exe dosyalarını ubuntuda çalıştırıp kodlarıyla oynama

Başlatan degamerty, 27 Mart 2012 - 19:53:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

degamerty

Benim sorum şu olacak bir exe dosyasını ubuntuda açıp üzerinde oynamalar yapsam olur mu ??

ekremsenturk

gecegezen

senin demek istediğin hacker falan yaptığı şeyler galiba, eğer öğle ise istediğiniz çok üst seviye bilgi gerektiriyor ve çok geniş zaman gerektiriyor.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

burk

@degamerty bu sorduğunuz soruda asıl mesele dosya sahibinin buna izin verip vermediği yani programın açık kaynak kodlu olup olmadığıdır. Açık kaynak kodlu ise zaten bu düzenlemeleri yapabileceğiniz forumlar, belgeler, anlatımlar vs. bulabilirsiniz ancak kapalı kaynak kodlu ise bu yapmak istediğiniz hem yasa dışıdır hem de forum kurallarına aykırıdır.

yavuz21

@degamerty bunu yapman linux değil tüm sistemlerde mümkün fakat bir exe dosyasını daha az sorun yaşayarak açmak için linux daha ideal bir seçim  ;) Ancak yaptığın şeyi bilmen gerekiyor. Programın hangi dille yazıldığıyla alakalı bir bilgiye sahip olmalısın, programın hangi kısmında nasıl bir düzenleme yapacağını bilmelisin. Daha önce ben yaptım fakat Linuxa geçip exe dosyasını açınca içinin Java olduğunu gördüm ve gerisi kolay oldu.  ;D Ama oynama yapmak yerine programın yenisini daha kısa zamanda yaparsın hem " benim programım " deme fırsatın olur. Ayrıca Linux'da da kullanabileceğin bir program yaparsın. Tavsiye etmem programı açmaya hiç uğraşma.

degamerty

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

canosayan

tabi kodlar bu tarz düşüncelere karşı kod karıştırma gibi işlemlerden geçmemişse.

yoksa windows 7 ultimate açar derler tekrar satardık.
Chmod bizim işimiz.

WhiteScars

Selamlar,

exe dosyasını açmak için illa linux'e ihtiyacınız yok. Zira windows için derlenmiş bir yazılımı linux'te açıp, (bu açma olayına tekrar dönecem) bişilerini değiştirip, test etmek linux'te yapılması gereken bir iş değil. Zaten exe dosyasınıda açıp oynayamazsınız linux'te. wine'la mı açacaksınız?  8) Yapabileceğiniz en kolay yöntem hex editörü ile açmak. Hex editörüde windows üzerinde çalışan bir çok versiyonu mevcuttur. Diğer yandan exe dosyasını vi ilede açabilirsiniz fakat bir değişiklik yaptığınızda ne yaptığınızı bilmiyosanız kesinlikle çalışmaz :D

Öte yandan bu açma işi decompile etmektir reverse engineering yapmak kolay değildir. Bir çok yazılım "code obscurification" (bkz google > ""code obscurification" gibi yöntemlerle source kodu gizlenmiştir. Fakat yazılım java ile yazıldıysa decompile edilebilir. Çünkü java byte code kullanır. DJ Java gibi programlarla decompile edildiğinde source koda ulaşabilirsiniz. Tabi yeniden o kodu değiştirip, kompile etmek biraz uzun can sıkıcı olabilir.

Kısacası sıradan bir kullanıcı için exe, java açıp içini hacklemek hayalden öteye gidemez.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

degamerty

@WhiteScars ben linux kullanıcısıyım windows kullanıcısı değil özgür yazılım düşüncelerimden dolayı linux kullanıyorum

heartsmagic

Alıntı yapılan: degamerty - 28 Mart 2012 - 20:54:47
... özgür yazılım düşüncelerimden dolayı linux kullanıyorum

Ancak bazı exe'leri açıp oynamayı uygun görüyorsun? Eğer bahsettiğin şey müsaade edilmiş uygulamalarsa bunu bilmek isteriz. Aksi takdirde bir taraftan özgür yazılım düşüncesi benimseyip bir yandan böyle şeyler yapmak biraz tezat oluşturuyor. Gerçi şimdi birileri, "yazılımlar yemek tarifleri gibidir, herkes herkesle paylaşabilmelidir" sözünü bana hatırlatabilir. Bu nedenle peşin peşin söyleyeyim, insanlar bize saygı duyuyorlarsa bizim de diğer insanlara saygı duymamız lazım. Dileyen dilediği lisansı kullanabilir, kapatan kapatmıştır, "Yok arkadaş illa açacaksın" diye dayatmak saçma olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

WhiteScars

Burdaki durumun özgür yazılımla alakası yok. Sadece söylemek istediğim windows üzerinde böyle işleri yapmanın daha kolay olacağı. Hatta bazen mecbur bile kalabilirsiniz. Bu şeye benziyor, anahtarınızı evde unuttunuz ve kapıda kaldınız. çilingir yerine muslukçu çağırıyorsunuz. Yani demek istediğim windows üzerinde çalışması için yaratılmış bir ikili dosyayı linux'te açıp içeriğiyle oynamak (ne amaç için olursa olsun) sonrasında linux'te test etmek bana mantıklı gelmiyor.

Açık Kaynak bir yazılımı derleyip, ikilik dosyası düzenlenebilir mesela. Bu yöntemde bir problem yok mesela  8)

Yönetim Notu: Türkçe karşılıkları olan kelimeleri kullanmaya özen gösteriyoruz.

Open Source
compile etmek
editlenebilmek

İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

furkankalkan

Amacınız program çevirme gibi birşeyse hte editörünü kurup f6 tuşuyla dissasembly edebilirsiniz. Fakat bu da arkadaşların dediği reverse engineering yani ters mühendislik alanına girdiği için assembly bilginizin iyi olması lazım.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

barisyildiz.72

Kodlarla oynamak o kadarda kolay değildir iyi bir bilgisayar bilginiz olsa gerek

Heisenberg

sanırım bu işi en iyi hintliler yapıyor, madem windows kod karıştırma gibi bir önlem alıyor bu windows loaderlarını felan nasıl yazıyorlar crackleri nasıl yazıyorlar. Çok derin bir mevzu bu ama eminim yönetici arkadaşlar konunun bu yönde işlenmesini istemeyeceklerdir.
ALLES WAR DIE SEKTE !

yavuz21

Aslında genel anlamda kapalı kaynak dosyaların kodlarının açılmasının bizim camiyamıza bayağı katkısı olacağına inanıyorum. Bence windows 8 linuxdan 100lerce özellik almışken bizim birkaç özelliğinin kodlarına bakmamız çok normal olmalı. Tabiki bu işe girecekseniz yükesk derecede assembly dilini öğrenmeniz gerekli.