yerel sunucuyu internette yayınlama ?

Başlatan ozz10, 18 Nisan 2012 - 13:11:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozz10

selamlar localhostu internetten ip ile yayınlamak istediğimde modemin arayüzü çıkıyor ne yapmalıyım nasıl yayınlarım port yönlendirmede yerel ve uzak sunucu ip adreslerine ne yazmalıyım

canosayan

uzak adresi boş bırakıp yerel adrese kendi bilgisayarınızın ip adresini yazın.
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

Modemin arayüzünü de sen görüyorsundur zaten, başka biri modemini değil yerelde kullandığın şeyi görecektir. Eğer kendin görmek istiyorsan bir tünel üzerinden bakabilirsin duruma.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ozz10

problemi çözdüm gibi başka bir problem var site localhost/ozz üzerine kurulu localhostta da site giriş sayfası var giriş sayfasındaki link localhost/ozz başka pc den bağlantı yaptığımdada bağlantı localhost/ozz olarak gözüküyor ip olarak koysam ip değiştiğinde linkide değiştirmem gerekicek başka bir çözümü varmıdır

ct

İnternet sağlayıcınızdan sabit IP kiralamalısınız. Aylık 5 liraydı sanırım :) Kablo net sabit IP veriyor kullanıcılarına. Bunun dışında çözümü var mıdır bilmiyorum.

heartsmagic

ozz10

no ip de indirilecek dosya tar formatında bunu kurulabilir deb formatı haline nasıl getirecem

ct

Önce tar dosyasını gerekli izinleri vererek açmak gerekiyor:

tar -xzvf tarballname.tar.gz

Gerisi wikide anlatılmış. Genel olarak kaynak kodundan bu şekilde derleme yapılıyor.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Uygulama_Kurma_/_Derleme_/_Checkinstall_program%C4%B1

heartsmagic

Depolarda kendisi noip2 isminde yer alıyor. Hiç kullanmadım ancak haliyle işe yarıyordur diye düşünüyorum.

ozz10