Bounty Hounds Online Açılış Problemi

Başlatan özbilen, 02 Şubat 2012 - 17:11:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özbilen

Bounty Hounds Online adlı bir oyun indirdim ancak oyunu başlattığımda aşağıdaki çubuğa simgesi geliyor ancak 5 veya 10 sn sonra o da gidiyor ve hiçbir şey açılmıyor bunun nedeni ne olabilir?
özBilen

alquirel

Uçbirimden çalıştırarak hata çıktısı var mı bakabiliriz.
Muhtemelen Wine ile kurdunuz oyunu.

Ctrl Alt T ile bir adet uçbirim penceresi açın. wine yazdıktan sonra bir adet boşluk bırakın ve oyuna ait exe dosyasını uçbirim penceresine sürükleyip bırakın. Sonra da Enter tuşuna basın. Çıktısını code etiketi içerisinde buraya aktarın.

Code etiketi için : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

özbilen

atilla@ozbilen-CASPER-BILGISAYAR-SISTEMLERI-A-S:~$ wine '/home/atilla/.wine/dosdevices/c:/Program Files/Bounty Hounds Online/BHO.exe'
fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.VC90.CRT" (9.0.21022.8)
fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.VC90.CRT" (9.0.21022.8)
err:module:import_dll Library MSVCP90.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\MudClient.dll") not found
err:module:import_dll Library MudClient.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\BHO.exe") not found
err:module:import_dll Library MSVCP90.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\BHO.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\BHO.exe" failed, status c0000135
atilla@ozbilen-CASPER-BILGISAYAR-SISTEMLERI-A-S:~$ ^C
atilla@ozbilen-CASPER-BILGISAYAR-SISTEMLERI-A-S:~$

Budur kardeş
özBilen

bytan

MSVCP90.dll dosyasının .wine klasörü altında olması gerektiği yerde olup olmadığına bir bak.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

özbilen

@bytan bu ne dosyası bilmiyorum ancak bilgisayarda dosyayı arattığımda bulamadım. Depoya baktım orada da yoktu. Allah aşkına ne dosyası bu?
özBilen

bytan

Bu dosya windows sistem dosyası. Biraz google'a bakarak bu dosyanın normal şartlarda windows'un hangi klasörünün altında olduğunu öğrenebilirsin. Bir şekilde bu dosyayı edinip (google veya windows kullanan arkadaşların yardımcı olur), .wine klasörü altında benzer windows klasörlerinin altında olması gerektiği yere yerleştirmelisin.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

özbilen

@bytan internet üzerinden araştırdığımda MSVCP90.dll  dosyası C://windows/System32 içerisinde olması gerekiyormuş ancak yokup denediğimde bir değişiklik olmadı :(
özBilen

bytan

Eğer .wine altında olması gerektiği yere bulup koyduysan, bu sefer çıktıda daha farklı bir şey görünüyordur. Uygulamayı tekrar uçbirimden çalıştırıp bu sefer yaşadığı nazın nedenini anlamaya çalışabilirsin.

PF @ ST

özbilen

atilla@ozbilen-CASPER-BILGISAYAR-SISTEMLERI-A-S:~$ wine '/home/atilla/.wine/dosdevices/c:/Program Files/Bounty Hounds Online/BHO.exe'
err:module:import_dll Library MSVCP90.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\MudClient.dll") not found
err:module:import_dll Library MudClient.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\BHO.exe") not found
err:module:import_dll Library MSVCP90.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\BHO.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Bounty Hounds Online\\BHO.exe" failed, status c0000135
atilla@ozbilen-CASPER-BILGISAYAR-SISTEMLERI-A-S:~$

Dosyayı attıktan sonraki sorgulamam hiç bir fark göremedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Şubat 2012 - 17:11:12

Bu konu hakkında başka bilgi sahibi var mı?
özBilen

bytan

Başka bilgi sahibi olan gelene kadar çıktıları ne diyor?

ls ~/.wine/drive_c/windows/system32 | grep -i msvcp
ls ~/.wine/drive_c/windows/system

Bu arada:
http://forum.winehq.org/viewtopic.php?t=13119

PF @ ST

özbilen

ilk olarak bu kodlar ne kodları ? yani benim uçbirim taramalarından olmadığı kesinde. ikinci olarak google çok iyi çeviremediği ve benimde ingilizcemin çat çut olduğu için anladığım kadarıyla sorun aynı değil adamın ekranı siyah çıkyormuş benim hiç ekrana bişey gelmiyo:(
özBilen

bytan

İlk olarak onlar kod değil. Dosyaların içeriğini gösterecek kodlar.

İkinci olarak, winehq sitesindeki bu oyunla ilgili dönen tek başlık.

