[Çözüldü]Linux Mint 12 Ubuntu Tweak

Başlatan Ozgurluk, 09 Şubat 2012 - 12:31:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozgurluk

Linux Mint 12 kurdum yeni, Ubuntu Tweak üzerinden eskiden istediğim yazılımı kolayca kurabiliyordum, aradığım yazılımların depolarınıda tek tıklama ile ekliyebiliyordum. Şimdi JDownloader kurmam gerekse, depoları el ile ekleyip kurmam gerekiyor. Ubuntu Tweak'i kurduğumda :( Yazılım Kaynaklarını yönetiyor sadece; depo ekleme filan gitmiş. :( Böyle eskiden ubuntu Tweak gibi popüler yazılımların depolarını sisteme ekleyen ve onları kuran yazılım var mı? Linux Mint 12 kullanıyorum. Ubuntu 11.10 temelli. Ubuntu Tweak nelere bıraktı bizi... Off ya sadece artık kaynakları düzenliyor. :(
Saygılarımla...

apocuk

Kurmak zor değil terminalde
sudo add-apt-repository ppa:jd-team/jdownloader
sudo apt-get update
sudo apt-get install jdownloader

komutlarını sırasıyla yürüt
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

Ozgurluk

J downloader'i kurdum kurmasınada sisteme kurmak istediğim bütün yazılımları en güncel veya en kararlı şekli ile depolarını ubuntu tweak'den ekleyip kurabiliyordum. Benim için ubuntu tweak'in yeni versiyonu hayal kırıklığı oldu yada linux mint12'de o özellik çalışmıyor ama o da ubuntu temelli çalışması lazım. Tek Tık ile istediğim depoyu ekleme kaldırma, bulma ve silme sonra güncelleme yazılım kurma ubuntu tweak bunları sağlıyordu. :(

AguilaNegra

Alıntı yapılan: Ozgurluk - 09 Şubat 2012 - 13:12:46
J downloader'i kurdum kurmasınada sisteme kurmak istediğim bütün yazılımları en güncel veya en kararlı şekli ile depolarını ubuntu tweak'den ekleyip kurabiliyordum. Benim için ubuntu tweak'in yeni versiyonu hayal kırıklığı oldu yada linux mint12'de o özellik çalışmıyor ama o da ubuntu temelli çalışması lazım. Tek Tık ile istediğim depoyu ekleme kaldırma, bulma ve silme sonra güncelleme yazılım kurma ubuntu tweak bunları sağlıyordu. :(

Linux Mint 12 veya Ubuntu 11.10 için Ubuntu Tweak 0.6 kullanılıyor ve sizin istediğiniz özellik artık yok.

Ozgurluk

Çok teşşekkürler İnternette depoları ara el ile ekle terminalden çok sıkıcı ve yorucu onun için yazmıştım. Bildiğiniz böyle yazılım yüklemeye yarayan bir program var mı peki? Ubuntu Tweak'in o özelliği gibi, saygılarımla...

apocuk

Bir çok yazılımın .deb paketleri var tıklayarak
kurabılırsın kolayca
http://mirror.corbina.net/pub/Linux/ubuntu/pool/universe/
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

Ozgurluk

Teşşekkürler kardeşim. Fakat hiç biri Ubuntu Tweak'in rahatlığını sağlayamaz :( Ubuntu kurduktan sonra bir kaç tıklama ile en sevdiğim yazılımlar sisteme hazır olurdu. Off yaa! Ne oldu bizim Ubuntu Tweak'e adamlara bir şeyler yazsak mı bunu niye böyle yaptınız canım cicim kardeşlerim.

serkanburda

Ozgurluk

Teşşekkürler kardeş artık ubuntu tweak yoksa bunu kullanacağım ekran görüntülerine baktığıma göre buradan da sisteme yazılım kurulumu yapabilmek mümkün galiba... Teşşekkürler!