Raspberry Pi satın almış olan var mı?

Başlatan brooqs, 05 Mart 2012 - 23:39:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brooqs

Arkadaşlar aranızda raspberri pi dan sipariş vermiş olan yada temin etmiş olan varmı sormak istediğim bazı şeyler varda.

Not: Raspberry Pi bir vakıftır ve dünyanın en düşük bütçeli arm mimarisine sahip SBC yani tek kart bilgisayarıdır. 29 şubatta satışına başlanmasından 5 dakika sonra üretilmiş olan 10000 adet cihaz satılmıştır. Resmi olarak debian ve LXDE masaüstü ortamını destekleyen bir işletim sistemi sitelerinden indirilmeye başlanmıştır. Embeded cihazlarla ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
Linux is an adventure!!!

zeusmaster

Stoklar tükenmiş sanırım.Hostes arkadaşlarımın ilk londra yatısında aldırtacağım :)
Up and Running...

brooqs

Evet satışa başlandıktan sonra hemen tükenmiş aslında yanlış yapılan bişey vardır orada preorder olmayacağını söylediler ama maillistesindekilerden ilk 10000 e preorder olduğu bilgisi gitmiş tabi biz olaya uyanana kadar stoklar bitmişti. Aldığında test sonuçlarını paylaşırsan cok memnun olurum. teşekkürler. :)
Linux is an adventure!!!

krwlng

Ben düşünüyordum ama ilk parti 5 dakikada tükenince bize sıra 6 ay sonra gelir diye düşünmeye başladım, nisan teslimatı için ön sipariş alındığı söyleniyordu ama bence 500bin bile üretilse 1 saatte biter şuan. Türkiye'ye 35$ + 15€ = 96 lira gibi bir fiyata geliyor, içinden hdmi çıkmazsa ona da 15 lira ver 110 lira gibi bir fiyat, gayet makul bence. Özellikle programcılar için bulunmayacak nimet, daha düşük özellikteki geliştirme bordlarından çok daha iyi ve neredeyse 3/1 fiyatına.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

zeusmaster

Zaten benimde amacım 106 ekran tv ye bağlamak kablosuz mouse ve klavye ile birlikte evde rahat rahat işlerimi yapmak :)
Up and Running...

Aequitas

Hatta TV'nin arkasına iyice gizleyeceksin, 100 liraya SmartTV sahibi olacaksın :) Süper fikir  :)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

zeusmaster

Alıntı yapılan: Aequitas - 06 Mart 2012 - 20:45:47
Hatta TV'nin arkasına iyice gizleyeceksin, 100 liraya SmartTV sahibi olacaksın :) Süper fikir  :)

İlk elden alacağım için 100 tl nin yarısına alacağım :)
Up and Running...

brooqs

Evet bende tv için düşünüyorum xbmc için çok başarılı olduğu söyleniyor. Eğer gerçekten başarılı olursa bazı planlarım var :)
Linux is an adventure!!!

Aequitas

Alıntı yapılan: bahdem - 06 Mart 2012 - 21:09:16
İlk elden alacağım için 100 tl nin yarısına alacağım :)

Ya kaptan, bize de getirsen olmaz mı be :)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

zeusmaster

Alıntı yapılan: Aequitas - 07 Mart 2012 - 01:10:42
Ya kaptan, bize de getirsen olmaz mı be :)
ne demek :) bi uçuş çıksın maksimum alabileceği kadar aldırtacağım :)
Up and Running...

Gabriel

Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

brooqs

Bahdem bu gidişle sen distribütör olucan sanırım müşteriler artıyor :)
Linux is an adventure!!!

zeusmaster

distribütörlük demeyelim buna :) forum için yapılabilecek bir şey ise elimden geldiğince yapmaya çalışacağım :)
Up and Running...

brooqs

Duyarliligin icin tesekkurler benide koy listeye :)
Linux is an adventure!!!

