Netbeans 7.1.1 Kurulum Sorunu (Kurulum Başlamıyor)

Başlatan Zebercet, 08 Mart 2012 - 06:27:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zebercet

Netbeans 7.1.1 kurmak için

sudo sh jdk-6u31-nb-7_1_1-linux-ml.sh

komutunu veriyorum. Kurulum başlayacakmış gibi paketler okunuyor işlem başlamadan önceki süreçler yürütülüyor fakat kurulum ekranı gelmeden tekrar konsola komut satırına düşüyor. Sistemimde "OpenJDK 7" ve "Oracle Java 7" kurulu. Kurulu olan hangi jdk sürümünü birincil yaparsam yapayım aynı şekilde Netbeans kurulumu başlamıyor. Süreç resmi aşağıdadır. Ne yapmamı önerirsiniz.

Şimdiden teşekkürler..

cagriemer

"Running the installer wizard" demis. Size herhangi bir sey sormadi ya da gostermedi mi o noktadan sonra?

Zebercet

Hayır hiçbir şey başlamıyor. Defalarca denedim ama sonuç hep böyle..

if

@Zebercet, dosyaya sağ tıklayıp çalıştırma izni verdiniz mi?

Zebercet

Dosyanın şu an ki durumu bu şekilde. Sanırım izinli. Eğer izin yoksa ve izin vermem gerekiyorsa hangi komutla yada işlemle verebilirim bu izni?

ebubekirs

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Zebercet

ls -l ~/.nbi

çıktısı;

toplam 16
drwxrwxr-x 2 zebercet zebercet 4096 2012-03-08 19:19 downloads
drwxrwxr-x 2 zebercet zebercet 4096 2012-03-08 19:23 log
drwxrwxr-x 2 zebercet zebercet 4096 2012-03-08 19:23 tmp
drwxrwxr-x 2 zebercet zebercet 4096 2012-03-08 19:19 wd

ebubekirs

Şu durumda

cat ~/.nbi/log

çıktısına bakmakta fayda var.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Zebercet

cat ~/.nbi/log

çıktısı;

zebercet@zebercet-MS-7636:~$ cat ~/.nbi/log
cat: /home/zebercet/.nbi/log: Bir dizin
zebercet@zebercet-MS-7636:~$

heartsmagic

OpenJDK haricinde diğer yani Oracle Sun JRE ile de bir çalıştırma durumunu görebilir miyiz?

Not: Şimdi PHP için olanının indirip denedim, bende de sadece OpenJDK var ama kuruluma geçebildim. Sen hangi sürümü indirdin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Zebercet

Oracle ile de kuruluma geçmiyor. Bende sizin yaptığınız gibi sadece php olanını indirdim ve onla kurulum yapabildim. Kurulum sadece php li şekliyle başlıyor ve tamamlanıyor.

heartsmagic

Zebercet

Ben tüm paketleri içeren sürümü indirmiştim. Normalde sadece php için olanı işimi görüyor. Şu anda o kurulu sağ olun. Java öğrenmek istiyorum bu sebeple tüm paketler içereni kurmak istemiştim.

heartsmagic

hasan4983

yeni bir kullanıcı olarak haddim olmayarak farklı bir sorun için denediğim bir yöntemi size anlatayım. bende netten indirdiğim 7.1.2.  kurulumunda takılı kalmıştım. çözüm olarak önce yazılımı merkezindeki netbeans i kurdum. ardından üzerine tekrar 7.1.2 kurulumunu başlattım sorun çözüldü. ve tomcat a kadar herşeyi kurdum. buda aklınızın bi köşesinde bulunsun.

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Mart 2012 - 00:34:15
Bir ara ilk elden denemeye çalışırız.

Öhöm :) Artık denersek bile 12.04 üzerinde deneyeceğiz :)

Menow

Alıntı yapılan: hasan4983 - 01 Mayıs 2012 - 13:23:15
yeni bir kullanıcı olarak haddim olmayarak farklı bir sorun için denediğim bir yöntemi size anlatayım. bende netten indirdiğim 7.1.2.  kurulumunda takılı kalmıştım. çözüm olarak önce yazılımı merkezindeki netbeans i kurdum. ardından üzerine tekrar 7.1.2 kurulumunu başlattım sorun çözüldü. ve tomcat a kadar herşeyi kurdum. buda aklınızın bi köşesinde bulunsun.

Bende aynısını yapıp kurulumu başarıyla tamamlamıştım. Şimdi format attım ve direk indirdiğim dosyayı kurmaya çalıştığımda ekrana kurulumla ilgili bir şey dahi çıkmıyor çok ilginç. Halbuki dosyaya "bir program gibi çalıştırmaya izin ver" kısmını seçip çift tıklıyorum ama hiç bir şey olmuyor.

Gene yazılım merkezinden eski versiyonu kurup tekrar .sh uzantılı dosyayı kurmayı denedim şu anda ve sorunsuz bir şekilde kurulum başladı. İlla önce yazılım merkezinden eski versiyonunu kurmak gerekiyor nedenini bilemiyorum elbette.

Ayrıca bende bir diğer sorun şu ki yazılım merkezindeki netbeans'ı kurup hiç bir pulgin bulamıyorum. Liste bom boş çıkıyor. Bunun sebebi nedir acaba? Ama .sh uzantılı dosyadan NetBeans'i kurunca pulginlerin hepsi gözüküyor.

heartsmagic

@Menow, eklenti meselesini ayrı bir başlıkta sormuşsun, oradan devam edelim lütfen.

aurora

Sorunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama aynı sorunu ben de yaşadım ve Synaptic'ten ia32-libs paketini kurarak sorunu çözdüm. Sanırım 64 bit sürümlerde öncelikle bu paketi yüklemek gerekiyor. Aynı sorunu yaşayan olur belki, konu sonuçsuz kalmış gibi.