[Çözüldü] NTV Canlı Yayın İzlenemiyor

Başlatan Herakleitos, 31 Mart 2012 - 00:06:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herakleitos

NTV Canlı Yayın açılmıyor. Önce yükleniyor diyor, ardından siyah ekran. Adres şu:

http://cm.ntvmsnbc.com/ServerSite/wui/NTVCanliYayin/default.aspx

Winzort'ta Windows' ta açılıyor, yani sorun yayında değil. Sadece Chromium'da değil, Mozilla'da da açılmıyor. Totem-extra-plugins vs. yüklü. Yüklü eklentiler şunlar:

Remoting Viewer

Flash - Sürüm: 11.2 r202

Google Talk Plugin Video Accelerator

Google Talk Plugin

IcedTea-Web Plugin (using IcedTea-Web 1.1.3 (1.1.3-1ubuntu1.1))

VLC Multimedia Plugin (compatible Totem 3.0.1)

Windows Media Player Plug-in 10 (compatible; Totem)

DivX® Web Player

QuickTime Plug-in 7.6.6

DjView-4.7

Ne yapmam gerekir?

@decent

Düzeltme notu: Forum kurallarına uyunuz. >> http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0
Alıntı YapGenel Kurallar
...
6- Forumda diğer işletim sistemleri ve dağıtımlar için aşağılayıcı, karalayıcı, alaycı ifadeler bulunduran konular açmak ve iletiler yazmak kurallara aykırıdır.
...

@decent, görüşünüze saygı duymakla beraber, söz konusu ifadenin alıntıladığınız maddenin kapsamına dahil olduğunu düşünmüyorum. Teşekkürler. Herakleitos

bilgisever

Büyük ihtimal silverlight ile çalışıyordur.
Yönetim notu: İmzalarda da hakaret içerikli ifadeler kullanmak yasaktır.

Herakleitos

TRT de Silverlight'la çalışıyor; ama TRT'de bir sorun yok.

bilgisever

TRT'nin silverlight ile çalıştığına emin misin? bende moonlight kurulu değil ama çalışıyor hatta film oynatıcı üzerinden bile izleyebiliyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Mart 2012 - 00:18:31

TRT .wmv formatında veriyor yayını anladığım kardarıyla

MURATSPLAT

Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

bilgisever

Yıldız tv üzerinden izlenebiliyor NTV Link

Herakleitos

@bilgisever belki Silverlight olmadan da TRT çalışıyordur; ama adreste Silverlight manasında slv yazıyor. Ayrıca yıdız.tv yaklaşık 6 aydır kapalı.

@MURATSPLAT rtmp protokolünün ne olduğunu ben de bilmiyorum; ama vlc, yahut smplayer desteklemiyor. Chromium'da ise izin verilsin mi diyor, izin verdiğim halde açılmıyor.

eribol

rtmp protokolü realplayer veya apple'ın video çözücüleri için kullanılan bir protol diye biliyorum ama geöenlerde chrome ile açılmayan video firefox ile açılmıştı. Tabii detayları bilemiyorum.

Herakleitos

@bilgisever yildiz.tv açılmış bu da çok güzel haber; ama onda da görüntüler ve ses takılma yapıyor.

heartsmagic

Bende hem Chromium hem de Firefox ile açılıyor ilgili sitedeki yayın. Ek bir şey yaptığımı da hatırlamıyorum açıkçası, ubuntu-restricted-extras kurulumu haricinde tabi. Gerçi unutmuş da olabilirim.

gecko-mediaplayer paketini kurmuşum mesela sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Felâsife

İlk mesajda ki ntv linki FreeBSD + Opera ile sorunsuz çalışıyor,

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Herakleitos

Zaten yıldız tv ve mms adresi üzerinden izlenebiliyor. Benim sorunum Chromium'da niçin çalışmadığı.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Herakleitos - 02 Nisan 2012 - 05:27:27
Zaten yıldız tv ve mms adresi üzerinden izlenebiliyor. Benim sorunum Chromium'da niçin çalışmadığı.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Nisan 2012 - 21:55:28
Bende hem Chromium hem de Firefox ile açılıyor ilgili sitedeki yayın. Ek bir şey yaptığımı da hatırlamıyorum açıkçası, ubuntu-restricted-extras kurulumu haricinde tabi. Gerçi unutmuş da olabilirim.

gecko-mediaplayer paketini kurmuşum mesela sanırım.

