-8.029.00.tar.bz2 adresinden indirebilirsiniz. Asagidaki komut size kullanimdaki cekirdek surumunu gosterir. Bir ihtimal bu surucu cekirdegin daha guncel surumleriyle de calisiyor olabilir, dolayisiyla asagidaki komutun ciktisi ne olursa olsun denemekte fayda var. Bir de ben sorumu tekrarlamak istiyorum. Ek suruculer kisiminda herhangi bir surucu gozukuyor mu?

uname -r

djpisagor

İnternet sorununu hallettik ancak ekran kartı driverını yükledikten sonra yeniden başladı ve bi daha ekrana görüntü gelmedi. Eski sürücülere nasıl dönebiliriz?

ct

Boot olabiliyor musunuz? Sistem açılıyor mu? Ekrana bir hata çıktısı geliyor mu? Geliyorsa yazabilir misiniz?

zeitgeist

Ekran kartı sürücüsünü ne şekilde yüklemiştin?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

djpisagor

Bios geliyor sonra işletim sistemi açılacakken görüntü gidiyor.

Şurada anlatıldığı gibi yaptık. http://askubuntu.com/questions/58376/how-do-i-install-the-intel-hd-3000-video-driver

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Nisan 2012 - 10:19:12

Ubuntu'yu yeniden yükledim. Şimdi ekran kartı sürücüsünü yüklemem gerekiyor. Nasıl yapabilirim. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa teamviewer id verebilirim. Teşekkürler.

if

@djpisagor, ekran kartı sürücüsü kurmanıza gerek yok. İntel kartlar için sürücüler yüklü geliyor zaten.

djpisagor

Alıntı yapılan: if - 23 Nisan 2012 - 10:47:02
@djpisagor, ekran kartı sürücüsü kurmanıza gerek yok. İntel kartlar için sürücüler yüklü geliyor zaten.

Şu an benim maximum çözünürlüğüm 800x600 olarak görünüyor. Ekranda bilinmeyen diyor. Ek sürücüler kısmına nasıl gireceğim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Nisan 2012 - 13:14:19

Ekran_Görüntüsü.png:

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Nisan 2012 - 13:52:46

Şurada benimle aynı sorunu yaşayanlar var ancak orada #16 çözümü uygulayınca ekran kararıyor bi daha açılmıyor.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1747206&page=2

zeitgeist

@djpisagor,

Keşke daha yeni Ubuntu sürümlerinin kurulum sorunları üzerine gitseydik.

Ekran kartı için şu yolu deneyelim bir de:

Öncelikle 10.04 için varsa xorg güncelleyelim,

sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Sonrasında da Mesa sürücüleri yükleyelim.

sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

djpisagor

Alıntı yapılan: zeitgeist - 23 Nisan 2012 - 14:29:57
@djpisagor,

Keşke daha yeni ubuntu sürümlerinin kurulum sorunları üzerine gitseydik.

Ekran kartı için şu yolu deneyelim bir de:

Öncelikle 10.04 için varsa xorg güncelleyelim,

sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Sonrasında da Mesa sürücüleri yükleyelim.

sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri

tamam yeni sürümün kurulum sorununu çözelim, yeter ki çözülsün. 11.10 sürümünde kurulum menüsünde "ubuntu kur" seçeneği hiç gelmiyor. Nasıl getirtebiliriz?

if

@djpisagor, nasıl gelmiyor? Canlı medya (usb/cd) ile başlatınca Ubuntu'yu dene ya da kur seçenekleri var. Dene dediğinizde masaüstü açılır ve masaüstünde Ubuntu Kur simgesi vardır.

djpisagor

Ubuntu'yu dene dediğim zaman görüntü gidiyor.

if

@djpisagor, sistemi buradaki1 anlatım yardımıyla i915.modeset=0 seçeneğiyle başlatabiliyor musunuz?

1 http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

djpisagor

F6 ile diğer seçeneklere girip oradan nomodeset'i işaretliyorum ve o şekilde kurulum başlıyor ancak kurulum bittikten sonra yeniden başladığında bi daha ekrana görüntü gelmiyor. Arka planda işletim sistemi açılıyor sesi geliyor ancak görüntü yok.

heartsmagic

Aynı işlemi kurulumdan sonra da yapabilirsin. @if'in verdiği bağlantıya bak lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

djpisagor

Alıntı yapılan: if - 23 Nisan 2012 - 21:35:55
@djpisagor, sistemi buradaki1 anlatım yardımıyla i915.modeset=0 seçeneğiyle başlatabiliyor musunuz?

1 http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

bunu yaptım ve işletim sistemi açıldı ancak yeniden başlattığımda açılmadı hatta şu an grub menüsüne de giremiyorum artık.

if

djpisagor

Alıntı yapılan: if - 24 Nisan 2012 - 17:38:00
@djpisagor, grub ekranı gelmiyor mu?

şu an pc'den değil ama benden dumanlar çıkıyor :D

Grub ekranı gelmiyor şu an. Ama nasıl girdim artık onu da hatırlamıyorum. :)

if

@djpisagor, ya shift ya da esc tuşuna basarsanız grub gelir. Grub gelmeden nasıl giriyorsunuz Ubuntu'ya? cat /etc/default/grub ne diyor?

djpisagor

Alıntı yapılan: if - 24 Nisan 2012 - 18:03:10
@djpisagor, ya shift ya da esc tuşuna basarsanız grub gelir. Grub gelmeden nasıl giriyorsunuz Ubuntu'ya? cat /etc/default/grub ne diyor?

yok işte 1 kere girebildim sadece o da ilk dediğiniz kodu ekleyip kaydettikten sonra. ondan sonra yeniden başlattım ve bu sefer grub ekranına gelmek istediğimde gelemedim. esc'ye bastığımda grub loading diyor ekran kahverengi oluyor sonra ekran kapanıyor işletim sistemi açılış sesi geliyor görüntü yok.

if

@djpisagor, ctrl+alt+f1 ile sanal terminale geçebiliyor musunuz?

djpisagor

tamam grub ekranı geldi tekrar o kodu girerek açtım ctrl+x ile kaydet dedim ancak yeniden başladığında yine görüntü gitti ve grub girdiğimde kısıma tekrar girdiğimde orada kayıtlı olmadığını gördüm. şu an işletim sistemi açıldı ancak ekran kartı driverı tanınmamış durumda ve kapatırsam yine görüntü gidecek.

if

@djpisagor, lütfen iletilerinizi imlâya uygun olarak yazınız.

cat /etc/default/grub çıktısını alayım.

Kendime Not: "acpi_osi=linux" ve "pci=noacpi" denenecek. "i915.modeset=1"

sudo echo "blacklist intel_ips" > /etc/modprobe.d/blacklist-intel_ips