[Çözüldü] Kurulu Programlara Ulaşamıyorum, Hızlı Menü'de Görünmüyorlar

Başlatan calmo, 22 Mart 2012 - 22:57:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

calmo

Ubuntu 11.10 kullanıyorum. Sisteme kurduğum programlara ulaşamıyorum. Hızlı Menü'de firefox ve birkaç yazılım dışında hiçbir şey yok. UYM'den kurduğum programları arayüzden bulamadığım için ancak konsoldan çalıştırabiliyorum.

Ubuntu'yu Netbook'a kurdum. Bir şey ifade eder mi bilmiyorum. Daha önce 11 serisinde buna benzer sorunlara yaşamıştım. Sorun kısmen devam ediyor. Önceki seferde, sistemi "ubuntu classic" modda açmış, geçici bir çözüm bulmuştum. Şimdi açılışta sadece ubuntu ve ubuntu 2d var; yani classic görünüm yok.

Çözümü varsa, shell'e (doğru anladım galiba) bir ayar çekmek, yoksa klasik ubuntu görünümüne dönebilmek isterim. Önemli olan kurulu yazılımlara masaüstü arayüzünden ulaşabilmek.

Şimdiden, yardımlarınız teşekkürler.

burk

@calmo ne oldu da sistem bu duruma geldi? Güncelleme, program yükleme/silme vs...

heartsmagic

Hangi uygulama örneğin? Unity üzerinden ismini yazarak çağırdığında ne oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

calmo

Merhaba. Geciktim biraz, üzgünüm.

Burk, hiçbir şey yapmadım desem yeridir. Güncellemeleri yükledim (ama öncesindede aynıydı sanırım), opera, smplayer gibi birkaç yazılım yükledim. Sistemi yeni kurdum zaten. Daha önce de aynı sorunu yaşamıştım. Bunun dışında bir şey yapmadım.
Heartsmagic, unity dediğiniz şey hızlı menü oluyor sanırım, öyleyse unity'de aradığım kurulu programları bulmuyor.

Bir görüntü paylaşayım, daha açıklayıcı olabilir. (bir şey daha farkettim; resimde görünen Firerfox'u aratınca onu da bulmuyor)

decent

sudo apt-get install --reinstall unity ubuntu-desktop gnome-session desktop-base alacarte

komutunu uyguladıktan sonra oturumu kapatıp açın..

heartsmagic

O menüde firefox yazdığında aldığın neticeyi görebilir miyiz?

calmo

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2012 - 15:33:35
O menüde firefox yazdığında aldığın neticeyi görebilir miyiz?
Buyurun:

Alıntı yapılan: decent - 23 Mart 2012 - 15:25:19
sudo apt-get install --reinstall unity ubuntu-desktop gnome-session desktop-base alacarte

komutunu uyguladıktan sonra oturumu kapatıp açın..
Şuan çalışıyorum, sonra deneyeceğim.

heartsmagic, kurulum usb ile açıp unity'i kontrol edeceğim. Belki netbooklarda  sorun oluşturuyor olabilir. (Bir sorunum da, bir süre bekleyince kendiliğinden ekranın ışığı kısılıyor, bunu nereden düzelteceğimi yazar mısınız. (güç seçeneklerinde yok.) çerez niyetine  :))

decent

Alıntı yapılan: calmo - 23 Mart 2012 - 15:44:34
... (Bir sorunum da, bir süre bekleyince kendiliğinden ekranın ışığı kısılıyor, bunu nereden düzelteceğimi yazar mısınız. (güç seçeneklerinde yok.) çerez niyetine  :))

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14642.0

heartsmagic

Netbooklarda sorun olmaması lazım, olsa herkes aynı sıkıntıyı yaşardı sanırım. Bu durum kurulum yapılır yapılmaz bu halde olamaz diye düşünüyorum, sonradan yüklenen bir şeyler neden oluyordur belki.

travego0403

Resimde fark ettiğim, varsayılan olarak bulunan Uygulamalar, Dosya ve Dizinler lenslerinin olmayışı. Sorun bunlardan kaynaklanıyor olabilir mi? Uygulamalar lensi olmayınca uygulamaları arama görevini de yerine getiremiyordur.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

calmo

Heartsmagic, kurulum usb ile sistemi çalışan olarak başlattım ve hızlı menü'yü kontrol ettim, çalışıyordu. (Bir iki arama yaptım, buldu.) Demek ki kurulduktan sonra bir değişiklik olmuş. İyi de, hepi topu bir iki yazılım kurdum; ki onlarda çok bilinen yazılımlar.

Decent'in komutunu uyguladıktan sonra sistemi yeniden başlattım, ama unity yine sorunlu çalışıyordu; aradığım programları yine bulmadı. Ancak, artık oturum açılışında "ubuntu classic" seçeneği de var. Bu da işimi görebilir. (bu ayardan sonra grub arkaplanı da değişti. siyah, debian yazısı bulunan bir resim var artık. Normal değil mi?)

Travego0403,  haklı olabilirsiniz. Çünkü, hazırda görünen programları (firefox gibi) bile bulmuyor.

edit:

Unity'yi pek sevmesem de, netbooklarda büyük rahatlık sağlıyor. Malum, ekran küçük; bir de iki tabla ve pencere çubuğu olunca ekran iyice daralıyor. En iyisi untiy'yi çalıştırabilmek. Eğer çalıştıramazsak sistemi yeniden kurmayı deneyeceğim.

