[Çözüldü] Harici diske kurulan Ubuntu'nun farklı laptoplarda çalışma problemi

Başlatan rainroad, 03 Nisan 2012 - 01:14:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rainroad

Merhaba;
Usb HDD ye Ubuntu kurdum.  Samsung ve Lenovo marka laptoplarımda kullanmak istiyorum. Samsung laptopumda sıkıntısız gayet güzelde kullanıyorum. Fakat Lenovo da usb diskimi takıp Ubuntu'mla sistemi açtığım zaman şifre ekranına kadar sorunsuz açılıyor. Ama hiç bir klavye tuşu çalışmıyor, yani ne şifremi girebiliyorum. Nede başka bir şey yapabiliyorum. Sistemde kilitlenmiyor mousela kontrol edebiliyorum. Askıya alıp tekrar başlattığım zaman klavyem de çalışmaya başlıyor. Ve bazen bu problemide hiç yaşamıyorum, direk şifremi girip ubuntuyu açabiliyorum.Anlamış değilim. Bazen direk girsemde sık sık sistemi bir kaç defa başlatmam gerekiyor. Tüm ayarlarımı (klavye,ülke vs) doğru yaptığıma eminim zira Samsung laptopumda hiç sorunsuz kullanabiliyorum.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

altintasi

USB diske kurulumu Samsung marka dizüstü ile mi yaptınız?
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rainroad

Evet kurulumu Samsung r522 de yaptım.
Lenovo'mun modeli Y560p
Şimdi şöyle bir durum var, Samsung evde kullandığım makina. Yani ubuntu lazım ki bir şeyler karıştırıp öğreneyim.
Lenovo ise işim gereği kullandığım şirkete ait bir çok programı barındıran yüksek güvenlik özellikleriyle oluşturulmuş bir sisteme sahip ki, internette mail okuma olanağın bile yok :)İşim gereği çok sık da seyahat ediyorum 2 tane laptopta taşımak istemediğim için harici diskten Lenovo ile de ubuntu zevkini çıkarmak istiyorum. Bazı ufak aksilikler olsada şu an lenovodayım ve gayet sabit bir ubuntuda çalışabiliyorum ama bazen saçmalıyor sistem :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rainroad

Evet düzeldi fakat en ufak bir fikrim yok nasıl olduğu hakkında.. Umarım zamanla tekrarlamaz.

altintasi

Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...