ubuntuda yeniyim wine hakkında yardım

Başlatan sessiz, 23 Ocak 2012 - 22:11:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sessiz

merhaba arkadaşlar uzun zamandır ubuntu ya geçmek istiyordum ve sonunda geçtim bir oyun denemek istedim foruma bakyım wine programını kurdum oyun açınca şu mesajı veriyor resmini koyuyorum birinizin başına gelmiştir umarım sorun basittir.
yardımınızı bekliyorum

[eklenti yönetici tarafından silindi]

barış

Ekran kartı kurulu mu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2012 - 23:23:10

Ayrıca:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=6402.25

KemalALKIN

WineHQ denen olayda Microsoft lisans ve kitaplıklarını açmama sorunundan dolayı Wine denen olayın içinde .dll vb olaylar kurulu gelmez .dll biraz var ama onlarda aktif değildir. Winetricks denen olay sayesinde (olay=program) listesindekileri uygun veya gereken (sana gereken) kurunca .dll kitaplık olarak işlenir. Elle kurarsan (directx vb) kitaplıkları işlemez bir işe yaramaz. Oyun için örnek; dotnet20 (.net framework 2.0), directx9 (directx 9.0) gibi anlamlara gelen şeyleri kurunca oyun açılır. Biraz karmaşık geldi belki ama yani işin olayı WineHQ windows değildir, bir windows taklitçi programıdır. Windowsta açılıyordu bunda açmadı veya sorun oldu dersen tamamen sorumluluk Microsoft şirketine aittir. 1.2.x sürümleri kararlı, 1.3.x sürümleri kararsız ancak özelliklidir. WineHQ.org AppDB kısmından listeden bakarak veya arama kısımına yazarak çözüm vb bulabilirsiniz. Ayrıca üye olarak orada konu açma veya başarılı kurulum girdisi yapabilirsiniz.
www.tckemal.ist

sessiz

bilgisayarda ekran kartı kurulu .

wineHQ kurdum ve yazmış olduğunuz  sayfaya baktım oradada bulmadım biraz daha araştırayım.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: sessiz - 25 Ocak 2012 - 15:22:32
bilgisayarda ekran kartı kurulu .

wineHQ kurdum ve yazmış olduğunuz  sayfaya baktım oradada bulmadım biraz daha araştırayım.
Son durum nedir?
www.tckemal.ist

sessiz

şehir dışında idim uğraşamadım araştırmalarım devam ediyor.

sessiz

sorun hala devam ediyor çözmekten vazgeçtim online oyun olarak Drakensang Online oyun yükledim sorun oyundan kaynaklanıyor. bu oyunu kurmaktan vazgeçtim.