C Öğrenmek

Başlatan davuthan, 02 Eylül 2008 - 16:44:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxspacemax

Alıntı yapılan: MeBuNtU - 05 Eylül 2008 - 10:06:04
Ticari yazılım yazmak istiyorsan py2exe ile derlersin.Zaten Linux,BSD gibi sistemlerde ticari yazılım şansın biraz az.Açık kodlu muadilleri herzaman çıkar.Ör:Cedega->Playonlinux(Play on linux python la yazılmıştır.)

Haklısın Python'a devam kararı aldım. Elimdeki kitabı bitireyim. Açık kaynak kodlu programlar yazacağım.

oxfuego

Aslında benimde giriş yapmam lazım arkadaşlar c++ diline keşke abim biliyor olsaydıda bak kardes su sudur sunu soyle yap dıye bılse :D
No Limit

eldirr

Elinizin altında internet gibi devasa bir kaynak var. 'Abi'ye hiç ihtiyaç yok bence.

Yani ben ilk programlama öğrendiğimde internette yoktu, windows altında bulunan bir qbasic editörünün yardım dosyasına girip oradaki örnekleri kopyalayıp, derleyip, değiştirerek program yazmaya başlamıştım. (Böyle bir şey yazmakta insanı yaşlı hissettiriyor gerçi ama en azından delikli kartlar kullanarak programlamaya başlıyorum demiyorum :))

İnternette başlangıç seviyesinden, gelişmiş seviyeye kadar örnekler, rehberler, videolar yüzlerce şey bulabilirsiniz.

maxspacemax

Python için Türkçe kaynak bulmak çok kolay. :D

fadike

İlk yazdığım C dosyasında "Merhaba DÜnya" yazmak yerine aşağıdaki kodları yazmış;#include <stdio.h>
int main ()
{
printf("Aşkım seni çok ama çok seviyorum;fakat senden az!\n");
return 0;
}

ve sözlüme ilan-ı aşk eylemiştim.

Sanırım iki bilişimcinin aşkı da başka türlü olamazdı değil mi?

C ve C++ için Türkçe olarak e-kitaplara ise buradan erişebilirsiniz.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

mbt28

C bikere yazılştan kaybediyor. İlk gördüğümden beri uzun süreli hiç uğraşamadım zevk vermiyor kodlar çok kirli ve karışık görünüyor. Python çok sade bir yazılışı var. Ama donanıma hükmetmek isteniyorsa C gerekiyor. Örneğin çok büyük bir sistem uygulaması yazılacak yada bir işletim sisteminin iskeletini oluşturucak sistemi yönetcek uygulama yazılacak bunları ython ile yazmak sistemi hantallaştırır, bunlaı bir programlama dilinin insafına bırakamassınız pointer olayıda burda devreye giriyor bellek işlemlerine siz karar veriyorsunuz daha kararlı ve daha hızlı bir sistem için.

Umarım hatam olmamıştır hatam varsa doğru bilgiyi verirseniz sevinirim.

egitimist

Alıntı yapılan: maxspacemax - 09 Eylül 2008 - 20:22:12
Python için Türkçe kaynak bulmak çok kolay. :D

@Max, Pythonla alâkalı piyasada ikinci bir basılı kitap yokken bu cümlen biraz iddalı olmamış mı? Web kaynakları olarak ise; birbirinden alıntı yapılmış 3 bilemedin 5 başlangıç seviyesinde kaynak var.

heartsmagic

@mbt28, yazı meselesi kodu yazanın elindedir. Ben nice C kodları gördüm şiir gibi, nice başka dillerin kodlarını gördüm çer çöp gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mbt28

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Ekim 2008 - 01:44:14
@mbt28, yazı meselesi kodu yazanın elindedir. Ben nice C kodları gördüm şiir gibi, nice başka dillerin kodlarını gördüm çer çöp gibi.

Evet haklsınız ama bir python koduyla bir c kodunu aynı kişi aynı özende yazsa python kodu daha anlaşılır görünüyor. Tabiki aynı şekilde başka biri tersinide düşünebilir, o artık zevk işidir oda tartışılmaz.

potasyumsiyanur

Alıntı yapılan: fadike - 04 Ekim 2008 - 18:34:39
İlk yazdığım C dosyasında "Merhaba DÜnya" yazmak yerine aşağıdaki kodları yazmış;#include <stdio.h>
int main ()
{
printf("Aşkım seni çok ama çok seviyorum;fakat senden az!\n");
return 0;
}

ve sözlüme ilan-ı aşk eylemiştim.

