[Çözüldü]pc kapanmıyor

Başlatan elk2msm, 17 Şubat 2012 - 19:05:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elk2msm

Bilgisayarı kapat veya yeniden başlat deyince oturumu kapatıyor. 11.10 sürümünü kullanıyorum.
sudo reboot

veya
sudo shutdown -h now

komutlarını verince problemsiz işlemleri gerçekleştiriyor. Ne yapabiliriz?

ebubekirs

Aynı sorun sanırım;

http://askubuntu.com/questions/90118/ubuntu-11-10-logs-off-when-clicking-shutdown

buraya bir göz atın isterseniz.   

Bu arada ben de kapatmak için genelde ikinci verdiğiniz komutu kullanıyorum, zira bazı zamanlarda kapanma ekranı gelmesine rağmen elektriği kesmiyor. O komuta kısayol tuşu atayabilirsiniz.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

ct

Merhaba,

Nvdia sürücüleriyle ilgiliydi galiba. O konuda bazı sorunlar yaşadığım için karıştırmış da olabilirim. Sanırım bir kernel güncellemesi sonrası bu hatayı vermeye başlamıştı. Çözüm olarak yeniden temiz bir kurulum yapmıştım diye hatırlıyorum.

elk2msm

@ebubekirs  oradaki işlem benim otomatik giriş yapmamı engellemekten başka bir işe yaramadı. 1 ay evvel Mint 12 kullanıyordum onda da benzer bir sorun başgöstermişti son zamanlarında. Sanırım çekirdek güncellemesinden sonraydı. 3.0.0.16 çekirdeğine güncelledikten sonra oluşuyor.

heartsmagic

Bu makine dizüstü müdür, masaüstü müdür?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

elk2msm

ebubekirs

sudo shutdown -h now

komutuna bir kısayol atasanız, en azından kalıcı çözümü bulana kadar kolaylık sağlar.

elk2msm

Teşekkürler. Şimdilik böyle idare edeyim yada yeni kurulum yapayım.

if

@elk2msm, LibreOffice hızlı başlatıcıyı kullanıyor musunuz? cat /etc/fstab ne diyor?

elk2msm

Çok sık olmasada kullanıyorum.
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda3 during installation
UUID=0dba0f87-d064-4a9c-969a-e5ebe3e31cae /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# swap was on /dev/sda2 during installation
UUID=a56ba1dd-812d-41d8-a8b3-17f84e5b6fdb none            swap    sw              0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto,exec,utf8 0       0

if

@elk2msm, hızlı başlatıcıyı iptal edip bilgisayarı yeniden başlatıp kapatmayı dener misiniz? O şekilde olmazsa /etc/fstab dosyasındaki /dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto,exec,utf8 0       0 satırının başına '#' işareti koyup kaydededin ve bir de bu şekilde kapatmayı deneyin.

elk2msm

LibreOffice ayarlarından, hızlı başlatıcı kapalı konumda ve dediğiniz satıra # işareti koymama rağmen herhangi bir değişiklik olmadı.

sudo shutdown -h now

komutuyla kapanırken ekranda akan raporda, rabbitmq-server'i gördüm ve synaptic'ten kaldırdım. Daha önce dikkatimi çekmemişti bu işlem çünkü.  Sonuç olarak pc artık kapanıyor. Acaba gerekli birşeyimi kaldırdım bilemiyorum.

heartsmagic

Kaldırdığın şey kurulu gelen bir uygulama değil. Bir ara sen kurmuşsundur muhtemelen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

elk2msm

Airtime adlı bir program kurmuştum, sanırım onunla beraber gelen  birşey. Programı kaldırdım ama kalıntıları hala çalışıyormuş demekki. Hatada buradan kaynaklanmış. İlgilendiğiniz için hepinize teşşekkür ederim.

ebubekirs

Geçmiş olsun. Çözüldü etiketi eklerseniz konuyu kapatabiliriz.

if

Alıntı yapılan: ebubekirs - 22 Şubat 2012 - 18:53:12
Geçmiş olsun. Çözüldü etiketi eklerseniz konuyu kapatabiliriz.

Ben ekledim:)