[Çözüldü] Bazı yazılımların çalıştırıcı kısayolları

Başlatan kerub, 14 Nisan 2012 - 18:37:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kerub

Merhaba arkadaşlar,

Ubuntu 12.04 LTS kullanmaktayım. Bugün crossoffice ve pdf studio programlarının deneme sürümlerinin ubuntu için hazırlanmış debian paketlerini indirip ubuntu yazılım merkezi aracılığı ile kurdum. Kurulum başarı ile tamamlandı. Ancak "dash home" dan uygulamalara girdiğimde söz konusu programları çalıştırmak için başlatıcı kısayol (launcher) göremedim. Ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla, sevgilerimle...

if

@kerup, arama kutusunda arama yapmanıza rağmen ulaşamadınız mı? bazen uygulamaların bilindik adlarıyla arama yapmak bizi sonuca götüremiyor maalesef. Bu yüzden uygulamalarla ilgili olabilecek başka anahtar kelimeler girerek arama yapmak gerekebilir. Benzer bir durumla daha karşılaşmıştık yanlış hatırlamıyorsam ve o durumda uygulama bulunamıyordu. Belki kimi uygulamaları bulamıyor zeitgeist - sanırım bu arama işini yapan uygulama -. Belki .desktop uzantılı bir belge hazırlamak gerekebilir.

kerub

merhaba @if,

İlgili programları olabilecek bütün anahtar kelimelerle arattırdım. Synaptic package manager da görülüyorlar. Mesela pdf studio yazılımı aynı pdfstudio olarak görünüyor. sudo dpkg -i paket_ismi komutu ile tekrar kurdum yine olmuyor. Çalıştırıcı bir kısa yol yok. Anlayamadım.

canosayan

konsolda bir iki karakter girerek tab tuşuna 2 kere bassanız?
Chmod bizim işimiz.

ironic

Muhtemelen /opt altına kurulmuştur. Bu dizin altına da baktınız mı? /opt PATH üzerinde bulunmuyor sanırım.

decent

Diğer önerilere ek olarak;
ls -l /usr/share/applications/
ls -l /usr/share/applications/kde4/

çıktılarında aradığınız isimler görünüyor mu ?

kerub

Alıntı yapılan: ironic - 15 Nisan 2012 - 11:07:08
Muhtemelen /opt altına kurulmuştur. Bu dizin altına da baktınız mı? /opt PATH üzerinde bulunmuyor sanırım.

Evet pdf studio programı /opt altına kurulmuş. Çalıştırdım gayet güzel bir program. Ancak crossover programınının hala çalıştırıcı kısayolunu hiçbir yerde bulamadım. Birde pdf studio programını kurduktan sonra crossover'ı kurarken terminal penceresinde şu satırlar yazıyor. Bir problem mi var sizce?

dpkg: warning: parsing file '/var/lib/dpkg/status' near line 33212 package 'pdfstudio':
missing description
dpkg: warning: parsing file '/var/lib/dpkg/available' near line 35320 package 'pdfstudio':
missing description

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Nisan 2012 - 13:58:19

Alıntı yapılan: decent - 15 Nisan 2012 - 11:11:07
Diğer önerilere ek olarak;
ls -l /usr/share/applications/
ls -l /usr/share/applications/kde4/

çıktılarında aradığınız isimler görünüyor mu ?

Görülmüyor malesef.

decent

Ayrıntılı bilgiler geçerek bakalım konuya;

• Yazılımın bir tanesi resimde görülen "PDF Studio 7" midir ?
  • "PDF Studio 7" kurulum dosyası ilk resimde görülen betik midir ?

kerub

İşte o program arama yerine pd ya da pdf yazınca pdf studio olarak uygulamalar altında başlatıcı ikon çıkmıyor. Sadece Foxit pdf çıkıyor. Bende /opt klasörü içindeki çalıştırıcı dosyasını masaüstüne kopyaladım, öyle çalıştırıyorum. Crossover ise hiçbir yerde yok.