Sanırım iki bilişimcinin aşkı da başka türlü olamazdı değil mi?

C ve C++ için Türkçe olarak e-kitaplara ise buradan erişebilirsiniz.

verilen linkde malware bulundu uyarısı alıyorum linkler kontrol edilmişmidir acaba:S
deniz yanmaz dersin ama...
yanarsada kimse söndüremez.

aliufuk

C dili veya herhangi bir dil fark etmez, mühim olan işin mantıgı bunu kaptıktan sonra sizin icin zor bir dil yok. Bende c dilini ogrenmeye başladım size önerim olacak kitap deitelin c /c++ pogramlama kitabi ,bunu muhakkak alın ben çok kitap aldim kütüphanemde her türlü programlama diline ait kitap mevcut fakat bunlarin icinde bu dedigim deitelin kitabi bir numara ondan daha iyisini aramayın bulamazsınız. Gördüğüm en iyi c programlama dili kitabi deitelin kitabi size tavsiyem onu almanız bu kitabi aldiktan sonra konuları sindire sindire okuyup acele etmeden, sadece bir konu icin çok örnek program yazmanızdir hemen ben bunu ögrendim zannetmeyin çünkü eksik çok oluyor ben ilk konuyu 6 -7 kere okudum ve örnek çözdüm program kodlarını kafama göre degiştirdim sonuçlarını gözlemledim ve bazı notlar tuttum ve sonuclar elde ettim diyebilirimki artık merhaba c konusuna tamamen hakimim yani her şeyini biliyorum kimse bu programı küçümsemesin c dilinin temeli bu pogramda yatıyor bu bir temel bunu anlıyan c dilini anlar size tavsiyem bu programı iyi anlayın herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.

potasyumsiyanur

Alıntı yapılan: aliufuk - 25 Ekim 2008 - 22:04:26
C dili veya herhangi bir dil fark etmez, mühim olan işin mantıgı bunu kaptıktan sonra sizin icin zor bir dil yok. Bende c dilini ogrenmeye başladım size önerim olacak kitap deitelin c /c++ pogramlama kitabi ,bunu muhakkak alın ben çok kitap aldim kütüphanemde her türlü programlama diline ait kitap mevcut fakat bunlarin icinde bu dedigim deitelin kitabi bir numara ondan daha iyisini aramayın bulamazsınız. Gördüğüm en iyi c programlama dili kitabi deitelin kitabi size tavsiyem onu almanız bu kitabi aldiktan sonra konuları sindire sindire okuyup acele etmeden, sadece bir konu icin çok örnek program yazmanızdir hemen ben bunu ögrendim zannetmeyin çünkü eksik çok oluyor ben ilk konuyu 6 -7 kere okudum ve örnek çözdüm program kodlarını kafama göre degiştirdim sonuçlarını gözlemledim ve bazı notlar tuttum ve sonuclar elde ettim diyebilirimki artık merhaba c konusuna tamamen hakimim yani her şeyini biliyorum kimse bu programı küçümsemesin c dilinin temeli bu pogramda yatıyor bu bir temel bunu anlıyan c dilini anlar size tavsiyem bu programı iyi anlayın herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.

sağolsun komşumdan bu kitap elime ulaştı.
deitelin kitabından çalışmaya başladım verdiğiniz tavsiye için teşekkürler
deniz yanmaz dersin ama...
yanarsada kimse söndüremez.

aliufuk

Rica ederim ben teşekkür ederim başarılı bir c /c++ programcısı olmanız dilegi ile saygı ve sevgilerimi sunarım

matafleur

Herkes C ile ilgili bolca kaynak sunmuş ama esas kaynağı pas geçmişsiniz.

Elinizin altındaki işletim sistemi (:

Unix ile C içiçedir.Dolayısıyla elinizin altındaki işletim sisteminin içinde sisteme gömülü hemen hemen tüm C fonksiyonlarının man dosyaları mevcut. (:

En basitinden man printf i bir deneyin.
Süpriz !!!!

