wireless aktifleştirme sorunu

Başlatan ozz10, 18 Mart 2012 - 16:43:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozz10

samsung n210 netbookta wirelessi bios tan sürekli açmama rağmen, wireless ışığı ubuntu açılınca sönüyor wireless kapanıyor.   11.10 kullanıyorum

burk

ozz10

Biraz araştırma yaptım (daha önce böyle birşey yaşamadım yüklü eklentiler buna sebep olabilirmi samsung wireless eklentisi samsung tools eklentisi ve jupiter diye bir eklenti yüklü)

Biraz araştırma yaptıp şunları denedim fakat sonuç alamadım

uçbirimde sudo ifconfig wlan0 up yazıp
SIOCSIFFLAGS: Operation not possible due to RF-kill yanıtını aldım fakat sonuç yok

samsung tools yüklü oldugundan bu kodun işe yarayabileceğini düşündüm yine sonuç yok

samsung-tools -W on

ERROR:dbus.proxies:Introspect error on :1.139:/Device/Wireless: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message did not receive a reply (timeout by message bus)
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 771, in <module>
    main()
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 725, in main
    Wireless(options.wireless, options.show_notify).apply()
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 518, in apply
    if not self.__is_available():
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 501, in __is_available
    return self.interface.IsAvailable()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/proxies.py", line 68, in __call__
    return self._proxy_method(*args, **keywords)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/proxies.py", line 143, in __call__
    **keywords)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/connection.py", line 630, in call_blocking
    message, timeout)
dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name :1.139 was not provided by any .service files

yanıtını aldım

burk

@ozz10kablosuz internet daha önceden çalışıyordu da sonradan mı bu hale geldi? Ayrıca verdiğim bağlantıdaki çıktırları görelim lütfen.

if

Alıntı yapılan: ozz10 - 18 Mart 2012 - 17:51:57
SIOCSIFFLAGS: Operation not possible due to RF-kill yanıtını aldım fakat sonuç yok

sudo rfkill list ne diyor bakalım.

ozz10

linkteki kodu uyguladım daha önce ihtiyaç duyduğum zaman biostan açıp kullanıyordum şuan biostan açtığımda wireless ışığı yanıyor giriş şifremi yazıp sisteme girdiğim  an sönüyor wireless kapanıyor

ozz@ozz:~$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=11.10
DISTRIB_CODENAME=oneiric
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 11.10"
ozz@ozz:~$ uname -a
Linux ozz 3.0.0-12-generic #20-Ubuntu SMP Fri Oct 7 14:50:42 UTC 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux
ozz@ozz:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation N10 Family DMI Bridge
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Controller
00:02.1 Display controller: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Controller
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation NM10 Family LPC Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation N10/ICH7 Family SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 02)
05:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
09:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller
ozz@ozz:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0ac8:c33f Z-Star Microelectronics Corp. Webcam
Bus 004 Device 002: ID 0a5c:219b Broadcom Corp. Bluetooth 2.1 Device
Bus 001 Device 005: ID 04e8:6881 Samsung Electronics Co., Ltd
ozz@ozz:~$ rfkill list
0: hci0: Bluetooth
Soft blocked: yes
Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
Hard blocked: yes
ozz@ozz:~$ sudo lshw -C network
[sudo] password for ozz:
Sorry, try again.
[sudo] password for ozz:
  *-network DISABLED     
       description: Wireless interface
       product: AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
       vendor: Atheros Communications Inc.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:05:00.0
       logical name: wlan0
       version: 01
       serial: c4:17:fe:c6:1d:e4
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=ath9k driverversion=3.0.0-12-generic firmware=N/A latency=0 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
       resources: irq:16 memory:f0100000-f010ffff
  *-network
       description: Ethernet interface
       product: 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller
       vendor: Marvell Technology Group Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:09:00.0
       logical name: eth0
       version: 00
       serial: 00:24:54:68:4f:93
       capacity: 100Mbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=sky2 driverversion=1.28 firmware=N/A latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
       resources: irq:44 memory:f0200000-f0203fff ioport:2000(size=256)
  *-network
       description: Ethernet interface
       physical id: 2
       logical name: usb0
       serial: 2e:92:54:34:a6:4c
       capabilities: ethernet physical
       configuration: broadcast=yes driver=rndis_host driverversion=22-Aug-2005 firmware=RNDIS device ip=192.168.42.75 link=yes multicast=yes
ozz@ozz:~$

