[Çözüldü]Erişim engellendi problemi

Başlatan nomercy, 26 Şubat 2012 - 23:03:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nomercy

Az önce ana diskimde yer olmadığı için ntfs bölüme kurduğum matlab progamını çalıştırmayı denedim fakat

nomercy@nomercy-Studio:/media/Nomercy/matlab/bin$ ./matlab
bash: ./matlab: Erişim engellendi

hatasını aldım bunun üzerine erişim haklarını değiştirmeyi denesem de herhangi bir sonuç alamadım,
sudo chmod 777 -R /media/Nomercy/matlab
programı root olarak çalıştırmaya kalktığımda ise diğer dosyalara erişim olmadığı için program başlamıyor acaba ne gibi bir problem olmus olabilir?

if

@nomercy, strace ./matlab olarak çalıştırıp çıktılarıburaya geçer misiniz?

nomercy

execve("./matlab", ["./matlab"], [/* 37 vars */]) = -1 EACCES (Permission denied)
dup(2)                                  = 3
fcntl64(3, F_GETFL)                     = 0x2 (flags O_RDWR)
fstat64(3, {st_mode=S_IFCHR|0620, st_rdev=makedev(136, 0), ...}) = 0
mmap2(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xb77c5000
_llseek(3, 0, 0xbffade74, SEEK_CUR)     = -1 ESPIPE (Illegal seek)
write(3, "strace: exec: Permission denied\n", 32strace: exec: Permission denied
) = 32
close(3)                                = 0
munmap(0xb77c5000, 4096)                = 0
exit_group(1)                           = ?

yukarıdaki çıktıları verdi

if

@nomercy, alınan hata EACCES
    The program is not permitted to search within one of the directories in the file name.
demekmiş. Acaba /media dizini altında olmasından mı? Bu /media/Nomercy'nin dosya biçimi nedir? NTFS?

nomercy

Alıntı yapılan: if - 27 Şubat 2012 - 00:44:26
@nomercy, alınan hata EACCES
    The program is not permitted to search within one of the directories in the file name.
demekmiş. Acaba /media dizini altında olmasından mı? Bu /media/Nomercy'nin dosya biçimi nedir? NTFS?

Evet media altında olmasından dolayı birimin türü ntfs ve içerisinde çok fazla dosya olduğundan dolayı ext4 e çeviremiyorum bütün dosyalarımı başka bir diske aktarmak şu an için imkansız görünüyor ntfs altında bu dosyaların çalışması için ne şekilde izin vermem gerektiğini çözemedim

Ozmo

ntfs dosya sisteminde linux izinleri işe yaramaz...

nomercy

Alıntı yapılan: Ozmo - 27 Şubat 2012 - 02:04:06

dosyalarımı kaybetmeden ntfs i ext4 e çevirmek için bir yol varmı acaba? çünkü harici diskim yok ve o kadar dosyayı bulut sistemlerde tutmam imkansız

heartsmagic

Alıntı yapılan: Ozmo - 27 Şubat 2012 - 02:04:06

Evet, chmod ile izinleri değiştiremeyiz.

@nomercy, dosyalarını kaybetmeden dönüşüm imkanı yok. Zaten dönüşüme de gerek yok muhtemelen. fstab dosyandaki bu bölümle ilgili bağlama satırındaki seçeneklere bazı şeyler ekleyerek bu sorunu aşma ihtimalin var.

Alıntı Yaprw,auto,user,fmask=0022,dmask=0000,exec

Kabaca şöyle olacak fstab dosyasındaki satır:

Alıntı Yap/dev/sdaX /media/falanca ntfs-3g rw,auto,user,fmask=0022,dmask=0000,exec 0 0

Kendine göre uyarlayacaksın bu satırı tabi. Sonra tekrar bağlarsın bölümü:

sudo mount -a
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nomercy

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Şubat 2012 - 10:21:02
Evet, chmod ile izinleri değiştiremeyiz.

@nomercy, dosyalarını kaybetmeden dönüşüm imkanı yok. Zaten dönüşüme de gerek yok muhtemelen. fstab dosyandaki bu bölümle ilgili bağlama satırındaki seçeneklere bazı şeyler ekleyerek bu sorunu aşma ihtimalin var.

Kabaca şöyle olacak fstab dosyasındaki satır:

Kendine göre uyarlayacaksın bu satırı tabi. Sonra tekrar bağlarsın bölümü:

sudo mount -a

Fstab Dosyasını söylediğiniz gibi ayarladıktan sonra erişim problemi ortadan kalktı program gayet güzel çalışıyor çok teşekkür ederim.