(((:

blue

Bir çok arkadaş bişeyler yazmış, tabi farklı fikirlerde var. Bence programlama dili öğrenilecekse öncelikle neye ihtiyaç var onu belirlemek lazım. ihtiyaç eğer alt düzey programlamaysa, byteların önemi varsa C güzel bir seçim. Yok daha fazla görsel işlem yapacağım pointerlarla da işim olmaz diyorsanız, üst düzey bir programlama dili öğrenin. Kesin birşey söylemek gerekirse C dilini kendi kendine öğrenebilecek biri olduğunu zannetmiyorum, eğer gerçekten bu işi öğrenip güzel işler yapmak istiyorsanız kurslara gitmenizi tavsiye ederim. Bu işi en güzel Cdernekte öğrenirsiniz.

witty

C öğrenmeye bu kadar heveslisinde ne yapmak istiyosun C le. istiyosan ben sana alasını anlatırım veya direk en basittin baştan kaynakta veririm. ama ilk zamanlar anlamak için çook vakit vermen gerek

heartsmagic

Alıntı yapılan: witty - 05 Aralık 2008 - 17:36:23
C öğrenmeye bu kadar heveslisinde ne yapmak istiyosun C le. istiyosan ben sana alasını anlatırım veya direk en basittin baştan kaynakta veririm. ama ilk zamanlar anlamak için çook vakit vermen gerek

Vakit gerektirdiği zaten malum. Hoş her dil için vakit gerekir ancak C için bu biraz daha fazladır. Ayrıca C için daha fazla yoğunlaşma da gerekir, özellikle bir aşamadan sonra.

@witty eğer zaman ve imkânın varsa bence kimseyi beklemeden güzel bir [Nasıl] yazısı yazıp foruma geç. Böylece hem şu anki, hem de müstakbel üyeler faydalanmış olur.

CAMUXIA

İlk sayfada bir arkadaş "linux ile uyumlu olan programlama dili" tavsiyesi istemiş.
Evet ne diyorsunuz? Cevap C dili mi. Ubuntu altında da rahat kurulup çalışılabilecek gibi mi?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: CAMUXIA - 08 Ocak 2009 - 21:06:29
İlk sayfada bir arkadaş "linux ile uyumlu olan programlama dili" tavsiyesi istemiş.
Evet ne diyorsunuz? Cevap C dili mi. Ubuntu altında da rahat kurulup çalışılabilecek gibi mi?
Alıntı yapılan: matafleur - 02 Kasım 2008 - 00:54:21
Herkes C ile ilgili bolca kaynak sunmuş ama esas kaynağı pas geçmişsiniz.

Elinizin altındaki işletim sistemi (:

Unix ile C içiçedir.Dolayısıyla elinizin altındaki işletim sisteminin içinde sisteme gömülü hemen hemen tüm C fonksiyonlarının man dosyaları mevcut. (:

En basitinden man printf i bir deneyin.
Süpriz !!!!

(((:

CAMUXIA

Bize de teşekkür etmek düşer. :)
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: CAMUXIA - 08 Ocak 2009 - 21:26:44
Bize de teşekkür etmek düşer. :)

Kolay gelsin. :D Bu yaştan sonra bana C ağır gelir. Dergi işleri ile uğraşıyorum şimdilik.

heartsmagic

Diller kurup kullanılabilecek şeyler değildir. Ayrıca Linux'a veya Windows'a uyum meselesi de cidden garip kaçıyor dil söylemlerinde. Bu meseleler sırf MS'nin yaptığı politika yüzünden böyle biliniyor. Örneğin herkes .NET, C# denince Windows düşünüyor ki bu cidden böyle. Fakat diller böyle algılanmamlı. Yeryüzünde kaçyüztane dil vardır, hangisi için işletim sistemi uyumundan bahsediyoruz?

Ha, eğer sorulan şey derleyici ise bu konu kişinin kendisi tarafından araştırılabilir.

CAMUXIA

Ya o değil de phyton diyor bazıları. Ona ne diyorsun hocam?
C birdenbire zor gelmesin.
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

heartsmagic

Bu konular forumda defalarca tartışıldı. Diğer başlıklara da bakarsan fikir edinirsin. Ne söylersek söyleyelim hep kendimizi tekrarlamış oluruz.

C zor bir dildir ama baba diller arasındadır.
Python kolay öğrenilebilecek bir dildir ve son zamanlarda revaçtadır.

Seçim senin ne istediğine, neyi amaçladığına bağlı. Dediğim gibi defalarca konuştuk bunu forumda.

Mepeto

heartsmagic diller hakkinda dogru bilgi vermemis tamam python populer ama ogrenmesi kolay degil.once python ile baslarsin ardandin web tabanina gireyim dersin django ile devam edersin oda yetmez assembly ile bagdastirmaya calisirsin. c cok daha basit bir dil ve kullanim alani daha genis