Netbook kullananlar bana hak verecektir:

resim http://d1203.hizliresim.com/v/r/3s4xu.png

decent

@calmo,
Unity 2D var mı seçeneklerde ?
Tam istediğini Unity 2D sağlayabilir.

Şu araç ile de Unity 2D ayarlarını yapabilirsin:
http://www.omgubuntu.co.uk/2012/03/unity-2d-tweaking-tool-adds-minor-new-options/

calmo

decent, evet ubuntu 2D var. yalnız, o siteden ne yapabileceğimi anlamadım.

Unity'yi çalıştırabilirsek çok iyi olacak. Ya da Ubuntu 12'yi mi kursam?

travego0403

sudo apt-get install unity-lens-applications

Şu paketi kurmayı dener misiniz?

calmo

Alıntı yapılan: travego0403 - 23 Mart 2012 - 17:29:44
sudo apt-get install unity-lens-applications

Şu paketi kurmayı dener misiniz?
Sistemi yeniden başlatmalı mıyım? (unity hala çalışmadı çünkü)

travego0403

Paket kuruldu mu? Yoksa daha önce kurulu olduğunu mu söyledi?

Yeniden başlatarakta deneyin belki  işe yarayabilir.

calmo

Alıntı yapılan: travego0403 - 23 Mart 2012 - 17:35:59
Paket kuruldu mu? Yoksa daha önce kurulu olduğunu mu söyledi?

Yeniden başlatarakta deneyin belki  işe yarayabilir.

Bir şeyler kurdu.  Şimdi yeniden başlatıp deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Mart 2012 - 18:16:46

Travego0403, harikasınız.

ek: hatırıma geldi; zeitgesit servisini purge ile kaldırmıştım. sorun bu mu  dersiniz?

travego0403

Olabilir, kaldırma sırasında lens paketleride kaldırılmış olabilir. Varsayılan lenslerden biri olan Dosya ve Dizin lenslerinide yükleyebilirsiniz.
sudo apt-get install unity-lens-file

Ayrıca sorununuz çözüldüyse başlığı etiketlemek için
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

calmo

Alıntı yapılan: travego0403 - 23 Mart 2012 - 19:03:36
Olabilir, kaldırma sırasında lens paketleride kaldırılmış olabilir. Varsayılan lenslerden biri olan Dosya ve Dizin lenslerinide yükleyebilirsiniz.
sudo apt-get install unity-lens-file

Ayrıca sorununuz çözüldüyse başlığı etiketlemek için
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

$ sudo apt-get install unity-lens-file
[sudo] password for calmo:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: unity-lens-file paketi konumlandırılamıyor

Buna gerek var mı?

burk

heartsmagic

Fakat bende kurulu o paket. Kaldı ki eğer o paket depolarda bulunamıyorsa ortada başka bir sorun vardır: Depoların karışmış durumda. Neyi nasıl yaptın bilmiyorum ama bir şekilde gerekli bazı paketler kaldırılmış sistemden, Zeitgeist ile ilgili olabilir.

Bu arada @travego0403'e nokta atışı tespiti için tebrik gidiyor benden.

travego0403

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Mart 2012 - 02:44:21
Bu arada @travego0403'e nokta atışı tespiti için tebrik gidiyor benden.

Teşekkür ediyorum bende tebrik için. :) Arada sırada saklandığımız yerden çıkıp bir iki atış yapıyoruz, keskin nişancı hesabı. :)

Paketin tam adı aşağıdaki gibiymiş. Denemedan yazmıştım. Bu paket uygulamaların bulunması için gerekli değil ama bu paket olmazsa muhtemelen hızlı seçke(menü)de dosya ve dizin aramalarında herhangi bir sonuç döndürmeyecektir. Varsayılan paket olması nedeniyle kurarsanız iyi olur.
sudo apt-get install unity-lens-files

calmo

$ ]
]: komut bulunamadı
calmo@calmo:~$
calmo@calmo:~$ sudo apt-get install unity-lens-files
[sudo] password for calmo:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  unity-lens-files
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 1, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
İndirilmesi gereken dosya boyutu 36,5 kB
Bu işlemden sonra 188 kB ek disk alanı kullanılacak.
Alınıyor:1 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ oneiric/main unity-lens-files i386 0.6.12-0ubuntu1 [36,5 kB]
1sn'de 36,5 kB alındı (24,2 kB/s)     
Önceden seçilmeyen unity-lens-files paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... 161275 files and directories currently [color=red]installed[/color].)
Unpacking unity-lens-files (from .../unity-lens-files_0.6.12-0ubuntu1_i386.deb) ...
unity-lens-files (0.6.12-0ubuntu1) kuruluyor...

Şimdi oldu galiba.

Gerekli işlemi yapmadan evvel başta Travego0403'e olmak üzere, heartsmagic, burk ve  decent'e ilgilerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum.

Çözülmüştür.

alquirel

Çözüldü etiketi ekleyici düzenlememizin (daha duyurusu bile yapılamadan :P) kullanıldığı ilk başlığı kilitleyen kişi de ben olayım bari :D