Menüler gözükmüyor.

Başlatan pcgov, 08 Eylül 2008 - 13:16:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pcgov

Aktif olan pencerede örneğin dosya menüsüne tıkladığımda menu açılıyor fakat pencerenin arkasında açılıyor. Compiz in yeni sürümünü yükledikten sonra oldu.

Sypro

Pek anlaşılır olmadı gibi, bir ekran görüntüsü alabilir miyiz ?

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

Herhanbi bir pencerenin örneğin dosya seçeneği tıklandığında açılan menü pencereler altına kalıyor. Biraz compiz ayarlarını kontrol etmekte fayda var sanırım. Belki de emerald sorunudur, zira olay pencere yöneticisi ile ilgili gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pcgov

Compiz ayarlarında pek bişey bulamadım. Ama sorun crtl+alt+backspace yaptığımda düzeliyor.

munirekinci

Klasik bir öneri olacak ama, Compiz'in düzgün çalışan sürümünü kullanabilirsiniz.

ironic

Benzer bir sorunda bende var. Bu başlıktan devam edeyim. Compiz açıkken pencere köşesindeki 3 lü simge (küçült ,kapatma ,ekranı kapla)  üzerine imleç ile gelidiğim zaman bir silikleşme oluşuyor.. Sistemi az önce kurdum. Çok fazla bir yükleme de yapmadım.

ekran görüntüsü

[IMG]http://img529.imageshack.us/img529/8027/ekrangrntsua5.th.png[/img]

munirekinci

Meşhur Compiz hatası, Metacity yerine Emerald ile kullanınca bu sorun olmuyor. Gerçekçi bir çözümü var mı bilmiyorum. Belki yeni sürümler ile bu sorun düzelmiştir.

ironic

Emerald ı synaptic den yükledim. Menülerden buldum fakat etkin hale getiremedim?

munirekinci

Fusion Icon ismindeki programı yükleyin, bu program sayesinde çok kolay biçimde pencere yöneticisini değiştirebilirsiniz.

ironic

Alıntı yapılan: munirekinci - 14 Eylül 2008 - 18:31:45
Fusion Icon ismindeki programı yükleyin, bu program sayesinde çok kolay biçimde pencere yöneticisini değiştirebilirsiniz.

Teşekkürler. Onu yüklemiştim. Pencere yöneticisinde hala metacity ve compiz gözüküyor.

Düzeltme:"select windows decorator" bölümünden emerald ı buldum. Fakat tıklayınca bir tepki vermedi. Şu an seçili vaziyette. Sanırım sistemi yeniden başlatmam gerek?
.........................
Tamamdır. Compiz kapalıydı onu açmamla birlikte sorun halloldu.. :D tekrardan teşekkür ederim. münir

simon

Arkadaslar herkese selam. Bende cube caps diye bisey yok. Yardimci olabilir misiniz? Tesekkurler.

erginemr

Alıntı yapılan: simon - 17 Eylül 2008 - 00:35:33
Arkadaslar herkese selam. Bende cube caps diye bisey yok. Yardimci olabilir misiniz? Tesekkurler.

Sizin sorununuz Compiz'in başka bir versiyonunu kullanıyor olmanız olabilir:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,3190.0.html