torrent ve güvenlik

Başlatan ghostyy, 29 Ocak 2012 - 18:15:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ghostyy

iyi akşamlar.
torrent indirirken IP adresini gizlemek için ne gibi güvenlik önlemleri alınabilir ? yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Yakmadan önce yanmak lazım değil mi yeğen..............

DoGuKaN

Çoğu torrent uygulamasının IP block özelliği var bu iş için. Ya da IPList gibi uygulamalar da kullanabilirsiniz bu iş için ama bunların hiçbiri kesin bir IP block sunmuyor. Kesin bir IP gizlemesi için TOR'u araştırabilirsiniz ama onda da torrent'ler çok yavaşlar. Ben gizlemek için fazla bir neden göremiyorum şimdilik.

ghostyy

bunu şundan dolayı istiyorum: hani şu ABD'de çıkması muhtemel bir SOPA yasası var ya onun için istiyorum. Malum pek çok upload sitesi kapandı bu yasadan dolayı..

alquirel

Alıntı yapılan: ghostyy - 29 Ocak 2012 - 20:24:43
bunu şundan dolayı istiyorum. hani şu abd de çıkması muhtemel bi SOPA yasası var ya onuniçin istiyorum. malum pek çok upload sitesi kapndı bu yasadan dolayı..

SOPA yasası bildiğim kadarıyla kullanıcıları değil site sahiplerini alakadar ediyor.
Yani senin torrent için IP gizlemesi yapman SOPA'dan bir kaçış değil.

Tomas

Fikrimce Ubuntu üzerinde gizlenmek adına sabit bir konu başlığı açılmalı forumda. %100 Gizlenme diye bir şey yok tabi. Sadece tor ve daha birçok yöntemle en azından IP'mizin direkt karşıya gidemeyeceği ve gerçek IP'mizin bulunmasını zorlaştıran, bulanların daha fazla emek vermesini sağlayacak yazılımlar anlatmalıyız. Gerekli tecrübeyi edinirsem kendim de katkıda bulunup böyle bir başlık açmayı düşünüyorum.

ghostyy

doğrudur. bildiğim kadarıyla torrentten IP adresi takibi yapılabiliyor. bu durumu engellemek istiyorum sadece.

DoGuKaN

SOPA ve PIPA yasaları çıkmadı diye biliyorum. Kaynak.

ghostyy

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 29 Ocak 2012 - 21:05:03
çıkmadı ama eli kulağında...

boraalper4

Heisenberg

şimdi kardeşim torrent çekiyor gönderiyorsan güvenlik riskini unutacaksın, helede bunu windowsda yapıyorsan o çok daha fena linuxde en azından göreceli olarak daha iyidir torrent işi. Şimdi sopa nedeniyle sorduğunu yazmışın torrent istemcini deluge kuracaksın tercihlere girip oradan ağ sekmesi altında şifreleme var oraya gelip şifreleme seçeneğini seçeceksin inen değilde göndereni şifreli yapacaksınki hem iss hemde sopa gibi yapılanmalar ne gönderdiğini bilmesin çünkü netten çektiğin torrentin senin için riski yok onu şifreleme, ki şifrelersen hızın düşer giden bağlantıyı şifrele. Windowsda bu iş için peerblock var seni izleyen ıpleri engelleyen program, linuxde bunun bir çözümü yok tek yapabileceğin giden bağlantını şifreleyeceksin ki senden giden bağlantı normal sıradan htttp tarzı bir data gibi gözüksün. Arkadaş toru önermiş tor üzerinden torrent çekersen torunlarımız olduğunda bu günki güncel filmleri felan anca indiririz torun amacı çok farklıdır o torrent işinde kullanılamaz.  Ya da mac adresinin son bir hanesini değiştireceksin çünkü ıp çokda bağlayıcı bir protocol değil günümüz şartlarında.

Aklıma gelmişken şunu da yazayım eğer linuxde bir babayiğit çıkar peerblock programının windows üzerinde çalışırken hangi ıpleri engellediğini tespit ederse o listeyi alıp linuxte bir ıp rules oluşturup dağıtılabilir bir deb paketi haline getirirse değil sopa değil iss kimse ne gönderdiğinizi ne çektiğinizi izleyemez.
ALLES WAR DIE SEKTE !

barış

@Heisenberg, peerblock un benzeri TOR adlı bir uygulama var Linux üzerinde. Daha bir çok uygulama var ufak betikler halinde yazılmış fakat bizim kulağımıza gelmeyen.

