Unity’ye veda veya Ubuntu 12.04 altında Unity Temizliği

Başlatan yakusha, 09 Nisan 2012 - 15:09:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zembela

alquirel

@aniceman, emin olun bu uğraştığınız şeylerde Canonical'ın en ufak bir hatâsı yok. Sonuçta Kubuntu Xubuntu Lubuntu olmak üzere başka masaüstü ortamlarını da Ubuntu'yla birlikte bize sunuyorlar. Unity istemeyenler bu dağıtımları seçebilirler rahatlıkla. Özellikle de Xubuntu'yu.

Gnome'un eski hâlinden yeni hâline gelişinde de, yani üstteki panele sağ tıklayamayışınızda da Canonical'ın en ufak bir suçu yok, çünkü Gnome 2x'i bırakıp Gnome Shell ile yoluna devam eden ekip Canonical değil Gnome ekibi.

Hattâ Canonical'a bırakın kızmayı, teşekkür bile etmeliyiz özgür yazılım dünyasına Unity gibi yepyeni bir masaüstü ortamı kazandırdıkları için.

Bağlantısını verdiğim site, Gnome Shell için eklenti kurup kaldırmaya yarayan bir site. "Eklenti" denen şeyin hakkında bilgi almak isterseniz "Gnome 3.x" adlı bölümümüzdeki başlıklara bakabilirsiniz.

@zembela, Synaptic uygulaması varsayılan olarak kurulum kalıbının içinde yer almıyor. Ancak dilerseniz depodan rahatlıkla kurabilirsiniz.
Ayrıca, Synaptic'i kurmak zorunda değilsiniz bilgisayara bir şey kurup kaldırmak için. Onun yerine Ubuntu Yazılım Merkezi kullanılıyor.
Ya da uçbirimden "sudo apt-get install" komutu ile kurulum yapabilirsiniz.

zembela

Alıntı yapılan: yakusha - 09 Nisan 2012 - 15:09:58

sudo dpkg –purge `dpkg -l | egrep "^rc" | cut -d' ' -f3`

Bu komut şu hatayı veriyor:

cut: the delimiter must be a single character
Try `cut --help' for more information.
dpkg: error: need an action option

Type dpkg --help for help about installing and deinstalling packages [*];
Use `dselect' or `aptitude' for user-friendly package management;
Type dpkg -Dhelp for a list of dpkg debug flag values;
Type dpkg --force-help for a list of forcing options;
Type dpkg-deb --help for help about manipulating *.deb files;

Options marked [*] produce a lot of output - pipe it through `less' or `more' !

alquirel

@zembela, iletinizden önceki yedinci iletiyi okudunuz mu?

Ayrıca, uçbirim çıktıları için [code][/code] etiketlerini kullanın.
Kod etiketi : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

zembela

yazmayı unutmuşum pardon. ugurarslan ın komutunu da denedim. terminal de şöyle bir satır beliriyor:

>

Ne olduğunu anlayamadım. Entere tekrar bastığımda aynı satırdan bir daha çıkıyor.

yakusha

1500+500 ile 2000 kilometredir ve 6 gündür yollardayım; 45 gün ile tam bir Anadolu turu planlıyoruz...

Başlığa not olarak şunu ekleyebilirim; Ubuntu 12.04 günlük sürümlerinde denenmişti; kararlı kalıbı  yollarda olduğum için henüz daha test edemedim.

Başlıkta göreceğiniz her türlü yanlışı çekinmeden söyleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

Teşekkürler @alquirel
Artık bu forumu kullanmıyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: zembela - 28 Nisan 2012 - 17:44:02
yazmayı unutmuşum pardon. ugurarslan ın komutunu da denedim. terminal de şöyle bir satır beliriyor:

>

Ne olduğunu anlayamadım. Entere tekrar bastığımda aynı satırdan bir daha çıkıyor.

Fazladan bir yerlere tırnak koyuyor gibisin. Doğru olan komutu tekrar dene lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zembela

ozz10

11.10 kullanıyorum unıty guzel lakın donanım için ağır gelıyor ıntenet sayfası açmakta bıle artık zorlanıyorum  gnome yukledım o gayet guzel çalısıyor lakın unıty yı komple kaldırmak sıstemdede bı nebze olsun yer açmak istıyorum sısteme zarar vermeden nasıl yaparım

alquirel

12.04 için şöyle bir anlatım var, ancak 11.10'da işe yaramadığından söz edilmiş.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33021.0

Bence çözüm olarak Linux Mint denenebilir.
Gnome Shell tabanlı Cinnamon masaüstü ile geliyor ve gayet güzel bir masaüstü ortamı olmuş.

ozz10

Bu işlem 11.10'da başarılı olur mu? Olur dersenız şimdi gırıcem gireceğim komutu.