Bu arada birşeye dikkat ettim. Siz .sh uzantılı kurulum dosyasını indirip kurmuşsunuz programı sanırım. Ben ise doğrudan .deb paketini indirip kurdum.

if

Alıntı Yapdpkg: warning: parsing file '/var/lib/dpkg/status' near line 33212 package 'pdfstudio':
missing description

sudo dpkg --configure pdfstudio

kerub

configure komutunu yazdım. Şu çıkıyor.

sudo dpkg --configure pdfstudio

dpkg: warning: parsing file '/var/lib/dpkg/status' near line 33289 package 'pdfstudio':
missing description
dpkg: error processing pdfstudio (--configure):
package pdfstudio is already installed and configured
Errors were encountered while processing:
pdfstudio

kerub

Alıntı yapılan: decent - 16 Nisan 2012 - 14:41:00
Şu bağlantıdan indirerek yükleyebilirsin.
http://linux.softpedia.com/progDownload/PDF-Studio-Download-3161.html

@decent: zaten yüklü program ama çalıştırıcı kısayolunu atamıyor uygulamaların içine.

if

sudo dpkg --purge pdfstudio ile kaldırıp @decent'ın dediği yerden yükleyin.

kerub

Alıntı yapılan: if - 16 Nisan 2012 - 15:03:00
sudo dpkg --purge pdfstudio ile kaldırıp @decent'ın dediği yerden yükleyin.

İndirdim. Bu .sh uzantılı, hangi komut ile kuracağım.

decent

Sağ tıklayıp Erişim izinlerinden çalıştırmaya izin ver,
Dosyayı çift tıklayıp çalıştır.

kerub

Alıntı yapılan: decent - 16 Nisan 2012 - 15:22:01

çift tıklayınca gedit ile açmaya kalkıyor, öyle bekliyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Nisan 2012 - 15:26:46

Alıntı yapılan: kerub - 16 Nisan 2012 - 15:23:14

sudo sh ./name_of_file.sh  komutu ile kurdum Oldu şimdi teşekkürler...Şimdi birde aynı yöntemi crossover için deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Nisan 2012 - 15:31:56

Hocam, crossover programını .sh uzantılı kurulum dosyası yok. Doğrudan Ubuntu için deb paketi var. Birde diğer linux dağıtımları için bin uzantılı paketi var. Deb uzantılı paketten kuruncada olmuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Nisan 2012 - 15:38:06

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Nisan 2012 - 15:26:46

sudo sh ./name_of_file.sh  komutu ile kurdum Oldu şimdi teşekkürler...Şimdi birde aynı yöntemi crossover için deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Nisan 2012 - 15:31:56

Hocam, crossover programını .sh uzantılı kurulum dosyası yok. Doğrudan Ubuntu için deb paketi var. Birde diğer linux dağıtımları için bin uzantılı paketi var. Deb uzantılı paketten kuruncada olmuyor.
Şunu yaptım, uygulamalarda crossover'a ait çalıştırıcı kısayollar çıktı. (install windows software vs. gibi). Ama dikkat ederseniz pdfstudio ile ilgili bir hata veriyor. Neden anlamadım:
sudo dpkg -i crossover_11.0.3-1_i386.deb
dpkg: warning: parsing file '/var/lib/dpkg/available' near line 35369 package 'pdfstudio':
missing description
Selecting previously unselected package crossover.
(Reading database ... 163639 files and directories currently installed.)
Unpacking crossover (from crossover_11.0.3-1_i386.deb) ...
Setting up crossover (11.0.3-1) ...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Nisan 2012 - 15:49:40

crossover ile internet explorer 7'yi kurdum. Uygulamalardan internet explorer 7 çalıştırıcı kısayoluna tıkladım. Açıldı, sonra her açılışta güvenlik uyarısı verip bir dosya soruyor kaydediyim mi diye, sonra kapanıyor. Anlayacağınız beceremişler sanki. Neyse crossover programını "if" takma adlı arkadaşın purge komutu ile kaldırdım. Ama bu IE 7 kısayolu hala uygulamalarda aratınca çıkıyor. Nasıl kaldırabilirim tamamen? Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Nisan 2012 - 16:00:00

Home klasöründe gizli klasör ve dosyları göster dedim. Ordan işe yaramaya kurulum dosyalarını sildim, gitti. Teşekkürler tekrar..