Wine ile Minecraft Oyunu

Başlatan UbuntuME, 16 Nisan 2012 - 00:09:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UbuntuME

İşin kökü Minecraft denilen oyuna dayanıyor. Natty'imde Minecraft oynamak istiyorum. Oyunu satın almadığımdan, eski ama ücretsiz olan sürümünü tarayıcı üzerinden oynamaya hakkım var sadece. Tarayıcı üzerinden açmaya çalıştığımda başlamıyor uygulama. Bir arkadaş oyunu Windows'a kurmuş bu oyunu. Bana da böyle bir link verdi: http://forum.minecraftturk.com/threads/minecraft-1-8-1-%C4%B0ndir.36/ Sitede illegal diyor ama her ikisinde de sadece survival modunu kullanacağım için kaçak kullanmış sayılmam herhalde.
Her neyse. Ben bu sitedeki linkten indirdim dosyaları. Rar dosyasını dışarı çıkardım ve Minecraft.msi dosyasını Wine ile çalıştırdım. Kurulum başarılı bir şekilde gerçekleşti ve masaüstüne Minecraft.lnk kısayolu geldi. cd /home/samed/Masaüstü ile masaüstüne geçip strings Minecraft.lnk ile dosyanın asıl konumunu buldum. Fakat buradan sonra takıldım. Oyunun başlatıcısı olan name_change_launcher.exe'yi çalıştıramadım. Devamında nasıl bir yol izlemem gerek?

Not: Dosyanın asıl konumu: /home/samed/.wine/drive_c/Program Files/Doc.Deniz/Minecraft 1.8.1
Not2: cd komutu ile bu dizine giremedim.
Penguen; Elmayı Pencereye fırlattı.

alquirel

Konuyu Wine bölümüne taşıdım. Başlığında da soruna yönelik değişiklik yaptım.

"Not2"de yazılan duruma bir cevabım olacak. cd komutunu kullanırken "Program Files" ifadesindeki boşluk karakterini (ve diğer boşluk karakterlerini) "\" işaretiyle kaçırın.

Yani :

cd /home/samed/.wine/drive_c/Program\ Files/Doc.Deniz/Minecraft\ 1.8.1

KemalALKIN

Terminal programını açıp:

winetricks directx9 dotnet20 vcrun2005 vcrun2008

Sonra ise oyunu açmayı deneyiniz not: bazen kısayol kendi başına açabiliyor...
Eğer gene olmaz ise www.winehq.org sitesinde oyunu aratıp sonuçlarda araştırma yapınız...
www.tckemal.ist

UbuntuME

@KemalALKIN winetricks: komut bulunamadı
diyor. Ben Wine'ı yazılım merkezinden kurdum direkt olarak. Profesyonel Wine kullanıcısı değilim, hatta ve hatta yeniyim. :D

KemalALKIN

Alıntı yapılan: UbuntuME - 16 Nisan 2012 - 17:06:11
@KemalALKIN winetricks: komut bulunamadı
diyor. Ben Wine'ı yazılım merkezinden kurdum direkt olarak. Profesyonel Wine kullanıcısı değilim, hatta ve hatta yeniyim. :D

O zaman http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Winetricks bunları yaptıktan sonra dediklerimi dene dostum.
www.tckemal.ist

UbuntuME

@KemalALKIN Winetricks'i kurdum. Şu an verdiğin komut çalışıyor. Hepsinden sonra, Minecraft'ın çalışma garantisi nedir?

Düzenleme: DirectX kurulmuyor maalesef.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: UbuntuME - 16 Nisan 2012 - 21:20:25
@KemalALKIN Winetricks'i kurdum. Şu an verdiğin komut çalışıyor. Hepsinden sonra, Minecraft'ın çalışma garantisi nedir?

Düzenleme: DirectX kurulmuyor maalesef.
valla çalışabilir dediklerim şunlar zaten directx .net framework c++2005 2008 falan :)
dediğim siteden aratır mısın winehq.org oradan sonuçlara bak.. oyunu arat yani :)
www.tckemal.ist

UbuntuME

Oradaki en stabil sürüm 1.0 gözüküyor fakat çok eski, sorun o işte. :D

KemalALKIN

http://www.youtube.com/playlist?list=UUvEdeev3sZoxi5hMksZI4KA&feature=plcp

Bu adamın kanalına bak youtube. İngilizdir, İngiltere'de yaşamaktadır ve gençtir.
Takip edebilirsiniz videolarını. Minetest falan var yani minecraft bir göz at.
www.tckemal.ist

UbuntuME

Adam sadece oyunun çalışıp çalışmadığını göstermiş. Neler yaptığı hakkında ne videoda ne de açıklamada bir bilgi yok. Zaten Ubuntu'nun yanına ek olarak Windows kurdum. En olmadı Windows'ta hallederim işimi.

KemalALKIN

Sanal windows üzerinde çalışabilicek bir oyun benim bildiğim :). (Virtualbox ile yapabilirsiniz.)
www.tckemal.ist

UbuntuME

Virtualbox ile denedim ama çok düşük bir performans aldım. Ve de oyun hata verdi. Zaten kardeşim sürekli Winodws'u kur ben anlamıyorum Ubuntu'dan diyordu. Ben e ek olarak Windows kurdum tekrardan.

xantos

Minecraft'ın Linux versiyonu var, ben oynuyorum, hiçbir problem yok  :o :o

UbuntuME