Ubuntu 11.10 & Windows 7 Pro

Başlatan Kurşun, 30 Mart 2012 - 15:33:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kurşun

Merhabalar,
az evel laptopa 11.10'u sorunsuz birşekilde kurdum. hdd biçimlendirmedim (500gb), aynı bölüme original w7 pro kurmak istiyorum dvd yi taktığımda setup.exe dosyasını çalıştıramıyorum. bot menüsünden setup etmeye çalışıyorum f3 ile boot menüsünü ayarlıyorum f8 ile dvdrw yi seçiyorum ama direkt ubuntu faal oluyor, yani win7 yi kuramıyorum. bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan fikir ve görüş bekliyorum. saygılarımla

aurora

İlk olarak Windows 7'yi aynı bölüme kuramazsınız. Harddisk içinde ayrı bir bölüm oluşturmalısınız ve dosya sistemi de NTFS olmalıdır. Gparted uygulamasıyla bunu yapabilirsiniz. İkinci olarak Windows 7 dvdsini boot edemiyorsanız dvd sorunlu olabilir. Başka bir bilgisayarda boot etmeyi deneyiniz. Eğer o bilgisayarda da olmuyorsa yeni bir Windows 7 dvdsi gereklidir size. Oldu ki Windows 7'yi yüklediniz, bu sefer Ubuntu açılmayacak bilgisayarı başlattığınızda direk olarak Windows 7 açılacaktır. Bunun çözümü için de Yeniden Grub2 Kurulumu gereklidir.

Kurşun

burk

@Kurşun sanırım sorun çözüldü, öyleyse başlığa [Çözüldü] etiketini ekleyin.

Kurşun

çözülmedi Gparted adlı uygulama ile gerekli işlemleri yapamıyorum :(

/dev/sda Aygıtında 2 bellek bölümü şu anda etkin. böyle bir uyarı alıyorum =(

buda ekran görüntüsü

decent

@Kurşun,
Swap bölümünü ve uzatılmış (extended) bölümü silip sadece swap bölümü oluşturabilirsin.

Hiç bir işlem yapmadan şu çıktıları da görebilir miyiz ?
sudo fdisk -l
sudo blkid

Kurşun

bu çıktıları nasıl gösterebilirim hocam? uzak masaüstü bağlantısı yapabilirmisiniz rica etsem?

decent

Sol üstteki Ubuntu simgesine tıklayın,
Açılan metin alanına uçbirim yazın ve ENTER tuşuna basın.

Gelen pencerede yukarıdaki komutları yürüterek çıktılarını buraya aktarın.

Kurşun

To run a command as administrator (user "root"), use "sudo <command>".
See "man sudo_root" for details.
yunus@yunus-Ideapad-Z570:~$ sudo fdisk -1
[sudo] password for yunus:
Sorry, try again.
[sudo] password for yunus:
sudo: 1 incorrect password attempt
yunus@yunus-Ideapad-Z570:~$

hocam passw istiyor girmeme izin vermiyor

iceboy

Önce ubuntu sonra windows her zaman çok sıkıntılı bir süreç olmuştur.Eğer stabil bir şekilde ve kolayca hem linux hem de windows kullanmak istiyorsanız.

Mesela 500gb hdd iniz var ise,önce belli bir kısmına windows kurun mesela 200 gb sine ve geriye kalan 300 gb lik boş kısmı biçimlendirmeden bırakın.Sonra linux kurarken linux dağıtımı o bölümü algılar (çoğu dağıtım;ubuntu,mint,fedora,suse,vs...).Size sadece bölümlendirme ekranında mevcut sistemin yanına kur seçeneğini işaretleyip arkanıza yaslanmak kalır.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

Kurşun

direkt ubuntu kurdum hocam şimdi windowsa dönmek istiyorum format atmama izin vermiyor sistem, yukarıda arkadaşın göstermiş olduğu yolu deniyorum oda yemiyor kurduğuma kuracağıma pişman oldum, nasıl kurtulacağım çözemedim halen :(
son hali bu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Nisan 2012 - 15:23:26

arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz

burk

@Kurşun Windows CD'sini takıp işleminize devam edin, sistemin izin vermemesi gibi bir sorundan kasıt nedir?

Kurşun

yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın. sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin. CHKDSK/F komutunu çalıştırarak bozulma olup olmadığını denetleyin

0x.....7b (0xf78d2524, 0xc0000034, 0x000000, 0x00000)
uyarısını alıyorum.

burk

Tamam denetleme sonucunda ne çıkıyor?

Kurşun

nasıl denetleme yapıldığı konusunda hiç bir bilgim yok ve bulamadım

burk

@Kurşun Windows önyükleme seçeneklerinde F8 veya F12 ile başlayan onar gibi seçenekler yok mu?

iceboy

Alıntı yapılan: Kurşun - 01 Nisan 2012 - 15:59:07
nasıl denetleme yapıldığı konusunda hiç bir bilgim yok ve bulamadım

CHKDSK /F olması gerekiyor denetleme komutunun.

Eğer bir xp cd si ile formatlamayı deniyor iseniz,bide win7 cd si ile kurmayı deneyin.

Birde ubuntu yu usb bellek ile kurdu iseniz,boot menüsüne girip 1st boot deviceyi usb den cd-dvd rom a alın tekrar.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

Kurşun

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, sorunu çözemedim. güncel hiron bot cd si indirip onunla hd ile oynadım ama fayda etmedi, pardüs kurdum şimdi onun üstüne windows kurmayı deneyeceğim. mod arkadaşlar konuyu silebilirler, tekrardan teşekkürler.

iceboy

Alıntı yapılan: Kurşun - 01 Nisan 2012 - 17:57:12
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, sorunu çözemedim. güncel hiron bot cd si indirip onunla hd ile oynadım ama fayda etmedi, pardüs kurdum şimdi onun üstüne windows kurmayı deneyeceğim. mod arkadaşlar konuyu silebilirler, tekrardan teşekkürler.

Hiren's boot cdsi ile hdd yi tamamen sil ve biçimlendirmeden bırak.Ondan sonra kurulumda bir sorun olmaması gerekiyor.

heartsmagic

Sorun en baştan beri Windows sorunu zaten. Madem çözüme de ulaşmayacak kapatıyorum konuyu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.