PF @ ST

özbilen

ilk olarak:
Alıntı yapılan: bytan - 03 Şubat 2012 - 18:12:00
İlk olarak onlar kod değil. Dosyaların içeriğini gösterecek kodlar.

ha kod ha dosya içeriğini gösterecek kod ne fark eder ikiside kod değilmi ?

ikinci olarak: yani bu konuda yapabileceğim bir şey yok mu?
özBilen

bytan

"Dosyaların içeriğini gösterecek komutlar" yazacağım yerde yanlışlıkla tekrar kod yazmışım. Yalnız bu kadar zor olacağını bilseydim bu çıktıya bakmaya teşebbüs etmezdim. Konuyla ilgili söyleyecek daha başka bir şeyim yok. Dediğin gibi, konu hakkında başka bilgi sahibi arkadaşlar yorum yaparlar.

PF @ ST

KemalALKIN

İşin kolayını kimse anlatmıyor yahu galiba exe kullanan yok :). Çözüm: sende o .dll dosyası yok demiş onu şu şekilde temin edebiliriz:
Uçbirimi açıp:

winetricks vcrun2008
Enter.
Başka bir .dll daha istemiş ancak onu aklıma getiremedim bir dene bakalım.
www.tckemal.ist

özbilen

özBilen

KemalALKIN

Alıntı yapılan: özbilen - 03 Şubat 2012 - 22:00:43
winetricks komut bulunamadı diyor hocam
O zaman Ubuntu logosuna tıklayıp arama kısmında winetricks diye arat ve onu aç. Default wine prefix' e tıkla ve ileri de çıkan uyarılara yes ve daha sonra ok diyerek bir ekran gelecek. O ekrandan .dll yazana tıkla ve ileri diyerek listeden vcrun2008'e tıklayıp tamam diyerek inmesini ve açılıp kurulmak için senden next/ileri demeni beklemesini bekleyip normal şekilde kur kurulum bitince kurulumda çıkış'a tıkla ve pencereleri kapatıp oyunu açmayı dene.
Bu dediğim yerden gerekli directx vb paketler .dll dosyaları kurulur.
www.tckemal.ist

özbilen

@KemalALKIN bilgisayarda öyle bir program yok. Bulabilsem dediklerinizi deneyeceğim ancak o program malesef yok.
özBilen

KemalALKIN

Alıntı yapılan: özbilen - 04 Şubat 2012 - 14:47:07
@KemalALKIN bilgisayarda öyle bir program yok. Bulabilsem dediklerinizi deneyeceğim ancak o program malesef yok.
Sende o zaman wine programı kurulu değil nasıl kurdun? Acaba geri mi kaldırdın veya tam mı kurulmadı?
www.tckemal.ist

özbilen

wine programı tam olarak kurulu ancak dediğin "winetricks" adlı program yok!!
özBilen

alquirel

Alıntı yapılan: özbilen - 04 Şubat 2012 - 22:20:16
wine programı tam olarak kurulu ancak dediğin "winetricks" adlı program yok!!

Kurun o halde ;)

sudo apt-get install winetricks

özbilen

yükledim ancak yinede @KemalALKIN'ın dediği yine olmuyor.
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 03 Şubat 2012 - 22:04:47
Default wine prefix' e tıkla ve ileri de çıkan uyarılara yes ve daha sonra ok diyerek bir ekran gelecek.
Bu kısım yok
özBilen

KemalALKIN

Alıntı yapılan: özbilen - 04 Şubat 2012 - 23:10:40
yükledim ancak yinede @KemalALKIN'ın dediği yine olmuyor. Bu kısım yok
Komut ile dediğimi yap o zaman kurması lazım. Gene olmuyorsa bir sorun veya sürüm düşük vb ondan olabilir. Bu arada o tarz oyunlar kursanda açsanda çalışmayabilir.
www.tckemal.ist

özbilen

winetricks
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 03 Şubat 2012 - 21:52:31
İşin kolayını kimse anlatmıyor yahu galiba exe kullanan yok :). Çözüm: sende o .dll dosyası yok demiş onu şu şekilde temin edebiliriz:
Uçbirimi açıp:

winetricks vcrun2008
Enter.
Başka bir .dll daha istemiş ancak onu aklıma getiremedim bir dene bakalım.

terminale komutu yazıdım visual c++ yükledi... Daha sonra açmaya çalıştığımda yine aynı sonucu verdi. Galiba haklısın @KemalALKIN bazı oyunlar kurulsada çalışmayabiliryor.
özBilen

KemalALKIN

birde
winetricks vcrun2005
bunu dene son çare...
www.tckemal.ist