Çalışmayan yazılım, yazılımı tekrar yükleyememe

Başlatan atilimsasmaz, 17 Mart 2012 - 18:23:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atilimsasmaz

Kartalcell (Avea 3g modem)'in SMS servisini kullanmak için Kartallcell mobil programını kurmuştum. Program bir anda açılmamaya başladı. Bende kaldırıp tekrar yükleyeyim dedim (sanırım windows mantığı ile hareket edip yanlış yaptım :P) Onla ilgili bir dosya gördüm ve Ubuntu yazılım merkezinden kaldırdım. Şimdi programı yüklemeye çalışıyorum ama alttaki çıkıyor. Ayrıca programda hala çalışmıyor. Buna bir çözüm bulabilir miyiz ? 

atilim@atilim-W7x0S:~/Downloads/KartalCell_Mobil$ chmod +x install.sh
atilim@atilim-W7x0S:~/Downloads/KartalCell_Mobil$ sudo ./install.sh
****** Fail to install !!!
the KartalCell_Mobil has been installed.
press any key to exit....

bytan

Sisteminden kaldıramamış olabilir misin? Ki zaten harici olarak kurulan bir paket yazılım merkezi aracılığıyla kaldırılabilir hale geldi mi? Kendi sistemim için bakıyorum, dışarıdan kurduğum paketleri yazılım merkezi görmüyor. Sen tam olarak hangi pakedi kaldırdın? Bu yazılımı hangi komutla çalıştırıyordun veya uçbirimden çalıştırmayı denediğinde ne döndürüyor? Kurulumla ilgili dosyasında neler yazıyor?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

atilimsasmaz

Alıntı yapılan: bytan - 17 Mart 2012 - 19:39:42
Sisteminden kaldıramamış olabilir misin? Ki zaten harici olarak kurulan bir paket yazılım merkezi aracılığıyla kaldırılabilir hale geldi mi? Kendi sistemim için bakıyorum, dışarıdan kurduğum paketleri yazılım merkezi görmüyor. Sen tam olarak hangi pakedi kaldırdın? Bu yazılımı hangi komutla çalıştırıyordun veya uçbirimden çalıştırmayı denediğinde ne döndürüyor? Kurulumla ilgili dosyasında neler yazıyor?

Yok zaten doğru dürüst kaldıramadım. Şimdi nereden nasıl kaldırdığımı da düzgün bir şekilde hatırlayamıyorum. Ama kaldırdığımın adında kartalcell adı geçiyordu. Tekrar baktığımda onu göremeyince kaldırdım sandım. Belki de kaldıramamışımdır. Geçen aylarda programı kurduğumda çalıştırdım ve başlatıcıda tut dedim. Ondan sonra hep ona tıklayarak çalıştırdım. O yüzden terminalden nasıl çalıştığını bilmiyorum. Kartalcell ile ilgili bir klasör buldum. Sanırım dosyalar burada. Belki bazıları silinmiştir, belki de hiç biri silinmemiştir. Şu an tek bildiğim programın başlatıcıdaki kısayoluna tıkladığım halde yanıp sönüp açılmaması ve benim yazılım merkezinden bununla ilgili bir şeyi silmiş olmam.

Klasörün yeri -- /opt/KartalCell_Mobil
http://i.imgur.com/n3XQT.png

if

@atilimsasmaz, gksu sh /opt/kartalcell/launch-gui.sh komutunu uçbirimde vererek deneyelim. Uçbirimdeki çıktıları buraya code etiketi içerisinde aktarınız.

atilimsasmaz

Alıntı yapılan: if - 18 Mart 2012 - 23:03:30
@atilimsasmaz, gksu sh /opt/kartalcell/launch-gui.sh komutunu uçbirimde vererek deneyelim. Uçbirimdeki çıktıları buraya code etiketi içerisinde aktarınız.

İlginiz için teşekkürler. Çıkan sonuç.

atilim@atilim-W7x0S:~$ atilim@atilim-W7x0S:~$ gksu sh /opt/kartalcell/launch-gui.sh
atilim@atilim-W7x0S:~$: komut bulunamadı
atilim@atilim-W7x0S:~$
atilim@atilim-W7x0S:~$ (gksu:3717): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,
bash: beklenmeyen dizgecik `:' yakınında sözdizimi hatası
atilim@atilim-W7x0S:~$ (gksu:3717): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,
atilim@atilim-W7x0S:~$ atilim@atilim-W7x0S:~$

if

@atilimsasmaz, cd /opt/kartalcell/
sudo sh launch-gui.sh
ls -l bin/

atilimsasmaz

atilim@atilim-W7x0S:~$ atilim@atilim-W7x0S:~$ cd /opt/kartalcell/
atilim@atilim-W7x0S:~$ bash: cd: /opt/kartalcell/: Böyle bir dosya ya da dizin yok
'bash:' komutu bulunamadı, şunu mu demek istediniz:
'bash' paketinden 'bash' komutu (main)
bash:: komut bulunamadı
atilim@atilim-W7x0S:~$ atilim@atilim-W7x0S:~$ sudo sh launch-gui.sh
atilim@atilim-W7x0S:~$ sh: Can't open launch-gui.sh
> atilim@atilim-W7x0S:~$ ls -l bin/
>
>
>