[Çözüldü] Cairo Dock session

Başlatan nihil79, 14 Nisan 2012 - 00:05:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nihil79

Açılıştaki login ekranında (Sanırım LightDM) session seçenekleri çıkıyor. Ben otomatik girişi seçtiğim zaman Gnome default oldugu için o başlıyor fakat bu durumda ben  Startup Applications'a cairo-dock yazdıgım halde cairo dock ilginç bir şekilde başlamıyor. Yani yazıp kaydediyorum ama o listeye yazdıgım programların hiçbiri açılışta başlamıyor. Doğal olarak bende LightDM ekranında Cairo Dock (With Gnome Effects) seçerek sistemi başlatıyorum. Fakat her seferinde bunu seçip şifre yazmak pratik gelmiyor. Cairo DOck (With Gnome Effects) seçeneğinin otomatik olarak başlamasını istiyorum ama bunu nereden değiştireceğimi bir türlü bulamadım. Hatta sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf ile o dosyayı açıp son satırın karşısına user-session=gnome-shell yerine user-session=cairo dock yazdım fakat bu sefer açılışta cairo dock otomatik tikli olmasına rağmen auto login olmadı. Ben kullanıcı hesaplarından kilidi kaldırıp "Automatic Login On" yaptıgım halde sanki yapmamısım gibi davranıyor ve kesinlikle auto login olmuyordu. Tekrar "gnome-shell" yazınca * her şey düzeldi ama yine Cairo DOck With gnome effects'den auto login olamıyorum. Cairo DOck with gnome effects'den şifre yazmadan auto login olmanın yada startup applications'a yazdıklarımı düzgün şekilde açılışta başlatmanın bir yolu yok mudur? Biraz uzun ve karışık gibi oldu ama özellikle başlangıç uygulamalarına yazdıklarımın başlamaması garip bir durum ve elimi kolumu bağlıyor.. Her seferinde şifre yazarak giriş yapmak istemiyorum.

Yada hepsini boşverelim ben açılışta Cairo Dock (With Gnome Effects) seçeneğinden nasıl autologin olabilirim? Sistemi nasıl bu şekilde ayarlayabilirim? Cairo Dock With Gnome effects'in öntanımlı olmasını ve şifre sormadan o seçenekten login olmasını istiyorum.

Sabredip okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Ekleme.

İşte bu olay bende çalışmıyor.
http://glx-dock.org/ww_page.php?p=Replace%20Unity&lang=en

Yaptıktan sonra kullanıcı hesaplarına gidip oradaki seçeneği ON haline getiriyorum (Otomatik giriş seçeneğini) ama bir sonraki sisteme girişte ayarlar unutulmuş oluyor ve dolayısıyla otomatik login olmuyor.

Saygılar...

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@nihil79, gnome-session-properties komutunu verip Cairo Dock oturumu eklediniz mi?

speakerXXL

Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırmayı deneyiniz.

sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s cairo-dock

nihil79

Alıntı yapılan: speakerXXL - 14 Nisan 2012 - 01:47:49
Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırmayı deneyiniz.

sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s cairo-dock

Mükemmel bir şekilde çalıştı. Artık cairo dock ile açılıyor ve şfire sormuyor. Teşekkürler.