Video Günlük Programı

Başlatan nowheretohide, 21 Şubat 2012 - 18:44:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nowheretohide

Merhaba arkadaşlar,

Düzenli video kaydı yapabileceğim bir program arıyorum. Bilgisayardan aldığım video kayıtlarını günlük şeklinde sıralabileceğim ve bu kayıtlarada şifre aracılığıyla ulaşabileceğim bir şey arıyorum. Lifeograph programını biliyorsunuzdur orada gunlük metin kaydı yapabiliyor ve bunları tarih, tag ve bölümler şeklinde saklayabiliyoruz. Bunun video kaydı olan bir şey arıyorum.

İnternette yaptığım araştırmalarda pekte bir şey bulamadım açıkcası.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

furkankalkan

Linux için bildiğim böyle bir program yok :( Ama mysql gibi bir veritabanıyla yapılabilir diye sanıyorum.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

burk

Ubuntu yazılım merkezinde bahsi geçen program mevcut? Yazılım merkezini açıp adını yazarak programı bulabilir ve kolayca kurabilirsiniz. :)

nowheretohide

Alıntı yapılan: burk - 21 Şubat 2012 - 22:02:14
Ubuntu yazılım merkezinde bahsi geçen program mevcut? Yazılım merkezini açıp adını yazarak programı bulabilir ve kolayca kurabilirsiniz. :)

Lifeograph? Bunu mu diyorsunuz?

burk

Evet @nowheretohide ben o programdan bahsetmiştim ancak hızlı bir okumanın sonucunda o programı aradığınızı sanmıştım.

decent

Gnome-shell kabuğu ile bütünleşik video kayıt özelliğini kullanabilirsiniz.
http://live.gnome.org/GnomeShell/Features

Alıntı YapScreencast Recording

GNOME Shell has a built-in feature that allows video recording of the desktop activity. This makes it easy to create high quality screencasts describing the current state of GNOME Shell, but also enables users to make screencasts of their desktop or any particular program. In the future, this feature can be used by some programs for performing usability studies.

Control+Shift+Alt+R keybinding starts and stops the recording. A red circle is displayed in the bottom right corner of the screen when the recording is in progress. After the recording is finished, a file named 'shell-%d%u-%c.webm' is saved in the home directory. In the filename, %d is the date, %u is a string that makes the filename unique, and %c is a counter that is incremented each time a recording is made within a single gnome-shell session.

Herhangi bir ekranda Control+Shift+Alt+R tuşlarına birlikte basarsanız video kaydı başlayacaktır, kaydı bitirmek için yine aynı tuş bileşimini kullanabilirsiniz. Video kaydetmeyi bitirdiğiniz anda dosya ismi (tam istediğiniz gibi) otomatik olarak atanacaktır ve fazladan bir şey yapmaya gerek yoktur.
Video kayıtları .webm uzantılıdır, kaydedilmiş dosyaları Başlangıç dizininde bulabilirsiniz.

nowheretohide