93k / 58hz frekans aralık dışı hatası

Başlatan uraharalawliet, 26 Ocak 2012 - 12:03:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uraharalawliet

Meraba arkadaşlar windows kullanıyodum hiç araştırmadan etmeden bi gaz ubuntu kurmaya karar verdim. İndirdim kurdum bişeyler.. bi kaç kere ubuntuyu kurarken hata aldım ama en son kurduğum hiç sorunsuz kuruldu ama açılırken monitör kararıp "DİKKAT 93k /58hz frekans aralık dışı" diyor. anlamadım bende kurulum cdsini takınca öyle hata gelmiyo açılıyo. bi yardım etseniz ?

cagriemer

uraharalawliet

Alıntı yapılan: cagriemer - 26 Ocak 2012 - 16:24:09
Surada[1] bir cozum onerisinden bahsedilmis. Grub'in ayar dosyasinda ilgili degisikligi yapip dener misiniz?

[1] http://askubuntu.com/questions/71643/after-installing-ubuntu-my-screens-frequency-is-out-of-range-when-i-boot-to-win

Burda yazdığı gibi açılırken shift tuşuna basılı tuttum ama "grub is loading." yazdıktan sonra aynı hatayı tekrar verdi.

matrax_41

ctrl+alt+f1 ile uçbirime düştüğünüzde de aynı sorun var mı ?

speakerXXL

Ubuntu'yu açarken Grub seçeneği üzerinde e tuşuna basarak başlangıç değişkenlerini değiştirebileceğiniz alana ulaşınız. (Tek işletim sistemi kurulu ise Gruba ulaşmak için Üst Karekter (Shift) tuşunu kullanabilirsiniz.)
Aşağıdakine bezer satırı bulup,
linux /boot/vmlinuz-3.2.2-030202-generic root=UUID=xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx ro   quiet splash vt.handoff=7
aşağıdaki değişkeni ekleyiniz.
vga=792
Aşağıdaki şekilde olacak.
linux /boot/vmlinuz-3.2.2-030202-generic root=UUID=xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx ro  vga=792 quiet splash vt.handoff=7
CTRL+X tuşuna basarak eklediğiniz değişkenle sistemi açılmasını sağlayınız.
Eğer bu şekilde sorun çözülürse aşağıdaki kodla grub dosyasını açınız.
sudo gedit /etc/default/grub
Aşğaıdaki satırı bulunuz.
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Boşluk bırakarak vga=792 değşkenini ekleyiniz, aşağıdaki şekilde olacak.
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="vga=792 quiet splash"
Dosyayı kaydedip aşağıdaki kodla grubu güncelleyiniz.
sudo update-grub

uraharalawliet

Arkadaslar yanit veremdigim icin ozur dilerim ilk basta internetim sorun cikardi. grub ekranini acamiyorum ama ctrl+alt+f tusu ile cd takiliyken deneme durumu esnasinda arabirime ulasabiliyorum. ulastikdan sonra, c ye basarak konsol moduna ya da onun gibi biseye ulasamiyorum. sadece `sudo nano /etc/default/grub` yazdiktan sonra bi kac bisey geliyo ve ordaki yazilanlari yguladiktan sonra kaydedemiyorum.

burk

@uraharalawliet cd ile değil cd olmadan açılışta ctrl+alt+f1 tuşları ile uçbirime ulaşıp verilen önerileri denemen gerekiyor, ayrıca @cagriemer'in önerisini denedin mi acaba? Birde;
xrandr
kodunu girdiğinde seçili olan bilgiler hangileridir?

uraharalawliet

Cd olmadan arabirime  ya da grubu ulasamiyorum. Zaten bi` onceki mesaj da dedigim `sudo nano etc/default/grub` cozum denemem cagriemer arkasin verdigi linkte ki cozumu denemistim. (cd takarak ulastigim arabirimde suan hicbir komut giremiyorum, sadece sudo nano yazarak daha farkli bi ekrana ulasiyorum ancak sonuc gene ayni.)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2012 - 23:49:53

Ama arkadaslar suan bilgisayarimda herhangi bi ekran karti takili degil. anakartin dahili olanini kullaniyorum, xp`de sorun cikarmadigi icin onunla ilgili oldugunu dusunmemistim ama acaba onunla alakasi olabilir mi ?