Video CD ya da DVD yazamadım

Başlatan syagdiran, 05 Şubat 2012 - 23:55:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Herhangi bir Cd Yazma programı ile Video Cd ya da DVD yazabilen var mı? Ben yazamadım da.

heartsmagic

@syagdiran, Gnome Baker'ı dene, ben gayet kolay bir şekilde yapmıştım kendisiyle. Hemen hepsinin yapması lazım bu işi, Brasero arada sorun yapabiliyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

confickerbelasi

Alıntı yapılan: syagdiran - 05 Şubat 2012 - 23:55:53
Herhangi bir Cd Yazma programı ile Video Cd ya da DVD yazabilen var mı? Ben yazamadım da.
hep bişey eksik diyor internet olmadığı (Turkcell edge var sınırlı) için çözümsüz kalıyor vcd,dvd yapamıyor brasero.

cerencalici

Alıntı yapılan: syagdiran - 05 Şubat 2012 - 23:55:53

Xfburn ile biraz önce DVD yazdım. Hatta bunu ilk defa da yapmadım. :)

Bunu dedim ama belirtmekte fayda var; yazdırdığım DVD'leri hiç DVD oynatıcıda falan çalıştırmadım.
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

syagdiran

Alıntı Yapcerencalici
Video CD ya da Video DVD kastetmiştim. Bu programda video CD kısmı yok.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

cerencalici

@syagdiran, siz bu VCD'yi nerede çalıştıracaksınız bilmiyorum; ama ben ne yaptığımı anlatayım size.

Xfburn'de "Yeni Veri Derlemesi"ni seçip DVD için AUDIO_TS ve VIDEO_TS dosyalarını ekleyip yazdırıyorum. Çalıştırmak için de VIDEO_TS dosyalarından birini SMPlayer'de çalıştırıyorum. Ki Lubuntu'da orijinal DVD'yi aynı şekilde çalıştırıyorum.

VCD için de .avi dosyasını seçip aynı işlemi uygularsanız istediğiniz sonuca ulaşır mısınız, bilemeyeceğim maalesef.

syagdiran

Alıntı Yapcerencalici
CD Çalarda kullanmak istiyorum. Hiç denediniz mi?

cerencalici

@syagdiran,
Hayır, hiç denemedim, deneme şansım da yok ne yazık ki.

syagdiran

Windowsta da böyle sorun olur muydu acaba? Video CD yazmak neden linux için sorun oluyor? Avi dosyası olduğu için mi yazdıramıyorum? Kafam çok karışık. Ubuntu gibi bir sistemin Video CD yazamayan bir Brasero su olması beni üzüyor.

confickerbelasi

heartsmagic

Alıntı yapılan: syagdiran - 07 Şubat 2012 - 20:58:11
Windowsta da böyle sorun olur muydu acaba? Video CD yazmak neden linux için sorun oluyor? Avi dosyası olduğu için mi yazdıramıyorum? Kafam çok karışık. Ubuntu gibi bir sistemin Video CD yazamayan bir Brasero su olması beni üzüyor.

@syagdiran, Windows'ta olup olmayacağı bu forumun meselesi değil. Söylüyorum bazı şeyleri ancak ya görülmüyor ya da başka bir şey var. Brasero ne yazık ki sorunlu olabiliyor bazı durumlarda, ara ara bırak bu işlemi normal CD yakma işlemini bile yapmadığını görüyoruz bazı aygıtlarla. Sana farklı öneriler de sunuyorum, Gnome Baker dedim mesela. Deneme imkânın oldu mu?

syagdiran

Kastettiğiniz program aşağıdaki mi?

cagriemer

Depolarda yok sanirim. Sourceforge[1] uzerinde gordum ama. Devede'yi denemis miydiniz depodan?

http://sourceforge.net/projects/gnomebaker/

heartsmagic

@cagriemer'in dediği üzere 11.04 sürümünden sonra Gnomebaker depolardan çıkartılmış. Ben de DeveDe'yi önermek üzereydim. Sitesi şudur:
http://www.rastersoft.com/programas/devede.html

Depolarda da mevcuttur kendisi.

syagdiran

Alıntı Yapcagriemer
DeVeDe yi denedim. Video Dvd yaparken iso kalıbı çıkartıyor. O şekilde bir kalıp çıkardı ama yazdırmadım.

heartsmagic

Kalıp yazdırmayan bir seçeneği yok mu? Aygıt göstermediysen kalıp yapmış olabilir, aygıt gösterirsen belki medyaya çıkar istediğin şeyi. Kullanmadığım için afaki konuşuyorum fakat mantıken böyle olması lazım.

syagdiran

Şöyle bir ekran çıkıyor ve iso dosyası oluşturuyor. Kalıp yazdırmayan bir seçeneği yok. Aygıtla ilgili bir bildirim vermiyor.

heartsmagic

Kullanmayınca insan tabi her seferinde tekrar bakması gerekiyor. Eğer yanlış anlamadıysam Devede ile ISO yapılıyormuş, daha sonra da bu ISO'yu doğrudan DVD'ye veya CD'ye yakıyormuşuz.

http://www.youtube.com/watch?v=l-lISWw6OYc

Sen ISO kalıbını neden yazdıramadın? Eğer yine Brasero sorunu ise uçbirimden deneyebiliriz hemen ISO yakmayı:
cdrecord -v dev=/dev/sr0 speed=4 driveropts=burnfree -dao -eject -overburn -data /nerede/bu/ISO.iso

if

Konuyu bölüp uygun gördüğüm yere taşıdım.