[Çözüldü] Ubuntu kurulurken Win 7'de D sürücüsü silmemek

Başlatan EmreArslan, 20 Şubat 2012 - 16:44:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EmreArslan

Merhabalar;
Win 7 kullanıcısıyım.Ubuntu'yu kurmak istiyorum.Sorum şu ki;tüm belgelerimi D sürücüsüne yedekledim.Ubuntu'yu tamamen kurmak ve Windows'u silmek istiyorum.Kurulumu yaparken D sürücüsünü silmeyip kurulum sonrası belgelerimi kullanabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler. :)

if

EmreArslan

289 GB alandan sadece 27 GB boş alan var D sürücümde.

ebubekirs

Evet, kurulumdan sonra D sürücünüze erişebilirsiniz. Yalnız kurulum esnasında D sürücünüzü biçimlendirmeyi seçmemelisiniz.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

if

Gözden kaçırdığım bir nokta olmuş ki @ebubekirs gerekli cevabı vermiş.

EmreArslan

Teşekkür ederim;malumunuzdur Windows formatlarken istediğimiz disk bölümüne biçimlendirme imkanı veriyor,ancak Ubuntu aynı şansı veriyor mu konusundan bihaberdim.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29698.0
Şu sayfayı inceledim ancak soruma tam olarak cevap bulamadım. :)

zeitgeist

@EmreArslan,

Aslında çok basit bir şey ama üstesinden gelemiyorsan; verdiğin bağlatıdaki 5.resimde görülen disk yapılandırma ekranına geldiğinde ekran görüntüsü alıp buraya geçebilirsin. İletiye bir de

sudo fdisk -l

çıktısı ekleyebilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Ozmo

şuanda windows'u silmediysen D: sürücüsüne isim ver misal depo gibi ubuntu kurulum ekranında görürsün sende oraya dokumazsın hıı unutmadan winddows7 ana sistem yani C: hariç geriye kalan bölümleri mantıksal alan içinde oluşturmayı sever ki büyük ihtimal öyledir diyeceğim şudur mantıksal ve isim verdiğin sürücülere dokunma...

EmreArslan

Merhabalar;Ubuntu yüklemesi bitti ve stabil bir şekilde çalışıyor.Hepinize gerçek manada teşekkür ederim.Zira başlangıç aşamasında bile olsa aşırı derecede bilgi edinmeme fayda sağladı forum.İlk izlenimlerim olağanüstü diyebilirim.Sanıyorum zamanla daha çok ısınacağım. :)

burk

@EmreArslan öncelikle aramıza hoşgeldiniz. :) Ubuntu ile ilgili bir çok bilgiyi forumda bulabilirsiniz, bulamazsanız da bizler yardım etmeye çalışırız, başlangıç için;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0 adresine gidiniz. :)

Ayrıca sorunun çözülmesi durumunda başlığımıza [Çözüldü] ibaresi ekliyoruz, haberiniz olsun. :)

EmreArslan

Alıntı yapılan: burk - 20 Şubat 2012 - 21:26:30
@EmreArslan öncelikle aramıza hoşgeldiniz. :) Ubuntu ile ilgili bir çok bilgiyi forumda bulabilirsiniz, bulamazsanız da bizler yardım etmeye çalışırız, başlangıç için;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0 adresine gidiniz. :)

Ayrıca sorunun çözülmesi durumunda başlığımıza [Çözüldü] ibaresi ekliyoruz, haberiniz olsun. :)
Teşekkür ederim ilginize.  :)
Sorunum çözüldü,sağolun. ;)

burk

Alıntı yapılan: EmreArslan - 20 Şubat 2012 - 22:13:00
Teşekkür ederim ilginize.  :)
Sorunum çözüldü,sağolun. ;)
Hani başlığa [Çözüldü] eklenmemiş ama? :)

EmreArslan

burk

Başlık için teşekkürler, şimdiden kolay gelsin @EmreArslan. ;)