Cairo dock başlatma sorunu

Başlatan wallkahn, 27 Şubat 2012 - 03:49:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wallkahn

Cairo dock yükledim ama açılmıyor.

cairo-dock -o

çıktım

(cairo-dock:2157): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

(cairo-dock:2157): Gtk-WARNING **: Tema aygıtı module_path "pixmap" içinde bulunamadı,

(cairo-dock:2157): GdkGLExt-WARNING **: Window system doesn't support OpenGL.
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0".

Sorunum opengl sanırım. Opengl olmadan başlatmayı da denedim, gene olmadı. Bunu nasıl çözebiirim?

decent

env LC_ALL=C cairo-dock

şeklinde deneyebilirsin.

Sorun OpenGL olarak görünse de, ekran kartı sürücüsü ile ilgilidir.

wallkahn

(cairo-dock:4973): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

(cairo-dock:4973): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0".

(cairo-dock:4973): GdkGLExt-WARNING **: Window system doesn't support OpenGL.

dedi ona da.

Nvidia sürücüsüne bakmak istedim ondan da "You do not appear to be using the NVIDIA X driver. " uyarısını aldım.

Sistem bilgisi altında da "Sürücü Deneyim Standart" yazıyor. Sorun Nvidia sürücüsünü yükleyemememden mi?

heartsmagic

Hiç yüklemeyi denemiş miydin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

wallkahn

En başta ek sürücüler çıktı, orada önerileni tıkladım. Ancak bunun haricinde ne yapmalıyım ve sürücü nasıl yüklenir bilmiyorum.

sudo jockey-text --list[code]

[code]xorg:nvidia_current - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)
xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA hızlandırılmış grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

sudo apt-get install nvidia_current

dedim;

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
N: Ignoring file 'tiheum-equinox-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'medibuntu.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tiheum-equinox-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'medibuntu.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
E: nvidia_current paketi konumlandırılamıyor

Aynı zamanda forumdaki Nvidia'yi elle yükleme talimatına uydum ancak olmadı. Onun için bir çözümüm yok elimde.

heartsmagic

lspci | grep VGA
sudo apt-get install mesa-utils
glxinfo | grep render
dpkg -l | grep nvidia
çıktılarını görebilir miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.