Sistem Açılışında Uygulamayı Çalıştırmak

Başlatan hakansel05, 07 Şubat 2012 - 13:08:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakansel05

S.A arkadaşlar
       C++ da yazdığım bir uygulamayı sistem açılışında çalıştırabilmek için ne yapmam gerekiyor acaba?

Teşekkürler..

alquirel

Menüden Başlangıç Uygulamaları penceresine ulaşarak bunu yapabilirsiniz.

hakansel05

Yok benim anlatmak istediğim tam olarak o değil. Bilgisayar açılışında login olunduktan sonra masaüstü gelmeden benim uygulamam açılacak. Elimde object dosyası var kendi derlediğim. /etc/init.d yoluna yazılacak bir script ile yapılabilir mi diye aklıma geliyor.?

decent

http://linuxandfriends.com/2011/06/01/how-to-add-startup-programs-in-gnome-3/

Bağlantısından faydalanabilirsin.

Oradaki örnekten yola çıkarak
Exec=/usr/bin/artha

satırını

Exec=/dosya/konumu/uygulama

şeklinde değiştirebilirsin.

alquirel

Giriş ekranı ile masaüstü gelmesi arasında çalıştırılan uygulamalar benim dediğim yerdeki uygulamalar zaten.
Benim bildiğim kadarıyla /etc/init.d altındaki betikler giriş ekranı gelmeden önce çalıştırılıyor.
(Yanlış biliyor olabilirim, şimdiden özür dilerim)

heartsmagic

https://help.ubuntu.com/community/UbuntuBootupHowto

Servis olarak yazma bile anlatılıyor burada. Fakat temelde servis olmayacaksa:
/etc/init.d altına betiğini koyabilirsin. Adı betik olsun.

sudo chmod +x /etc/init.d/betik
sudo update-rc.d betik defaults
yeterli olur sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hakansel05

Evet bende böyle tahmin etmiştim sağolasın fakat sıkıntım şurda betik yazma konusunda betik içerisinde neler yazmam gerekiyor. Bir senaryo uydurmak gerekirse

masaüstünde bir main.o olarak duran bir object dosyamız olsun(c++ da yazılmış ve gpp main.cpp -o main olarak derlenmiş). Normalde bunu terminalde ./main diyerek çalıştırabiliyoruz. Bunu yapacak olan betik nedir ya da nasıl yazılır?

Teşekkürler..

if

@hakansel05, sanırım şöyle olacak betiğin içeriği: #!/bin/bash
home/kullanıcı_adı/.main
exit 0

hakansel05

cagriemer

#!/bin/sh
~/Desktop/main

chmod 755 /betik/adi

main programi nerede ise o dizini gostermelisiniz betigin icerisinde, masaustu dediginiz icin ornegi oyle verdim.

sem

Alıntı yapılan: hakansel05 - 07 Şubat 2012 - 17:28:13
@if malesef olmadı teşekkürler yine de

home yolu /home şeklinde olmalı idi. Siz "full path" dedikleri tam yolu girdiniz mi bu bölüm için?

Benim asıl sorum ise şu olacak;

"masaüstünde bir main.o olarak duran bir object dosyamız olsun(c++ da yazılmış ve gpp main.cpp -o main olarak derlenmiş). Normalde bunu terminalde ./main "

Demişsiniz;
C++ derlemek için gpp isminde derleyici de mi var? Emin olamadığım için sordum ben g++ kullanıyordum. Tabii soracağım bu değil. Burada verdiğiniz komutun sonucunda derlenmiş dosya çıkar;

g++ main.cpp -o main

Komutu main isminde bir dosya verir. "main.o" object dosyası ise bu dosya "main" çalışan dosyasının linker'dan çıkmamış hali hatta linker'a  girmemiş hali oluyor. Bu durumda object dosyasını çalıştıramıyor olmanız gerekiyor zaten. Bunları el ile bağlamanın bir yöntemini mi buldunuz acaba?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

if

Alıntı yapılan: sem0900 - 11 Şubat 2012 - 16:09:07
home yolu /home şeklinde olmalı idi.

Evet, eksik yazmışım. @cagriemer, doğru olanı yazmış.

Heisenberg

Arkadaşlar bu konuda fazla bilgim yok, betik demek tam manasıyla ne anlama geliyor? Sayfalarca yazılmış bir betik metnini nasıl çalışır hale sokarız; yani onu derlemek mi gerekiyor nasıl derleniyor?
ALLES WAR DIE SEKTE !

if

@Heisenberg, imlâya riayet ediniz lütfen.

Burada kullanılan bir kabuk betiği. Kabuk betikleri metin dosyalarına yazılan komut serileridir. Derlemek gerekmez.

Heisenberg

Alıntı yapılan: if - 01 Ağustos 2013 - 18:38:06
@Heisenberg, imlâya riayet ediniz lütfen.

Burada kullanılan bir kabuk betiği. Kabuk betikleri metin dosyalarına yazılan komut serileridir. Derlemek gerekmez.

İmlayı düzelttim.

Peki alttaki *bağlantıda yer alan betiği ne yapacağım konsola mı yapıştıracağım. Nasıl olacak ben anlamadım.

https://raw.github.com/bgasecurity/araclar/master/discover_vhosts_via_bing.py
ALLES WAR DIE SEKTE !

heartsmagic

@Heisenberg, kendisi betik değil, bir Python kodu, gerçi betik değil derken kabuk betiği değil demek istiyoruz burada. Python kodlarının nasıl çalıştırılacağını araştırmalısın Linux üzerinde. Fakat uçbirimden:

python falanca.py

şeklinde basitçe çalıştırabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Heisenberg

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Ağustos 2013 - 21:18:35
@Heisenberg, kendisi betik değil, bir Python kodu, gerçi betik değil derken kabuk betiği değil demek istiyoruz burada. Python kodlarının nasıl çalıştırılacağını araştırmalısın Linux üzerinde. Fakat uçbirimden:

python falanca.py

şeklinde basitçe çalıştırabilirsin.

Sanırım şöyle olacak o zaman bu kodları kopyalayıp pytthon editörüne yapıştıracağız, onu farz edelim masa üzerine "a.py" diye kayıt edip, dosyalar kısmında masa üzerini açıp sağ tık yapıp terminali çalıştırıp a.py  diyeceğiz ki çalıştırsın .

Sanırım python geleceğin en pratik ve işlevsel dili olacak.

Teşekkürler.
ALLES WAR DIE SEKTE !

if

Teşekkür ederim anlayışın için @Heisenberg.

Evet öyle yapabilirsiniz. Gerçi python editörü nedir bilmiyorum ama herhangi bir metin düzenleyicisi ile açacağınız boş bir belge içine kaydetmeniz yeterli geçtiğiniz adrestekileri.