Vodem tavsiye

Başlatan osmancık, 04 Nisan 2012 - 19:53:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmancık

Merhaba.
Vodafone 3g modem almayı düşünüyorum. Hangi modeli almalıyım. Kampanya vs. önemli değil. Linux için hangisi uyumlu, ısınma sorunu olmayan sorunsuz bişey arıyorum. Kullanan arkadaşlar falan varsa tavsiye de bulunabilirler mi?
Teşekkürler.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
  (::: ) :        ___     UBUNTU
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

iceboy

http://www.vodafone.com.tr/Cihazlar/vodafone-mobil-modem-E-160E.php

Reklam olurmu bilmiyorum amacım sadece yardımcı olmak.Linkteki cihazin hem linux,hem windows hemde mac driveri var.+Vodafone dünyanın birçok ülkesinde hizmet veriyor sadece Türkiye de değil.Bunu düşünecek olursak yaptıkları cihazlar daha çok platforma uyumlu olacaktır.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

osmancık

Teşekkür ederim. Bu cihazı tavsiye etmenizdeki sebep sadece linux sürücüsü olması mı? Şurdan baktığımda hepsinde olduğunu görüyorum: http://www.vodafone.com.tr/Cihazlar/vodem-cihazlari.php?default_id=bireysel-cihazlar-vodem-cihazlari
Bunlardan hangisi alıyım? Benim endişelendiğim konular çekim gücü, hızı ve ısınma sorunu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2012 - 20:45:11

Şimdi baktımda Linux sürücüsü olarak şu bağlantıyı vermişler: http://www.betavine.net/bvportal/resources/datacards/devices
Ancak burda sürücüyü bulamadım.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

heartsmagic

Bu aygıtlar sürücüsüz çalışmıyor mu? İlla kurmak gerekiyor mu yani? Betavine sitesi bazı ihtiyaçlar için bizim forumda da konuşulmuştu zamanında, şu an Vodafone kendisini kapatmış gibi görünüyor zira site develovper.vodafone.com adresine yönlendirilmiş. Oralarda da sürücü namına bir şey görünmüyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

osmancık

Turkcell VINN denemiştim sürücüsüz çalışmıyordu. Cihazın içinde flash bellek gibi bi kısıma linux sürücüsünü de koymuşlar. O şekilde yükleyebilmiştim. Ama şuan VINN yok elimde VODEM almayı düşünüyorum. VODEM de sürücüsüz çalışmaz heralde.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

heartsmagic

Fakat ben sürücüsüz çalışan VINN'lar da gördüm, hatta kendim bile ayarlamasını yaptım. Ubuntu doğrudan tanıyordu kendisini. Son zamanlardaki aygıtların bazılarında ek ayarlamalar yapmak gerekiyor galiba. Hepsi için sürücü gerekmiyor ama. Kullananlardan geri bildirim beklemek lazım.

iceboy

Şu bağlantılara ulaştım http://www.webng.com/leftfieldnz/vodem.html

Ve http://developer.vodafone.com/discuss/question/790/vodem-k3765-on-linux/

Burada insanlar çalıştırmışlar fakat ingilizce.Eğer zamanınız ve ingilizce bilginiz yeterli ise inceleyebilirsiniz.Yalnız tarihleri eski.Bu modeller kalmışmıdır,hala destek veriyorlar mı ?

Araştırmak gerekir.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

osmancık

k3765 var yukarıda verdiğim vodefone ürüleri sayfasında. Biraz daha bekleyim belki buraya daha önce kullanmış birisi yazar.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

hasanyılmaz

Turkcell Vınn kullanıyorum 9 aydır. Linux sürücüsü yok ancak aşağıdaki şekilde bir kere ayarını yaptıktan sonra kullanılıyor:

http://hasanyilmaz.net/ubuntuda-turkcell-3g-vinn-kullanarak-internete-baglanmak/

'Modem tanınmadı' gibi hatalar da alıyorum ancak bir kere "çıkart ve yeniden tak" ile tanınıyor. : )

Bir de bunun dışında tavsiyem, yoğun olarak kullanacağınız yerde 3G bağlantısının nasıl olduğuna (hangi markayı tercih edecekseniz onunla) bir bakın. Evde ya da işte kullanacaksınız diyelim. O sağlayıcının hızı yetersizdir o bölgede belki, boşuna para vermiş olursunuz..

Aequitas

Merhaba.
Yaklaşık 2 yıldır K3715 modelini (siyah) kullanıyorum. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. Ek sürücü kurma ihtiyacı yok, takıp kullanmaya başlıyorsunuz. Bu bildiğim kadarıyla tüm 3G modemlerde böyle. Yalnızca şu var, kendi yazılımı varsa ve onu kurarsanız kota takibi, kısa mesaj alma-gönderme gibi işlevlere de sahip oluyorsunuz. Ama bağlanabilmek için bu yazılımlara gerek yok. Canlı CD'deyken bile taktığınızda kendiliğinden 3G modemi algılayıp bir kaç adımda internet bağlantısını kurabilirsiniz.

Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

osmancık

Direk tanıyorsa çok iyi.
Benim 7.99 TL lik aylık cepnet aboneliğim var. Bu hattıma tanımlı cepnet aboneliğimi kullanabilirim değil mi? Yoksa vodemnet tarifelerinden birisine mi abone olmam gerekiyor?
Bir de sms özelliği olsa iyi olurdu. Cihazın yanında Linux yazılımını da veriyorlar mı? Zira sitesindeki bağlantı kırık.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

Aequitas

@osmancık, dediğim gibi ben alalı çok uzun bir zaman oldu, yanında linux yazılımı veriliyor mu bilmiyorum. Ama sanırım bazı üçüncü parti yazılımlar sayesinde sms özelliği kullanılabiliyor. Çok bilgim yok bu konuda. Sitesindeki yazılımı bir zamanlar indirip kurmaya çalışmıştım ancak çalışmamıştı. Nasılsa kota sorunu yok diye çok üstüne düşmedim.
Tarife olarak ben de aynı paketi kullanıyorum. Vodemdeki hattım aramaya ve aranmaya kapalı, sadece internet tarifesi açık, o şekilde kullanıyorum uzun bir süredir.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

noktakom

Alıntı yapılan: Aequitas - 05 Nisan 2012 - 15:30:25
Merhaba.
Yaklaşık 2 yıldır K3715 modelini (siyah) kullanıyorum. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. Ek sürücü kurma ihtiyacı yok, takıp kullanmaya başlıyorsunuz. Bu bildiğim kadarıyla tüm 3G modemlerde böyle. Yalnızca şu var, kendi yazılımı varsa ve onu kurarsanız kota takibi, kısa mesaj alma-gönderme gibi işlevlere de sahip oluyorsunuz. Ama bağlanabilmek için bu yazılımlara gerek yok. Canlı CD'deyken bile taktığınızda kendiliğinden 3G modemi algılayıp bir kaç adımda internet bağlantısını kurabilirsiniz.

Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Ben normal ev internet aboneliğini kapatıp az kotalı uygun fiyatlı bir 3g tarifesi satın almayı düşünüyorum, ihtiyaç olduğunda el altında internet bulunsun diye. Kullanım tecrübelerinizi anlatabilir misiniz? Kapsama alanı ve hızı nasıl ? onun dışında cihazla ilgili bir şikayetiniz veya beğenmediniz bir nokta var mı? gerçi sorun yaşamadım demişsiniz ama...

Aequitas

@noktakom, kapsama alanı ile ilgili şunu söyleyebilirim. İzmir'den Giresun'a giderken yolda internete bağlanıyordum. Nadiren 3G'den Edge'e düşüyordu, çoğunlukla 3G ile bağlandım. Koptuğunu neredeyse hiç görmedim diyebilirim. Dağda taşta, her yerde çekiyor cidden. Ne cihazla ilgili ne de operatörle ilgili hiçbir sorunum olmadı. Reklam yapıyormuşum gibi oldu ama, kullanıcı olarak tecrübelerim bunlar. Önceden 5Gb kotalı kullanıyordum, 2 yıl dolduktan sonra yeniletmedim, faturasız hatta çevirip 8 liralık interneti kullanıyorum. Hızı oldukça yavaş, video izleyemiyorum kesinlikle, ama maillerimi kontrol ediyorum, facebookta geziniyorum, forumlara bakıyorum. Bu gibi ihtiyaçlarımı karşılıyor. Hatta geçenlerde deneme amaçlı openarena online denedim, en ufak bir takılma olmadan oynanabiliyor. İlginç :)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

osmancık

K3770 modelini aldım arkadaşlar. Hattınıza tanımlatıp 1GB hediye almak isterseniz 69TL, hediyesiz 50 TL dediler. Hediyesiz olarak 50TL ye satın aldım. Takdığımda ubuntu direk tanıdı. Ağ ayarlarında 3g bağlantı kurulum bölümünü açtım listeden Türkiye yi seçtim, tüm operatörlerin ayarları listede çıktı. Vodafone seçtim, access point olarak prepaid seçtim. Herşey tıkırında. :)
Bir de sms için program bulabilirsem iyi olacak.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

