Ubuntu kurulumunda grafik hatası alıyorum

Başlatan cheepard, 11 Nisan 2012 - 04:07:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cheepard

Selamlar,
Ben daha önce ubuntu kurduğum laptopuma bugün tekrar ubuntu 11.10 kurmaya çalışırken (USB'ye boot ettim. Restart attıktan sonra kurulum ekranı geldi ve "Run from usb" seçeneğini seçtim.) karşıma şöyle bir ekran geldi ve sistem dondu. Birkaç kez denememe rağmen başarılı olamadım. Aynı ekran hatasını xubuntu kurarken de aldım.

Ekleme: ACPI OFF komutunu malesef "F6 diğer seçenekler" opsiyonuyla veremiyorum çünkü dil ekranı bile önüme. BIOS ayarlarına baktığımda da bulamadım. Eğer Windows açıkken veya herhangi başka bir safhada bu ayarı yapabilmeme bir yol varsa, nasıl yapabileceğimi söylediğiniz takdirde deneyebilirim.

Ekran şöyle oluyor:

cagriemer

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0 adresindeki yonergeleri izleyerek acpi=off parametresi ile baslatmayi dener misiniz?

cheepard

Alıntı yapılan: cagriemer - 11 Nisan 2012 - 04:13:29
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0 adresindeki yonergeleri izleyerek acpi=off parametresi ile baslatmayi dener misiniz?

Xubuntu'da karşıma gelen ilk ekran siyah bir ekran ve üzerinde 4 adet seçenek var. Hiçbirisinde söylediğiniz ayarlara giden seçenekler yok maalesef.

cagriemer

cheepard

Alıntı yapılan: cagriemer - 11 Nisan 2012 - 04:47:44
Graphics Safe diye bir secenek var mi?

Hayır maalesef.

Run from usb
Run from Hard Drive
Memory Test
Advanced options var. (fakat buna basınca hiç bir menü açılmıyor)

cagriemer

Ubuntu 11.10 isosu ile dener misiniz? Bakma sansim yok su anda Xubuntu kurulum seceneklerine.

cheepard

Alıntı yapılan: cagriemer - 11 Nisan 2012 - 04:55:50
Ubuntu 11.10 isosu ile dener misiniz? Bakma sansim yok su anda Xubuntu kurulum seceneklerine.

Ubuntu'da da aynı ekran geliyor zaten. Şu:

cagriemer

Advanced Options'ta sag ok tusuna basabiliyor musunuz?

cheepard

Alıntı yapılan: cagriemer - 11 Nisan 2012 - 06:08:56
Advanced Options'ta sag ok tusuna basabiliyor musunuz?

hayır. enterla giriliyor ama bir seçenek çıkmıyor. Geri yazıyor sadece.

heartsmagic

F6 ile ilgili bir açıklama yok mu aşağı bölümde?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cheepard

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Nisan 2012 - 10:35:08
F6 ile ilgili bir açıklama yok mu aşağı bölümde?

Hayır hiçbir yazı yok. F6 ya bastığımda da bir sonuç çıkmıyor.

cagriemer

"Install Ubuntu on a hard disk" secenegiyle devam ettiginizde ne oluyor?

cheepard

Alıntı yapılan: cagriemer - 11 Nisan 2012 - 11:09:02
"Install Ubuntu on a hard disk" secenegiyle devam ettiginizde ne oluyor?

sonuç değişmiyor. mor ubuntu kurulum ekranı geliyor. sonra en üstteki siyah ekran hatasıyla karşılaşıyorum. RUN seçeneği ile tıpatıp aynı. Hatanın nereden kaynaklandığıyla ilgili fikrim bile yok hata kodu göremiyorum çünkü  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Nisan 2012 - 14:08:55

Sanırım çareler tükendi :) Zaten milyonda bir olasılıklar hep beni bulur

zeitgeist

Alternete iso kalıbı ile kurulm yapmayı deneyebilirsin. Ubuntu sitesinden indirilebilir.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

cheepard

Alıntı yapılan: zeitgeist - 11 Nisan 2012 - 17:03:07
Alternete iso kalıbı ile kurulm yapmayı deneyebilirsin. Ubuntu sitesinden indirilebilir.

Xubuntu 10.04 alternate iso yu indirdim fakat şimdi de şöyle bir problemim oldu.
- Universal USB Installer 1.8.7.4 ile USB'ye boot etmek istediğimde listede xubuntu desktop seçeneği varken alternate yoktu. Ben de şu resimdeki seçenekle boot etmeyi denedim. (Unlisted Linux IS (Oldsyslinux)

Sonra karşıma yine üstte resmini verdiğim Installer boot menu çıktı. Install dediğimde ülke ve dil seçenekleri önüme geldi. Onları seçip ilerledikten sonra da benden CD/DVD takıp devam etmemi istedi.

