Kurulum Ekrani Gelmiyor

Başlatan ozlemziya, 22 Şubat 2012 - 12:27:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozlemziya

Herkese merhaba. öncelikle windowsdan kurtulmak için ubuntuya geçmeye karar verdim ancak kurulumda sorun yaşıyorum. cd den boot ettigimde boot yapıyor ancak ortada klavye ve insan şekli çıktıktan sonra siyah ekran geliyor ve öylece kalıyor. kuruluma geçmiyor yani hoşgeldiniz başlığı olan ve ubuntuyu dene yada kur diye seçenek sunan ekran gelmiyor. sebebi ne olabilir ? herkese şimdiden teşekkürler ...

( Forumda araştırmalarıma göre benim soruna benzer ekran ışığı gelmeyen arkadaşlar varmış. Benim sorun öyle değil. Ekrana tamamen sinyal gelmiyor. bunu da monitörün yeşil olması gereken ışığının kırmızı olmasından anlıyorum. Teşekkürler. )

if

@ozlemziya, http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0 bağlantısındaki 1.1 bölümde anlatılan parametrelerden "nomodeset" ile açmaya çalışınca başlıyor mu?

ozlemziya

evet o zaman başlıyo hatta kurulumu yapıp bitiriyor. ama sonrasında yenşden başlatınca yine görüntüyü kesiyor. ayrıca bu na hız hemen cvb geldi :) ubuntunun farkını daha kullanamdan görmeye başladım :D

if

@ozlemziya, o zaman yine aynı konunun 1.3 bölümünde anlatıldığı gibi "nomodeset" parametresini kalıcı yapıp başlatabilirsiniz. Büyük ihtimal ekran kartı sürücülerini kurduktan sonra düzelecektir.

Müsait olduğumdan hemen cevaplayabildim. Bu hıza alışıp sonra cevabı geç verdiğimizde sükut-u hayale uğramayın :)

ozlemziya

:D tmm uğramam kardeş çok teşekkür ederim. inşallah çözerim .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Şubat 2012 - 13:52:08

Alıntı yapılan: if - 22 Şubat 2012 - 12:37:42
@ozlemziya, o zaman yine aynı konunun 1.3 bölümünde anlatıldığı gibi "nomodeset" parametresini kalıcı yapıp başlatabilirsiniz. Büyük ihtimal ekran kartı sürücülerini kurduktan sonra düzelecektir.

Müsait olduğumdan hemen cevaplayabildim. Bu hıza alışıp sonra cevabı geç verdiğimizde sükut-u hayale uğramayın :)

Kardeş dediğin gibi kurdum kurulum bitti ve açılışta ekrana çıkan seçenekler aşağıdaki gibi ama bunların hangisini seçersem seçeyim masaüstü gelmiyor. Senin dediğin gibi F6 ya basıp ekran kartını iptal edip açma olayı da çıkmıyor. Bütün seçeneklerde f6 yı denedim ama nafile f6 seçenekleri gelmiyor.Bu noktadan sonra ne yapabilirim sistemi açıp ekran kartını kurmak için ?

1.2. Kurulu işletim sistemini çekirdek parametreleriyle paşlatmak

1- Grub ekranında Ubuntu'yu başlattığınız satırın üzerindeyken 'e' tuşuna basılır.
2- Düzenleme ekranında linux satırı bulunur.
3- "quite splash" girdilerinden sonra girilmek istenen parametre tırnak işaretleri arasına yazılır.
4- Ctrl+x tuşlarına basarak sistem başlatılır.

Burda yazılanlar gibi yaptım bu sefer de burda kaldı. ilerlemiyor .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Şubat 2012 - 15:12:04

Vazgeçtim. Ubuntu hayatım başlamadan bitti. sabahın 10 undan beri bunla uğraşıyorum yeter yaw :D Ati ekran kartlı sistemlerde ubuntuyu önermiyorlar . en iyisi bulaşmamak. windows belasıyla devam ...

qolt45

Benim sistemim amd tabanli ve ati ekran karti kullanıyorum.10. sürümlerde bu nomodeset parametresiyle uğraşmıştım fakat 11. sürümlerde oyle bir durum yoktu bende.Alterrnate ubuntu kurulumunu denedin mi ? belki işe yarayabilir nomodeset olmadan işlem yapabilirsin.Gene olmadiysa linux sadece ubuntu'dan oluşmuyor diğer sürümlerini dene bi.Mint,Kubuntu,Lubuntu vb türevlerinde bu tür sorunlar ile karşılaşmazsın