Herakleitos

@heartsmagic; işte ne var ne yok silmeden, sorunu tespit edip başka bir çözüm bulsak daha iyi olacak gibi sanki.

decent

Alıntı yapılan: Herakleitos - 31 Mart 2012 - 00:06:43
NTV Canlı Yayın açılmıyor. Önce yükleniyor diyor, ardından siyah ekran. Adres şu:

http://cm.ntvmsnbc.com/ServerSite/wui/NTVCanliYayin/default.aspx

Winzort'ta Windows' ta açılıyor, yani sorun yayında değil. Sadece Chromium'da değil, Mozilla'da da açılmıyor. Totem-extra-plugins vs. yüklü. Yüklü eklentiler şunlar:

...

@decent

Düzeltme notu: Forum kurallarına uyunuz. >> http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0
Alıntı YapGenel Kurallar
...
6- Forumda diğer işletim sistemleri ve dağıtımlar için aşağılayıcı, karalayıcı, alaycı ifadeler bulunduran konular açmak ve iletiler yazmak kurallara aykırıdır.
...

@decent, görüşünüze saygı duymakla beraber, söz konusu ifadenin alıntıladığınız maddenin kapsamına dahil olduğunu düşünmüyorum. Teşekkürler. Herakleitos

Forum kuralı bu ise hepimiz uymak durumundayız.
Konuyu dağıtmamak için özet geçtim; anlayışınız için teşekkür ederim.

Herakleitos

@decent ben de konuyu dağıtmamak için açıklama yapmadım; ama söz konusu iletide her hangi bir işletim sisteminin adı geçmiyor(du). Maddede her hangi bir işletim sisteminin adını çağrıştıracak alaycı ifade, lakap vs. kullanılamaz demediğine göre, söz konusu ifade bu maddenin kapsamına girmez; ama tabi siz maddenin koyuluş amacı, şimdiye kadarki teammülere istinaden bu şekilde yorumluyorsanız; o da sizin yorumunuzdur.

bigbang

Bende bir tek Windows altında Chrome ile çalışmıyor. Zorin OS'da da sadece chrome ile çalışmıyor Firefox ile izleyebiliyorum ama madem yıldız tv açılmış artık ordan izlerim. Çok sevindim Yıldız Tv açılmış olmasına tekrar.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

heartsmagic

Alıntı yapılan: Herakleitos - 02 Nisan 2012 - 10:45:25
@heartsmagic; işte ne var ne yok silmeden, sorunu tespit edip başka bir çözüm bulsak daha iyi olacak gibi sanki.

Benim önerimde bir şey silmek yok ki? Bir paket ismi verdim, onun kurulu olup olmadığını söylememişsin henüz.

Forumdaki kural konusuna değineyim. Kuralımız zaten bir işletim sisteminin ismini verip üzerine bir şeyler söylemekle alakalı değil. Öyle anlaşılıyorsa düzenleyelim derdim ama orada yazan şey açık seçik olarak anlaşılıyor bence. Bir işletim sisteminin ismini çarpıtarak farklı şekillerde de aşağılamak mümkün elbette. Herkesin düşüncelerine saygımız var, isteyen istediği işletim sistemi hakkında istediği şeyi düşünebilir. Biz sadece bunun bizim ortamımızda dillendirilmesini istemiyoruz. Bu konuda da sizlerden saygı bekliyoruz.

Herakleitos

@heartsmagic gecko-mediaplayer yüklü. Sorun sanıyorum ki bu rtmp protokolüyle ilgili; ama ne olduğunu bilemiyorum.

