Ubuntu squid+dansguardian köprü çalıştırma

Başlatan rumeliruzgari, 18 Nisan 2012 - 11:16:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Alıntı YapYardımınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
cümlesini konuyu çözüme bağladığınız şeklinde anladım.

arpia

Kurulum hariç 3-5 dk sürecek bir işlem kaosa döndü :)

Alıntı yapılan: rumeliruzgari - 24 Nisan 2012 - 15:38:48
Çözülmedi daha malesef.
Bir yalnışım varsa kusura bakmayın.

Kusura bakacak bir durum yok, estağfurullah.

Fakat çalışmaması söz konusu değil. Bunu denedim olmadı başka yol bakayım olayı bile değil. Olmamasına imkan yok, mutlaka ya conf larda yada ethernet bacaklarına ters kural olmuştur, iyi incelemeniz lazım. Bizde göremediğimiz için.
Birde squid taraflı gidecekseniz ne yazık ki o tarafta çok tecrübem yok, squid üzerinde deneyimli bir arkadaş yardım edecektir mutlaka.
Ben squid i transparan proxy ve cache için kullandım (hız için) :) Geri kalan işlerimi hep dansguardian ve iptables ile hallettim, fakat dansguardian ın yapacağı bir çok sınırlamayı ve başka konularda daha fazlasını squid de yapacaktır tabiyi.

İstediklerinizi bir avuç komutla yapabilir durumdasınız ve hepsi elinizde, biraz daha incelerseniz çözeceksiniz.
Başka deneyecek yada ekleyecek bir şey yok. hepsi yazılanlar kadar basit. Ya yanlış bacağa yönlendirme vardır yada squid.conf da yapılan değişiklik varsa o sorun çıkarıyor olabilir.

rumeliruzgari

Çok sağ olun.
Bir terslik var bi yerde ama bi bakalım.

arpia

Bu arada 3128 den mi çıkıyorlar 8080 mi ?

/etc/init.d/dansguardian status

ne diyor ?
Dansguardian çalışmıyorsa boşuna 8080 e yönlendirmeyelim :)
Zor durumda kalırsanız telefon ve uzak bağlantı ile de bakarız.  Şirket sorun olacaksa süre bakımından. Ama ben biraz zorlamanız taraftarıyım.

rumeliruzgari

Dansguardian ayarları şöyle:

filterip = 127.0.0.1
filterport = 8080
proxyport = 3128

Ben sistemi test ederken tüm ağyı değilde sadece bir tane PC'yi iç ethernet kartına bağlayarak deniyorum.
Sorun ethernet kartlardan olabilir mi?

arpia

Sanmıyorum sorun olacağını ama aradaki sohbetlerini test etmek açısından ping isteği gönderebilirsiniz. Gelen cevap sorunuzu yanıtlayacaktır.
Birde direk tek pc ye bağlı dediniz, makine static ip de sanırım. Bağlı olan pcnin gateway i ve dns ler i doğru değil mi?
Yani gateway takılı olduğu ethernetin (linux bacağında) ip sine bakıyor değil mi?

rumeliruzgari

Evet bağlı olan PC'ninde Ip adresi static DNS ve getwaylerde aynı?
Nettede araştırıyorum ama tatmin edici bişey yok bir yerde.
Birde bişey daha var Ubuntunun yüklü olduğu PCde ethernet kablosunu eth0 dan eth1'e değiştirdiğimde otomatik nete bağlanmıyor ila biraz oynamam lazım conect/disconect yapmam lazım.Bu sorun olur mu?Çünkü bridge çalıştırdığımda sorun yapmıyor.

arpia

Sunucu üzerinde başka bir şey var mı bilmiyorum ama, 10 dk da baştan linux kursanız, 10 dk da squid, dansguardian kursanız conf larda bir değişiklik yapmadan.
Sonra 10 dk içinde de sh dosyasını çalıştırsanız sorun 30 dk içerisinde çözülecek herhalde :)
Mümkünse işin içine bridge karıştırmadan.
squid kurtuktan sonra hiç bir değişiklik yapmadan, yani kurduğunuz gibi bırakın, dansguardian kurun. Hatta ondada değişiklik yapmayın yada turkish ve log yerini belirtin.
Daha sonra eth0 modem bacağına bakıyor dediniz, o yüzden bir kez daha emin olmak açısından............ code verecektim vaz geçtim.

denizozibrisim@onderler.com.tr bu adrese iletişim bilgilerinizi ve adınızı yazarsanız size telefonla ulaşırım. Yüz yüze konuşur çözeriz, konuyu/maddeyi kapatırız.
Evde deniyor olsanız 1 ay içinde çözseniz de problem olmaz fakat şirket olduğu için yardımcı olmaya çalışıyorum.

rumeliruzgari

Çok sağ olun,
ben bir sil baştan yapayım.

rumeliruzgari

Merhaba yeniden,
ben Ubuntuyu sil baştan yükledim.sanırım et0 ve eth1 network ayarlarında bir sıkıntı var.Teker teker bağlantılar çalışıyor.Ama kabloyu diğerinden çıkarıp diğerine taktığımda otomatik bağlanmıyor.
Firestarterle iç ağya paylaşım vereyim dedim o da olmadı.
İyice tıkandım kadeşler.

if

rumeliruzgari

sudo iptables -t nat -A OUTPUT -p tcp --dport 80 -m owner --uid-owner proxy -j ACCEPT
sudo iptables -t nat -A OUTPUT -p tcp --dport 3128 -m owner --uid-owner proxy -j ACCEPT
sudo iptables -t nat -A OUTPUT -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-ports 8080
sudo iptables -t nat -A OUTPUT -p tcp --dport 3128 -j REDIRECT --to-ports 8080
sudo iptables-save > iptables
sudo mv iptables /etc/dansguardian/iptables

Bu iptable ayarlarıyla içerdeki networku yönlendirebilirimiyiz squide?

if

@rumeliruzgari, ileti panelinde "#" işaretine bastığınızda [code][/code] etiketini kullanabilirsiniz.

rumeliruzgari

Arkadaşlar,
Lütfen ayrıntılı ve detaylı Ubuntu kurulumundan başlayarak dansguardian+squid kurulumunu ve lokal ağında dahil edilmesini biri bana anlatabilir mi?
Çok makule geçer.Ben yüklüyorum ama bi yerde sıkıntı var.Anlayamadım ne.

ahmsengul

Konuyu yeni gördüm bu konuda bir döküman ayarladım isteyen olursa destek olabiliriz.Yanlız dansguardian şuan işime yaramadığı için kullanmadım

heartsmagic

@ahmetsengul, istek olmasına gerek yok bence. Haliyle hazırlanan anlatım herhangi bir yerde paylaşılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.