[Çözüldü] Mouse Tekerlek Sorunu

Başlatan dmrl, 19 Şubat 2012 - 20:45:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dmrl

Merhaba,
Konuyu forumda biraz taradım ama sorunum hakkında * bir şey bulamadım.

Linux a yeni geçiş yaptım
Faremin tekerleği ile aşağı yukarı kaydırma yapmak istediğimde %100 ekranı kaydırıyor. Sistem ayarlarında aradım taradım bir türlü bulamadım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Konu forumda mevcutsa şimdiden affola..

burk

@dmrl öncelikle konuyu bu bölüm altına taşıdım. Sorun için %100 ekranı kaydırıyor demekle neyi kastediyorsunuz? Ayrıca sisteminizde bulunan fare ve touchpad ayarlamalarına baktınız mı?

dmrl

Hangi başlık altına açacağımı bilemediğim için Geneli seçmiştim. Düzelttiğin için sağolasın.

%100 derken tekerleği 1 kere ( 1 tık nasıl denirse.. ) döndürdüğümde sayfanın dibine vuruyorum.
arada okuyacagım bölümler yukarıda kalmış oluyor. dediğiniz ayarları kurcaladım sonuç elde edemedim.

burk

@dmrl olay internet tarayıcınız üzerinde mi gerçekleşiyor yoksa bir belge okurken mi? Örneğin Firefox için  SmoothWheel adlı bir eklenti önerilmiş.

ebubekirs

Eğer sistem ayarları kısmındaki seçenekler işe yaramıyorsa, en azından firefox için şu şekilde ayarlayabilirsiniz;

Adres çubuğuna about:config yazıp çıkan ayar sayfasında "mousewheel.withnokey.sysnumlines" değerini bulun ve karşılığını "false" yapın. Daha sonra "mousewheel.withnokey.numlines" değerine istediğiniz bir rakam girin. Bende bu rakam 6 mesela. Deneyerek uygun değeri bulabilirsiniz. Sistem geneli için biraz araştıralım.

Not: Geç kaldım :) @burk eklentiyi vermiş zaten.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

dmrl

firefox için olan eklentiyi okumuştum.

netbeans da kod yazarken 500 satır olsun. 50. satırda 1 kere tekerlek çevirdiğimde 300. satıra geçmek gibi. arada kalan 100-150 satırı göremiyorum bile.

sıkıntı genel scroll işlevi olan heryerde geçerli

burk

@dmrl Ubuntu Yazılım Merkezinde İşaret aygıtları diye bir program var, onu yükleyiniz, sisteminizde "pointing device" adıyla görünecektir, orada hem harici fareler hem imleçsürer  için gerekli hız ayarları mevcuttur, olmazsa sistem ayarlarından uğraşalım. :)

dmrl

@burk dediğin programı kurdum. ama nafile :)

Sanırım sıkıntı farklı. Sistemdeki bütün ayarlar Touch Pad üzerine. Benm fareyi kullanıyorum ama onu aslında touch pad olarak mı görüyo napıyosa artık..

Kardeşim biz daha fazla vakit kaybetmeyelim bunun için napalım o da olmayıversin. ubuntu sağolsun :)

ebubekirs

Donanımsal bir problem olabilir mi acaba ? Başka bir fare ile denemeniz mümkün mü ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Ceshet

Aynı sorun bende de oluştu, ubuntu 12.04 kurdum bu gün. Fare kaydırma hızı çok fazla :( sinir bozucu bir durum ne yapmalıyım ?
Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile, kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile belli olur.  

heartsmagic

@Ceshet, kaydırma hızı nerede fazla? Bu başlıktaki önerileri denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ceshet

Önerileri denedim :( Google Chrome tarayıcı kullanıyorum. Tekerleğe bir kez dokunuyorum, sayfanın en altına iniyor
Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile, kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile belli olur.  

heartsmagic

Bazı şeyleri daraltalım o zaman, Firefox ile durum nasıl?

Ceshet

Durum Firefoxtada aynı :( taa sayfanın en altına iniyor

burk

Alıntı yapılan: burk - 19 Şubat 2012 - 21:26:47
@dmrl olay internet tarayıcınız üzerinde mi gerçekleşiyor yoksa bir belge okurken mi? Örneğin Firefox için  SmoothWheel adlı bir eklenti önerilmiş.

Ceshet

Metin okurkende sorun aynı :( başka tarayıcı kullanamam, kullanmam.! zira senkronize ettiğim için tüm ayarlarım yer imlerim chrome'da

heartsmagic

Ceshet

Evet efendim dell N5010 modeli :(

heartsmagic

Model üzerinden bir şey çıkmıyor. Ne yazık ki geniş bir şekilde bakınmak lazım, şu an bir fikrim yok.

if

https://bugs.launchpad.net/gtk/+bug/124440

@Ceshet, fareyi çıkartıp bir kaç saniye bekleyin ve tekrar yerine taktığınızda düzelme var mı?

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=10503301&postcount=2

Ceshet

Cevap veren tüm forum dostlarıma selamlar olsun, sorun kendiliğinden düzeldi :) nasıl oldu nasıl bitti anlamadım. Artık kaderine mahkum ubuntu demiştim, yattım uyudum o şekilde. Sıcaklar yüzünden su içmeye kalktım pc açayım dedim bir de gördüm ki tekerlek normal işlevini yapıyor. Kısaca hiç bir problem yok artık, konu ile alakalı ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.