Diğer meselede ise kendim aptal olmadığım gibi, kimseyi de aptal yerine koymuyorum, elbette açık seçik anlaşılıyor; ama anlaşılan şey kuralın tanımına girmiyor ve eğer kuralları kabul ettiysem, kurallara uymak zorundayım, kurallardan anlaşılması gerekenlere değil. Şayet anlaşılması gerekenlere dair ortada başka bir metin yoksa haliyle bağlayıcı olmaz. Eğer anlaşılması gerekeni moderatörlerin kanaatleri belirleyecekse, o zaman başka bir moderatör de pencereler ifadesini alay olarak yorumlayabilir. Mesele kuraldan ne anlaşıldığı-anlaşılması gerektiği değil kuralın neyi tanımladığıdır.

burk

@Herakleitos Windows'a "winzort" demek sizce gerçekten aşağıdaki kural bağlamına girmiyor mu?
Alıntı Yap6- Forumda diğer işletim sistemleri ve dağıtımlar için aşağılayıcı, karalayıcı, alaycı ifadeler bulunduran konular açmak ve iletiler yazmak kurallara aykırıdır.

Girmiyorsa "winzort" dememeniz için siz nasıl bir kural önerirdiniz?

Herakleitos

@burk girmiyor; çünkü winzort'un windows olduğu, ekşi sözlüğü saymazsak her hangi bir resmi sözlükte geçmiyor, yahut başka bir ek metin yok. Ayrıca söyleme gereği duymadım; ama ben alay etmek için değil adını anmak istemediğim için söz konusu ifadeyi kullandım, şimdi İsmi Lazım Olmayan İşletim Sistemi (Ilois) desem bu da alay mı olacak? Daha yüzlerce bu çeşit şey bulunabilir ve hakaret içermedikçe bence bunlar herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

Zaten bir öneride bulunmuştum:

Alıntı yapılan: Herakleitos - 02 Nisan 2012 - 11:09:52
...her hangi bir işletim sisteminin adını çağrıştıracak alaycı ifade, lakap vs. kullanılamaz...

heartsmagic

Alıntı yapılan: Herakleitos - 02 Nisan 2012 - 15:43:37
@heartsmagic gecko-mediaplayer yüklü. Sorun sanıyorum ki bu rtmp protokolüyle ilgili; ama ne olduğunu bilemiyorum.

Bağlantılar bende çalışıyor ve dediğim gibi ek bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Tabi durum biraz daha detaylanabilir.

Kural konusunda da şu son noktayı koyalım, dilediğin gibi yorumla durumu. Bize göre kural gayet net anlaşılıyor ve Windows'a Winzort demek alaycı bir ifadedir. Buna ister "moderatör" kanaati de istersen başka bir şey. Sonuç olarak olmasını istemediğimiz bir durum bu.

Windows'a neden illa bir şey demek zorundayız? İsmi Windows. Eğer adını anmak istemeyenler varsa bu alaycı olmayan ifadelerle yapılsın lütfen. Bu türden ifadelerin başka yerlerde nasıl algılandığı bizim meselemiz değil, Winzort denince bizim burada aklımıza alaycı şeyler geliyor.

Herakleitos

@heartsmagic, rtmp hakkında daha detaylı bilgisi olan var mı acaba? VLC'de (Linux versiyonu) çalışıp çalışmadığı, çalışması için ne yapmak gerektiğine dair.

Eğer tekrar üstü çizilmeyecekse, ismi lazım değil işletim sistemi derim. Zaten aynı ifadeyi tekrarlama niyetim yoktu, sadece düşüncemi ifade etmek ve neden kurala aykırı görmediğimi netleştirmek istedim.

heartsmagic

rtmp konusunda ben ek bir şey yapmadım. O konunun üzerine gitsek mi gitmesek mi şimdi bilemiyorum. İlgili makinenin başına geçince en azından neler kurmuşum diye biraz daha bakabilirim.

cagriemer

Google Chrome bende ilgili linkteki yayini flash temelli bir program ile oynatiyor. Sorun flash sorunu olabilir dolayisiyla. chrome://plugins/ altindan flashi devredisi birakip sistemdekini kullanmasi icin zorlayabilirsiniz.