Docky Çalışmıyor

Başlatan hamit, 30 Mart 2012 - 20:27:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hamit

dochky Docky kurdum sorunsuz kuruldu ama çalışmıyor. Bilenlerin yardımını bekliyorum.

Uyarı: Lütfen dil kurallarına özen gösterin.

burk

hamit

tamam docky olsun çalışmıyor ayrıca hiç biri yani mac benzetimcileri kuruluyor emme tıklayınca yemiyor.hiçbir hatada vermiyor.

burk

@hamit verdiğim bağlantıları incelediniz mi?

hamit

komutla çalışıyor ama uçbirimi kapatınca kapanıyor

burk

@hamit öncelikle konunuzu bu başlık altına taşımayı uygun gördüm. Konu ile ilgili olarak uçbirimden
env LC_ALL=C docky  komutunu verdiğinizde program çalışıyor mu?

Aequitas

@hamit, uçbirimden çalıştırma. Alt+F2 ile çalıştır kutucuğu çıkacak. Oraya yazıp çalıştırırsan sorun olmaz. Ayrıca her açılışta her defasında kendin açmak istemiyorsan başlangıç uygulamalarına ekleyebilirsin. Sağ üstteki ana menüde başlangıç uygulamaları var. Oradan ekle deyip, komut kısmına "conky" yazman yeterli.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

hamit

çalıştırtan olmuyor başlangıçta ekli.

burk

@hamit benim önerimi denediniz mi?

digilion

çalışmıyor, bu nasıl bir iş yav..
Çok işte çırak değil bir işte usta ol...

burk

@digilion sizin için de sorayım, veridiğim bağlantıları incelediniz mi?

digilion

evet denedim, yani komut ile birlikte çalışıyor ancak terminali kapatınca gidiyor. ekran kartı ile alakalı olabilir mi diye düşünüyorum. mobility hd 5470 kartımı hala kuramadım, sakın şu link bu link demeyin ingilizce siteler de dahil çoğunu denedim genel anlamda. şu an açık kaynak sürücülerini kullanıyorum ve fanımın sesi bir helikopterin çalıştığı andaki ıslıksı bir ses gibi, koyarsan elini elin yanar, koyarsan yumurtayı rafadan olur... vs konu dışına fazla çıkmayım avant kurdum onu kullanıyorum o da güzel hoş ama aklım docky de!!!
Çok işte çırak değil bir işte usta ol...

1910

@digilion, uygulamayı başlangıç uygulamalarına ekle dedikten sonra çıkan komut satırına da yazıp kaydedip tekrar başlattınız mı?

burk

@digilion ayrıca ekran kartı kısmını da incelemek lazım;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

bahadirhtp

env LC_ALL=C docky 
komutu ile çalışıyor ancak terminal kapandıgında oda kapanıyor. Uyguluma kısmında zaten hiç açılmıyor.
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

neynefes

alt+F2 ile açılan yere bu komutla çalıştırabilirsiniz docky'yi ya da başlangıca atabilirsiniz. İlla docky kullanmanız gerekmiyorsa plank'ı da tavsiye ederim. Bence docky'den daha kullanışlı.

bahadirhtp

ordan açabiliyor olsam komut dener mııyım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Mart 2015 - 01:48:52

Olurda bu konuda yardım arayan olursa diye yazıyorum...
Alıntı Yapsudo gedit /usr/share/applications/docky.desktop
Açılan dosyada aşağıdaki satırı bulup,
Exec=docky
Aşağıdaki şekilde kaydederseniz sorun çözülmüş olacaktır.
Exec=env LC_ALL=C docky
GOD'S A KID WITH AN ANT FARM LADY HE'S NOT PLANNING ANYTHIN'

neynefes

Alıntı yapılan: bahadirhtp - 29 Mart 2015 - 01:17:19
ordan açabiliyor olsam komut dener mııyım?

Terminal kapandığında docky kapanıyor dediğiniz için alt+F2 tuş kombinasyonu ile açılan pencereyi önerdim.

mtncn

Merhabalar. Bende de benzer bir sorun olduğundan yeni konu açmak istemedim. Docky yi en başta yüklediğimde bende de aynı sorun vardı, bu başlığı ve buradaki anlatımı takip ederek başlangıçtaki sorunu hallettim bunun için öncelikle teşekkür ederim. Sistemi baştan açarken ve oturumu kapatıp tekrar açtığımda docky sorunsuz açılıyor gerçi oturumu tekrar açtığımda ingilizce oluyor ama bu sorun değil benim için. Asıl sorunum bilgisayarı uykuya alıp (ekranı indirip) tekrardan açtığımda docky gelmiyor. Çalışması için uygulamalardan docky yi bulup kendim başlatıyorum her seferinde. Bunun için yapılabilecek bir şey var mı ?

heartsmagic

@mtncn, şunu deneyebilirsin:

Aşağıdaki dolaylı çözümden önce Docky'yi PPA kullanarak yükselt bence, zira yeni sürümde bu sorun düzeltilmiş:
http://askubuntu.com/a/471217/32037

sudo add-apt-repository ppa:docky-core/ppa
sudo apt-get update && sudo apt-get --yes upgrade

https://www.linux-compatible.com/tutorial/docky-closes-after-waking-suspend-ubuntu

Kısaca:

sudo -H gedit /etc/pm/sleep.d/20_docky

Şu şekilde işle içini:
    #!/bin/sh
    case $1 in
      resume)
        USER=`who | grep ":0" | head -1 | cut -d" " -f1`
        USERHOME=/home/$USER
        export XAUTHORITY="$USERHOME/.Xauthority"
        export DISPLAY=":0"
        su $USER - -c "dbus-launch /usr/bin/docky >/dev/null" &
        exit 0;
        ;;
    esac

Sonra da izinlerini düzenle:

sudo chmod ugo+x /etc/pm/sleep.d/20_docky

Sistemi yeniden başlatman gerekebilir. Aynı yerde güç kablosunu çıkarttığımızda oluşan sorun için de çözüm mevcut.
Şu da dursun kenarda:
http://forum.pinguyos.com/Thread-How-to-get-docky-to-work-on-14-04-after-suspend-and-laptop-unplug

Üstteki betik sorun çıkartabiliyor gibi konuşulmuş. Birden fazla Docky açılabiliyormuş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mtncn

@heartsmagic çok teşekkür ederim, PPA üzerinden güncelleme yapınca sorunum düzeldi :)

if

mtncn

@if çözüldü etiketi bende gözükmüyor hocam. Sanırım konuyu başlatan kişide gözüküyor sadece.

if

@mtncn, doğrudur. Gözümden kaçmış.