Tam ekran oyunlarda Alt+Tab sorunu ve çözümü....

Başlatan Ozmo, 27 Ocak 2012 - 23:14:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozmo

İlk olarak http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18602.0 linkde anlatılan plymouth çözünürlüğünü değiştirmek başlığını uyguluyoruz plymouth yoksa bile uygulayın amaç tüm konsolların çözünürlüğünü aynı hale getirmek. Yaptıysanız atlıya bilirsiniz...

Evet tam ekran oyun oynarken alt+tab  hep sorun olmuştur çözüm genelde pencere boyutunda oynamak olmuştur ama bu bir çözüm değil artık bir çözümümüz var ctrl+alt+F8...F12...

Peki bu yöntemi nasıl buldum rhythmbox çöktü ve bende doğal olarak öldürmek için :) gnome system monitor'e başvurdum orada bir uygulama dikkatimi çekti Xorg bilindiği üzere kendileri grafik uygulamalarını çalıştırmak ile mükellef ve beynimde şimşekler çaktı ben root kullanıcısı olmadan çalıştırabilirmiyim diye söylenmeye başladım o site benim bu site senin aramaya başladım meğer keramet sudo dpkg-reconfigure x11-common kodundaymış kodu girdikten sonra anybody yani herkes'i seçtim ve artık xorg normal kullanıcıda çalışır hale geldi. xinit /home/ozmo/HoN/hon.sh -- :1 kodunu terminale yazdım artık çok sevdiğim hon oyunu ctrl+alt+F8 de beni bekliyor ve ctrl+alt+F7 de masaüstüm beni bekliyor tam bir çözüm olmasa da idare eder...

xinit /home/ozmo/HoN/hon.sh -- :1

xinit sistemde x server'i başlatmak için hazır gelen betik

/home/ozmo/HoN/hon.sh oyun yada programın yolu yada adı

:1 ekran numarası :
:1 kullandıktan sonra :1 yerine :2 :3 :4 :5 :6 :7 :8 :9 :10 :11 :12 .... yazabilirsiniz ve bir o kadar xinit çalışacaktır haberiniz olsun konsollar arası ise ctrl+alt+f8 den f12 kadar gider :0 kullanmayın o masaüstünüze ait ekran numarası...

debian ve türevi dışı anlatım

Sadece /etc/X11/Xwrapper.config dosyası içine allowed_users=anybody yazıyoruz bu kadar
Geriye kalan işlemler aynı...
Lütfen paylaşırken en azından konu linkini de paylaşın yapacak arkadaşlara kolay gelsin ve hayırlı olsun...

heartsmagic

Tek uygulamaya yönelik güzel bir ipucu olmuş, teşekkürler. Gerçi ben izin ayarları yapmadan örneğin Gedit'i açtım fakat bu şekilde bir başka oturum açılmıyor cidden. Fakat xinit kullanmak oturum açmak için şart değil:
startx -- :1
ikinci X oturumunu açıyor. Gerçi Unity il biraz sıkıntılı durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ozmo

startx ve xinit aynı işlemi yapıyor ama anlayamadığım bir sebepten oturum açtığım program parametrelerini çalıştırmıyor

gecegezen

Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

Ozmo

anlatığım şekilde desura programını çalıştırdığım zaman windows yöneticisi olmadıgı zaman çok yavan duruyor biraz araştırma yoluna giderek fluxbox windows yöneticisini keşif ettim ev dizinine .xinitrc dosyası oluşturdum ve içine  #!/bin/sh
/nerede/kurulu-bu/desura/desura & exec fluxbox
yazdım desura'nın fluxbox ile çalışmasını sağladım. Ve terminalde

xinit -- :1 yazın..

exit buttonuna tıkladığımız zaman fluxbox dan çıkış yapıyoruz

archlinux wikilerine teşekkürlerimi sunuyorum...