noktakom

Alıntı yapılan: Aequitas - 06 Nisan 2012 - 21:07:57
@noktakom, kapsama alanı ile ilgili şunu söyleyebilirim. İzmir'den Giresun'a giderken yolda internete bağlanıyordum. Nadiren 3G'den Edge'e düşüyordu, çoğunlukla 3G ile bağlandım. Koptuğunu neredeyse hiç görmedim diyebilirim. Dağda taşta, her yerde çekiyor cidden. Ne cihazla ilgili ne de operatörle ilgili hiçbir sorunum olmadı. Reklam yapıyormuşum gibi oldu ama, kullanıcı olarak tecrübelerim bunlar. Önceden 5Gb kotalı kullanıyordum, 2 yıl dolduktan sonra yeniletmedim, faturasız hatta çevirip 8 liralık interneti kullanıyorum. Hızı oldukça yavaş, video izleyemiyorum kesinlikle, ama maillerimi kontrol ediyorum, facebookta geziniyorum, forumlara bakıyorum. Bu gibi ihtiyaçlarımı karşılıyor. Hatta geçenlerde deneme amaçlı openarena online denedim, en ufak bir takılma olmadan oynanabiliyor. İlginç :)

Şehielerarası yollarda çekiyorsa istanbulda sorun yaratmaz herhalde. Peki ,hiç hız testi yaptınız mı? 1 mbit in altına düşüyor mu? 8 liralık dediğiniz tarifeyi de bulamadım... tam olarak hangi tarifedir bu linki varsa, paylaşır mısınız?

Aequitas

Bu bir tarife değil. İnternet paket. Ben hattımı faturalıdan faturasıza geçirdim. Her ay 10 lira yüklüyorum. Günü bitince otomatik olarak 8 lirasını alıp paketi yeniliyor. Aylık cepnet paketi. Normalde bu paket cep telefonları için, bilgisayar kullanıcılarına göre çok yavaş çünkü ama başta dediğim gibi ufak tefek her ihtiyacımı karşılıyor. Ayrıca kota derdi yok. Gerçi bu hızla istesen de kotayı dolduramazsın zaten :)

Hız testini önceden, 5GB kotalıyken yapmıştım. ortalama indirme hızı 6MBit yükleme hızı da yanlış hatırlamıyorsam 2Mbit civarıydı. Ama indirme hızından eminim. 3 çubuk ve üstü çekiyorsa genelde hız oldukça iyi(ydi). Şu anda indirme 0.08Mbit, yükleme 0.1Mbit :) (Ciddiyim)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

D@bbe

avea superjet daha iyi sınırsız 12 taahutlu 59TL modemle cart curla 110TL ilk ay 2 ay 99TL oldu... 15GB akk var aşınca faturaya ek yük yok... Huawei E-1820 modem epey hızlı yazılımsız tak kullan...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

noktakom

@Aequitas, tarife derken ben İnternet paket demek istemiştim, biraz kavram karmaşası olmuş. Birde ben bilgisayardan internete girmek için olan paketlere göz atmıştım. o yüzden görmemişim. 0.08 mbit baya düşükmüş. Şöyle aylık 1 gb, 1 mbit interneti 10 tl gibi bir ücrete alabiliyor olsaydık, büyük ihtimal geçerdim ama şu anki ücretlendirmeler bana pek cazip gelmedi. 4g yi bekleyelim :) belki ucuzlar.

osmancık

Vodafone aylık cepnet paketi artık yeni üye almıyor. (8 tl lik dediğiniz paket)
Bu arada sms alabilmek için uygulama ismi bilen var mı? Bulamadım da :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Nisan 2012 - 00:34:52

vodafone un kendi yazılımını buldum arkadaşlar. Şurada var: https://forge.betavine.net/frs/?group_id=12 Ancak kuramadım baya bi bağımlılık sorunu var :(
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

osmancık

Bağımlılıklar betavine sitesinde varmış. Sadece python-gnome2-extras diye bir paket eksik. O da deprecated mı ne olmuş. python-gnome2-extras-dev paketi var sistemimde. python-gnome2-extras paketini nasıl bulabilirim?
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

heartsmagic

Söylediğin paket 8.04'ten sonra kaldırılmış depolarda, edinsen bile kuramazsın sisteme. Uygulamanın yeniden daha güncel bağımlılıklarla paketlenmesi gerekiyor ne yazık ki, yapacağın fazla bir şey yok bu konuda. Eğer varsa kaynak kodları belki derlemeyi deneyebilirsin sadece.

osmancık

vodafone programının kaynak kodları mı? python-gnome2-extras ın kaynak kodları mı?
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

heartsmagic

Vodafone ait uygulamanın tabi. python-gnome2-extras diye ayrıca bir uygulama olmayabilir bile zaten.

osmancık

python-gnome2-extras-dev paketini kullanarak python-gnome2-extras i derleyemez miyim? Vodafone programının kaynağı yok.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`