World of Warcraft düşük çözünürlükte açılıyor

Başlatan ozangil, 05 Mart 2012 - 18:07:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozangil

Iyi akşamlar,Ben ubuntunun 11.10 sürümünü kullanmaktayım,ekran kartım ati hd radeon 4650,normalde windows kullandığım zamanlarda World of Warcraft oyununu ultra özelliklerde hiç zorlanmadan oynuyordum,ubuntu kurdum,gereken xorg kodlarını yazdım,sürücüleri yükledim,ama oyundan hiç verim alamıyorum,opengl ile açtığımda ise grafikleri en düşükte yapabiliyorum,daha yükseltmeme izin vermiyor,ne yapmam lazım?yardım ederseniz çok mutlu olacağım

şimdiden teşekkürler

burk

@ozangil sanırım bahsi geçen oyunu Wine ile çalıştırıyorsunuz, değil mi?

if

@burk, wine ile oynanıyor.

Konuyu Wine bölümüne taşıdım.

ozangil

Aynen Wine kullanıyorum,başka şekillerde de denedim çalıştıramadım,ne yapmam gerekiyor?

if

@ozangil, opengl içe nasıl açıyorsunuz? jockey-text --list ne diyor?

ozangil

xorg:fglrx_updates - ATI/AMD için telifli FGLRX grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:fglrx - ATI/AMD için telifli FGLRX grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)

dedi,ayrıca çözünürlüğün yanında grafikleri ultra yapmama izin vermiyor

if

@ozangil, ne oyunlar ne de wine hakkında kayda değer bir bilgim var. Pek yardımcı olamayacağım o yüzden. Görünüşe göre sahipli sürücü yüklenmiş. Açık kaynak sürücülere göre daha verimlidirler.

Forumda bu oyuna dair epey bir başlığımız olacak. O başlıklara bakıp sorunuz hakkında yardıma ulaşabilirsiniz belki.

KemalALKIN

Dostum www.playonlinux.com adresinden PlayOnLinux son sürümünü ubuntunuza kurunuz ve;

Resimde gördüğünüz gibi bu gösterdiğim yerler ile kartınızı düzgünce WineHQ ya tanıabilirsiniz.
VideoDriver ile WineHQ üzerinde sürücü ve kartın donanım kimliği tanımlanıyor. Regedit üzerindede çıkan tablomu gösteriyor. Eğer İşi sağlama almak istersende o Video Memory Size kısmından MB cinsinden ekran kartınızın hafıza boyutunu seçmeniz yeterli. Örnek 1 GB = 1024 (MB).
www.tckemal.ist

ozangil

1024 yaptım,diğer her şeyi defaultta bıraktım,yine de aynı..opengl ile açmazsam zaten FPS 10 civarında oluyor oyunun,çok kasıyor yani.

if

@ozangil, Ubuntu 2D oturumu ile açıp çalıştırdığınızda nasıl sonuç alıyorsunuz? Oyunun çözünürlüğünü kaça ayarladınız?

xghostxd

SET ffxDeath "0"
SET ffxGlow "0"

/WTF/config.wtf ye bu kodları ekle.birde öyle bak fps e etkisi var mı diye.

ayrıca regedit ten bu ayarı yap.

1. HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\ Burayı buluyoruz
2. Wine Klasörüne Sağ tıklayıp yeni Anahtar diyoruz ve OpenGL olarak değiştiriyoruz..
3. Oluşturduğumuz OpenGL'ye tıklıyoruz. Sağ taraftaki bölüme gelip Sağ click>Yeni>Dizge Değeri diyoruz.
4. Yeni dizge değerimizi DisabledExtensions olarak değiştiriyoruz. (küçük büyük harfe duyarlı)
5. DisabledExtensions olarak değiştirdiğimize çift tıklıyoruz ve kutucuğa GL_ARB_vertex_buffer_object yazıyoruz.

oyunu compiz yerine metacity de açmak fps açısından senin yararına.

d3d wow da opengl ye göre daha sağlıklı çalışıyor benim bilgisayarımda.directx i mutlaka yükle.ati yeni driver yayınladıysa ekran kartına uygun sürücüyü elle yükle.ayrıca wine üzerinde windows daki gibi bir performans alırım diye bekleme.bende windows üzerinde ultra ayarlarda 1920x1080 çözünürlükte 8x  multisampling de oynayabiliyordum. ben yinede kalabalık ortamda kasmasın diye high 4x multisampling e düşürmüştüm daha rahat oyun oynayayım diye.ama wine üzerinde good da ve multisampling 2x de oynuyorum.çözünürlükte tabi ki 1920x1080.çok ayar denedim opengl yaptım falan ama good da aynı performans low dada.d3d de liquid detail en yüksek fair sunshafts ise disabled olabiliyor daha üstleri kapalı.opengl de liquid detail shadow quality low dan yüksek olmuyor.lfr raid de 10fps le oynuyorum ne ayar yaparsam yapayım.genelde oyunda 30 un üstünde fps alıyorum.ama kalabalık ortamlarda fps çok düşüyor.orgrimmar 40vs40 bg ler falan. neyseki oyunu raid yapmak için oynamıyorum genelde pvp takılıyorum.

blizzard mac desteği sağlarken linux desteği niye sağlamıyor anlamış değilim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Mart 2012 - 00:27:59

bugün grafik ayarlarıyla ilgili yeni bir şey keşfettim.normalde en düşük ayarlarda mesela low da high a göre daha çok performans beklenir.ama bu iş wine de hiçte öyle olmuyor.bugün lfr raid de ayarları düşürdüm her şeyi olabildiğince en düşük ayar yaptım oyun daha fazla kasmaya başladı.sonra high a alayım bakalım ne olacak dedim bir baktım hem grafikler düzeldi hem oynanabilirlik arttı çok rahat raid yapabildim.şaşırdım kaldım.demek ki bazı düşük grafiksel işler wine yi rahatlatacağına bir şekilde aksine zorluyor.bugüne kadar good da oynadığıma pişmanım her ayarı tek tek deneyip fps e etkisini denemenizi öneririm.