Gabriel

2. parti satışa çıktı mı? Bilgisi olan var mı?

endway

ben de raspberry pi aşkına forumunuzdayım. eğer getiren olursa garanti müşterinizim :)

superjax

Teknoseyir (pclab) de Leven Pekcan abimiz (editör) ilk stok da alanlardan. ona da henüz gelmemiş. gelince inceleme bekliyorum. incelemeden sonra bende alacağım. tabi bi hd monitör lazım ya bakalım o nasıl olacak :)

brooqs

Eğer daha önce RS denen bir elektronik bileşen satan firmaya epostanız ile kayıt olduysanız, size eposta gelmiş olması lazım ben dün gece siparişimi verdim. 2. parti ürünler geldiğinde gönderecekler.  Siteye http://uk.rs-online.com/web/generalDisplay.html?id=raspberrypi adresinden ulaşıp epostanızı kaydettirebilirsiniz. ben 2 ay önce kayıt olmuştum. Bir mail geldi mailde bir auth kodu vardı o kodu girip mail adresimi girince sipariş sayfasına girdim ve siparişi verdim dün akşamki dolar kuruna göre 81tl ye mal oldu. Artık gelmesini bekliyorum. Sanırım siparişe göre üretim yapılıp ona göre gönderiyorlar. Almak isteyen olursa bu yolu deneyebilir. Ayrıca RS raspberry pi vakfının resmi ürün tedarikçisi olarak sitelerinde belirtiliyor. Güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Ürün gelir gelmezde bu cihaza yönelik bir web sayfası projem var onu hayata geçiricem. Umarım iyi olur.
Linux is an adventure!!!

noktakom

Alıntı yapılan: brooqs - 18 Mayıs 2012 - 14:47:41
Eğer daha önce RS denen bir elektronik bileşen satan firmaya epostanız ile kayıt olduysanız, size eposta gelmiş olması lazım ben dün gece siparişimi verdim. 2. parti ürünler geldiğinde gönderecekler.  Siteye http://uk.rs-online.com/web/generalDisplay.html?id=raspberrypi adresinden ulaşıp epostanızı kaydettirebilirsiniz. ben 2 ay önce kayıt olmuştum. Bir mail geldi mailde bir auth kodu vardı o kodu girip mail adresimi girince sipariş sayfasına girdim ve siparişi verdim dün akşamki dolar kuruna göre 81tl ye mal oldu. Artık gelmesini bekliyorum. Sanırım siparişe göre üretim yapılıp ona göre gönderiyorlar. Almak isteyen olursa bu yolu deneyebilir. Ayrıca RS raspberry pi vakfının resmi ürün tedarikçisi olarak sitelerinde belirtiliyor. Güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Ürün gelir gelmezde bu cihaza yönelik bir web sayfası projem var onu hayata geçiricem. Umarım iyi olur.

81 tl fiyat Türkiye için mi? kargo, gümrük vs..

brooqs

Alıntı yapılan: noktakom - 18 Mayıs 2012 - 15:26:42
Alıntı yapılan: brooqs - 18 Mayıs 2012 - 14:47:41

81 tl fiyat Türkiye için mi? kargo, gümrük vs..

Toplamda kredi kartımdan çekilen miktar 81Lira küsür 35 dolar model b raspi ve 5 dolar da kargo ücreti. kargo ücreti dhl tarafından dünyanın heryerine 5 dolar olarak anlaşılmış. 120 euronun altındaki ürünlerde gümrüğe takılmıyorlarmış diye biliyorum.
Linux is an adventure!!!

zeusmaster

Alıntı yapılan: brooqs - 24 Mayıs 2012 - 14:52:20
Toplamda kredi kartımdan çekilen miktar 81Lira küsür 35 dolar model b raspi ve 5 dolar da kargo ücreti. kargo ücreti dhl tarafından dünyanın heryerine 5 dolar olarak anlaşılmış. 120 euronun altındaki ürünlerde gümrüğe takılmıyorlarmış diye biliyorum.
İşte bu süper bir haber :)
Up and Running...

Gabriel

Gümrük sınırı 75 dolar oldu. Bir süredir böyle.

krwlng

Gümrük ile ilgili güncel bilgileri takip edin eğer bu tip ürünler alacaksanız, çünkü çok kararsız bir gümrük politikası mevcut bu aralar, bir şahıs 3 ay içerisinde 1'den fazla gümrük vergisine tabi olmayan mal sokamaz diye bir kural vardı son baktığımda.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

brooqs

merhaba herkese bu 07-06-2012 tarihinde raspberrypi bilgisayarim elime gecti sdkarta kurulumu yaptim ve suan bu yaziyi raspiden yazyorum. cok yakinda cihazla ilgili bir video inceleme hazirlayacagim simdilik kendinize iyi bakin
Linux is an adventure!!!