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Mart 2012 - 18:15:50

@if

( hala wireless güç ışığı sönük)

ozz@ozz:~$ sudo rfkill list
[sudo] password for ozz:
0: hci0: Bluetooth
Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
Hard blocked: yes

if

@ozz10, sudo rfkill unblock all komutundan sonra çalışıyor mu?

ozz10

@if
sudo rfkill unblock all
kodu uyguladım herangi çıktı vermedi wireless güç ışığı hala kapalı herangi bağlantı da göremiyorum pc yi yeniden başlatıp herangi değişiklik varmı bir bakıcam

burk

@ozz10 bu sorun nasıl başladı? Güncelleme, program yükleme/silme vs.?

ozz10

@burk

sistemi yanlışlıkla çökerttikten sonra tekrar yükleyeli 1-2 hafta olmuştur güncelleme yapmadım samsungla ilgili bikaç uygulama yükledim samsun tools ve samsung wireless fln
fakat bunlar yüzünden oldugundan emin değilim

if

@oxx10, fn tuşuyla ya da bilgisayarın sağında/solunda bulunan kablosuz aygıtı açma-kapama tuşuna basarak kablosuz aygıtı açın önce, sonra sudo rfkill unblock all
sudo rfkill list
çıktılarını buraya geçin.

Ayrıca: echo "options ath9k nohwcrypt=1" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/ath9k.conf

ozz10

@if

fn + wireless   tuşlarıyla açılıp kapanmıyor ubuntuda . zaten daha öncede bunu halledememiştim lakin girerken biostan açıp işimi görüyordum.şimdi biostan açıyorum ubuntu ekranı geldiğnde kapanıyor fn tuşunun işlemesi önemli değil biostanda olsa açıp kapatayım yeter
ağ arayüzünde kablosuz ağ için şu yazıyor sanırım sorunumuz bu  kablosuz bağlantı donanımsal anahtarla kapatılmış

if

ozz10

@if  evet yüklü

if

@ozz10, Windowsa girip kablosuzu açın, hem donanımsal hem de yazılımsal olarak, sonra Ubuntu'ya girin. Bakalım ne olacak. BIOS'tan da açık olsun.

ozz10

@if
yok abi denedim bios tan açıksa zaten winde açık gözüküyor.önceden yazılımsal olarak müdahale edemiyordum ubuntudan. zaten lazımsa biostan açıyordum buyuk ıhtımal samsung için yüklediğim eklentilerden olmuş olabilir.çünkü saçma geliyor ubuntu açıldıgında wireless gidiyor.eklentileri bulup silmeye çalışıcam

burk

@ozz10 bu "Samsung Tools" programında ayarlamalar mevcut değil mi? Neler var mesela?

ozz10

uygulamaya tıklandığında girilmiyor fakat burada alakalı komutlar buldum samsung-tools -W on gibi çıktı veriyor fakat etki etmiyor bu konuda da bi çıktısı var

samsungla alakalı yüklü uygulamalar bunlar

burk

samsung-tools çıktısı nedir? Programın görsel bir arayüzü yok mu?

ozz10

@if
uygulamalarda butonu varda tıkladığında herangi tepki vermiyor çıktısı bu

ERROR:dbus.proxies:Introspect error on :1.139:/Device/Wireless: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message did not receive a reply (timeout by message bus)
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 771, in <module>
    main()
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 725, in main
    Wireless(options.wireless, options.show_notify).apply()
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 518, in apply
    if not self.__is_available():
  File "/usr/bin/samsung-tools", line 501, in __is_available
    return self.interface.IsAvailable()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/proxies.py", line 68, in __call__
    return self._proxy_method(*args, **keywords)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/proxies.py", line 143, in __call__
    **keywords)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/connection.py", line 630, in call_blocking
    message, timeout)
dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name :1.139 was not provided by any .service files

burk

@ozz10 bir deneme yapalım, ekran görüntüsü verdiğiniz listenin sonundan bu uygulamayı kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatıp deneyiniz. Hem anladığım kadarıyla program sağlıklı da yüklenmemiş.

if

sudo apt-get purge samsung-tools ile sistemden kazıyabilirsiniz.

ozz10

garanti olsun diye resimdeki samsung tools ve  realtek wireless driver ı da sildim yeniden başlattım şuan biostan aktif ettiğimde sorun yaşamıyorum
wirelessi fn ile aktifleştirip kapamak başka bahara kaldı. ileride oda olur..if ve burk  çok teşekkür ederim yardımlarınız için

burk

@ozz10 "Samsung Tools" tamam da sürücüyü kaldırdığınız halde çalışıyor olması cidden garip.

ozz10

zaten o sürücü yokkende  de çalışıyordu