Şifreleme olayı da öyle olmuyor, gelen veriyi de şifrelemen gerekiyor. Ayrıca torrent olayında takip hemen hemen imkansız. Öyle takibi kolay bir olay olsaydı Wikileaks'teki adamı alırlardı en başta, sunucularını falan bulurlardı. Öyle kolay bir olay değil.

Ayrıca SOPA gibi antlaşmalar ABD'de uygulanan anlaşmalar. Torrent konusunda da paylaşımcılar olduğu için, sabit bir sunucusu olmadığı için hangi birine ceza kesecek? Ancak torrent sitelerini kapatır.

Torrent üzerinden de IP takibi öyle hemen yapılsaydı dediğim gibi, Wikileaks belgelerinin insanların eline geçmesi engellenirdi en başta.

IP gizlemesi de Proxy ile yapılan bir olaydır. Vekil sunucu kullanıyorsun. E polis bulmak istese vekil sunucudaki kayıtlara bakamıyor mu? IP gizlemesi sizi gizlemez, IP gizlediğinizi iddia edersiniz fakat sadece kendinizi kandırırsınız. Vekil sunucuların hepsi kontrol edilecektir. Bu uygulamalardan da takip eden kurumun mutlaka haberi vardır. Adamlar salak değil.

Buradaki en iyi yöntem, bağlantınızı şifrelemek olacaktır. İndirme ve yüklemeleri şifrelemek sizi gene kurtarabilir. Ancak bunların hepsi düşünülmüştür arkadaşlar. Sonuçta orada çalışanlar da bilişim uzmanları.

Bir de benim kullandığım torrent sitesi Bulgar torrent sitesi, o yüzden içim rahat :D

boraalper4

Alıntı yapılan: barış - 01 Şubat 2012 - 15:21:06
@Heisenberg, peerblock un benzeri TOR adlı bir uygulama var Linux üzerinde. Daha bir çok uygulama var ufak betikler halinde yazılmış fakat bizim kulağımıza gelmeyen.

Şifreleme olayı da öyle olmuyor, gelen veriyi de şifrelemen gerekiyor. Ayrıca torrent olayında takip hemen hemen imkansız. Öyle takibi kolay bir olay olsaydı Wikileaks'teki adamı alırlardı en başta, sunucularını falan bulurlardı. Öyle kolay bir olay değil.

Ayrıca SOPA gibi antlaşmalar ABD'de uygulanan anlaşmalar. Torrent konusunda da paylaşımcılar olduğu için, sabit bir sunucusu olmadığı için hangi birine ceza kesecek? Ancak torrent sitelerini kapatır.

Torrent üzerinden de IP takibi öyle hemen yapılsaydı dediğim gibi, Wikileaks belgelerinin insanların eline geçmesi engellenirdi en başta.

IP gizlemesi de Proxy ile yapılan bir olaydır. Vekil sunucu kullanıyorsun. E polis bulmak istese vekil sunucudaki kayıtlara bakamıyor mu? IP gizlemesi sizi gizlemez, IP gizlediğinizi iddia edersiniz fakat sadece kendinizi kandırırsınız. Vekil sunucuların hepsi kontrol edilecektir. Bu uygulamalardan da takip eden kurumun mutlaka haberi vardır. Adamlar salak değil.

Buradaki en iyi yöntem, bağlantınızı şifrelemek olacaktır. İndirme ve yüklemeleri şifrelemek sizi gene kurtarabilir. Ancak bunların hepsi düşünülmüştür arkadaşlar. Sonuçta orada çalışanlar da bilişim uzmanları.

Bir de benim kullandığım torrent sitesi Bulgar torrent sitesi, o yüzden içim rahat :D

Z amunda mı yoksa?!

cagriemer

Sahte bir guvenlik duygusu olusmamasi icin yazma geregi hissettim. Ne kadar sifreleme yapilirsa yapilsin, torrent linkleri ne kadar https uzerinden aranirsa aransin, internet servis saglayiciniz bulmak istedigi taktirde sizi bulur. Seedboxlar falan da kar etmez zira ona da para verip aliyorsunuz. Ancak bir baskasinin agina girip baglandiginizda kendinizi kurtarabilirsiniz. Bu sefer de o insani yakarsiniz.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 29 Ocak 2012 - 21:05:03

evet çıkmadı ve çıkmayacak.sopa nın avrupa karşılığı acta idi.obama bunu hakkında bir açıklama yaptı.

stajerr

Sanırım tek çözüm kendi botnetinizin olması başkasının üzerinden çıkarsınız fakat arkadaşın dediği gibi çıktığınız kişiyi üzersiniz..