Düzenleme Notu: Lütfen imlâ kurallarına uyunuz

yakusha

hayır, üstüne basa basa 12.04 diye yazmamızın sebebi sisteminizin kararlılığını korumak.
Artık bu forumu kullanmıyor.

VolBlood

Merhaba arkadaşlar. Ben de unity'i sevmiyorum. Dün Ubuntu yükledim, şimdi gnome kurmaya çalışıyorum ama hata veriyor.
sudo apt-get install gnome-shell yazdığımda
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
terminalde bu yazı çıkıyor. Ayrıca
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
  yine bu hatayı verdi.

sudo apt-get install gdm gnome-shell synaptic deborphan
yazdığımda da değişen * bir şey olmadı hata yine aynı... Ayrıca uygulama merkezinden yüklemeyi denedim yine olmadı. Hata vermedi ama iptal olmuş, nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok.

alquirel

Alıntı yapılan: VolBlood - 31 Temmuz 2012 - 15:17:49
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

Uçbirimin size tırnak içinde verdiği komutu yürütün.
Yani : sudo dpkg --configure -a

VolBlood

Ne yazıkki onu da denemiştim ama olmamıştı. Onda verdiği hatayı hatırlamıyorum. Ben de kurulum kısa sürüyor diye erinmedim yeniden yükleme yaptım. Şimdi sorun yok teşekkürler :)

Ceahun

Çok yalın ve anlaşılır bir metin olmuş çok teşekkür ederim. Harfiyen uyguladım ve sonuç tam da istediğim gibi..
Never Sleep Never Die!!!

Xenophobia

Luna

İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

homoeconomicus

Anlatım için teşekkürler yakusha tam aradığım şeydi

acer

Murat Erdemir

Alıntı yapılan: yakusha - 09 Nisan 2012 - 15:09:58

Terminal'den şu komutu giriyoruz

sudo apt-get remove unity unity-2d unity-2d-common unity-2d-panel unity-2d-shell unity-2d-spread unity-asset-pool unity-common unity-lens-applications unity-lens-files unity-lens-music unity-lens-video unity-scope-musicstores unity-scope-video-remote unity-services indicator-messages indicator-status-provider-mc5 appmenu-qt appmenu-gtk appmenu-gtk3 lightdm unity-greeter overlay-scrollbar zeitgeist zeitgeist-core zeitgeist-datahub activity-log-manager-common activity-log-manager-control-center

Merhaba arkadaşlar;
Bu komuttan sonra yeniden başlatınca Ubuntu açılış ekranında kalıyor.Masaüstü ne kadar beklesem de gelmiyor.Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebiliriz?Teşekkürler.
Intel Core 2 Quad Q9300
Gigabyte EP45C-DS3R
Nvidia GeForce 9600 GT
Kingstone DDR2 6 GB
500 GB HDD

heartsmagic

İkinci bir masaüstü kurdun mu? Giriş yöneticisi kuruldu mu o arada?

Murat Erdemir

Önce Gnome Shell kurdum.Terminalden remove unity dedim.Sonra bu sayfayı görünce unity kalıntısı kalmasın diye belirtilen komutu kullandım.Giriş yöneticisi hakkında bilgim yok.
Intel Core 2 Quad Q9300
Gigabyte EP45C-DS3R
Nvidia GeForce 9600 GT
Kingstone DDR2 6 GB
500 GB HDD

heartsmagic

Kurulmamışsa uçbirimden gdm'yi kur, sonra şu şekilde yapılandırmayı dene:
sudo dpkg-reconfigure gdm

Murat Erdemir

Teşekkür ederim,sorun çözüldü ama bu sefer de üst ortadaki takvimi aç'ı tıkladığımda 'evolution -c calender' çalıştırılması başarısız:Komut Bulunamadı diye bir uyarı çıkıyor.Acaba çakışan ya da eksik birşey mi kaldı?
Intel Core 2 Quad Q9300
Gigabyte EP45C-DS3R
Nvidia GeForce 9600 GT
Kingstone DDR2 6 GB
500 GB HDD