Ben de mecburen Abort Installation deyip kapattım şimdi buraya yazıyorum. Sorun Boot programında mı yoksa indirdiğim iso'da mı? Sizce ne yapmalıyım? Biraz elimden tutsanız bunu başarabilirim bence  :)

cagriemer

Xubuntu 11.10 CD'sini takip sistemi yeniden baslattiginizda su asagidaki ekran geldiginde bir tusa basinca nasil bir menuye dusuyorsunuz?

cheepard

@cagriemer elimde xubuntu 11.10 isosu yok. 10.04 desktop ve alternate var. bahsettiğiniz ekran eğer "KUR" komutu verdikten sonra karşımıza gelen siyah ekran üzerinde Xubuntu (yanında da logosu) bulunan ekransa eğer o ekranda ctrl+alt+f1 yapınca tekrar Installer Boot Menu'ye dönüyorum. Random bir tuşa basınca bir şey olmuyor. (Başka bir ekran da gelmiyor zaten hiçbir şeye basmazsam ilk posttaki grafik hatasını alıyorum.)

Yeterince iyi anlatamadıysam kısa bir vidyo çekebilirim...

[ Anonymous ]

Merhaba;

Ubuntu 12.04 kurmayı denedim ama grafik hatasından dolayı bir türlü kurulumu tamamlayamadım. x64 ve x86' ayrı ayrı ve defalarca dvd'den kurmaya çalıştım; olmadı. USB yoluyla kurmaya çalıştım; yine olmadı. F6'ya basıyorum, dil seçeneklerini geçiyorum, tam ubuntuyu kurmaya başlıyor ki ekran bir anda ekran karma karışık oluyor ve sonrasında monitör kapanıyor; dakikalarca bekliyorum ama her hangi bir olumlu sonuç çıkmıyor. DVD'yi yavaş da yazdısram, hızlı da yazdırsam hiç birşey değişmiyor. Gerekli doğrulamaları da yaptım ayrıca. En sonunda eski sürümlerden birini denemeye karar verdim ve 10.4 kurdum. USB üzerinden tek seferde kurulumu tamamladım; hiç bir şekilde hata vermedi. Bunun sonucunda anladım ki ya benim PC 12.04'e aykırı geliyor, ya da 12.04 benim PC'ma.

PC Özellikleri:

Anakart:           Gigabyte GA 770T D3L
İşlemci :            AMD Phenom x6 1055t
Ekran kartı:      Saphire 6790 1 gb ddr5
HDD          :      Samsung 1tb 7200rpm 32mb Sata2
RAM          :      Kingston 4gb 1600mhz Ddr3

Saygılarımla.

heartsmagic

@[ Anonymous ], F6 ile geldiğin yerde nomodeset diye bir seçenek olacaktır. Onunla dene kurulumu.

[ Anonymous ]

Tüm seçenekleri ayrı ayrı denedim. Hiç bir şekilde düzelmedi... en sonunda vazgeçtim ve 10.4 kurdum. Şu anda sistem 10.4 ile gayet iyi çalışıyor. İlginiz için teşekkür ederim.

heartsmagic

10.04 ile de devam edebilirsin tabi desteği bir süre daha devam edecek. Ancak 12.04 beş senelik desteğe sahip. Henüz işin başındayken alternate.iso ile deneyebilirsin kurulumu.

[ Anonymous ]

alternate.iso x86 indiriyorum, akşam evime gittiğimde kurmaya çalışacağım. Öneriniz için teşekkürler.

Merhaba;

Alternate.iso kurmayı da denedim ama yine olmadı. DVD'leri kurcalarken 11.10 buldum ve onu kurayım dedim. 11.10'da da grafik hatası aldım ama bu defa nomodeset işimi gördü gibi düşünüyordum ki yanılmışım. bu sefer de açılışta grafik hatası aldım. Anlaşılan o ki 10.4'den başkasının bana hayrı yok... Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

heartsmagic

11.10 için nomodeset'i kurulumdan sonra da ayarlaman gerekiyor. Fakat, 12.04 üzerinde neden işe yaramıyor bilemiyorum. Bu bir dizüstü mü? Değilmiş sanırım, oradan da tıkanıyor yol.

[ Anonymous ]

heartsmagic;

Virtualbox ile tertemiz bir kurulum yapılıyor fakat normal kuruluma gelince tıkanıyor. 10.4 dışında hiç bir sürüm çalışmıyor. 10.04' 10.10'a yükselttim dün gece. İşlem bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatmam gerektiği uyarısı geldi ekrana, ben de doğal olarak uyarıyı dikkate aldım. Almasam daha iyiydi; restart yapıyor, ubuntu ...... yazısı geliyor, sonra bir siyah ekran geliyor karşıma, arkası yok... dakikalarca bekledim, bir ilerleme yok... sistemde ilerleme olmaması bana dokunmuyor, yeniden kurarım. ancak böyle bir hata yüzünden internetten indirip de yedeğini alma fırsatı bulamadığım dosyalarım kaldı bilgisayarda. Velhasıl buna da yapacak bir şey yok. Neticede Ubuntu'dan soğumuş oldum -ki eski bilgisayarımda 3 yıl sorunsuz kullanmıştım ubuntuyu-. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla. 

heartsmagic

Dosyaları kurtarmak sorun değil, kurtarma kipine veya bir Canlı CD'ye bakar ancak sorun olması elbette can sıkar. Buradan şu anlaşılıyor yeni sürümlerde bir yerde senin sistemindeki bir bileşenle anlaşamıyor Ubuntu. Bunun sebebi Ubuntu bile olmayabilir, çekirdek de olabilir. Debian tabanlı dağıtımlar olabilir vs. Kısacası dediğim gibi ortada bir durum ne yazık ki.