[Çözüldü] Firefox 10 kullaniyorum

Başlatan spider909, 20 Ocak 2012 - 13:52:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spider909

arkadaslar hepinizin bildigi gibi firefox 10 daha cikmadi ama benim firefox surum 10 olarak gozukuyor :S internette yabanci bir siteden kurdurdum bunu.Bir zarari var midir? Nasil kaldirip orjinalini kurabilirim?
I don't want to believe. I want to know. -Carl Sagan

acer

spider909

Alıntı yapılan: acer - 20 Ocak 2012 - 14:31:12
Hangi Siteden kurdun?
ne bileyim arastirirken kurmustum bir yerlerden ne yaptigimi da anlamadim konsoldan kurmustum onu hatirliyorum bir tek.

acer

Yazılım merkezinden kaldırıp tekrar yazılı merkezinden orijinalini kurabilirsin.

if

@spider909, temel meseleleri öğrenmeden boyunuzu aşabilecek sulara dalıyorsunuz. Önce kullandığınız sistemi ve elemanlarını kullanmasını öğrenmenizi öneririm. Uygulamayı nerden kuruduğunuzu bile hatılamıyorsanız bilinçli bir kullanıcı olduğunuzu söyleyemem.

Konsol dediğiniz büyük ihtimal uçbirimdir. Uçbirimden kurulan uygulamaların nasıl kaldırılacağı forumda anlatılmakta, hem de Acemiler bölümünde.

Rbbt

Sanırım PPa kaynağından kurulum yaptınız veya unstable deposunu eklediniz böylece güncellendi. Şu an beta aşamasında pek sorun çıkmaz gibi geliyor bana ama ben alpha ve beta sürümlerinden uzak duruyorum genelde (:
What happens when I become main source of a pain!!!

spider909

Alıntı yapılan: if - 20 Ocak 2012 - 14:52:59
@spider909, temel meseleleri öğrenmeden boyunuzu aşabilecek sulara dalıyorsunuz. Önce kullandığınız sistemi ve elemanlarını kullanmasını öğrenmenizi öneririm. Uygulamayı nerden kuruduğunuzu bile hatılamıyorsanız bilinçli bir kullanıcı olduğunuzu söyleyemem.

Konsol dediğiniz büyük ihtimal uçbirimdir. Uçbirimden kurulan uygulamaların nasıl kaldırılacağı forumda anlatılmakta, hem de Acemiler bölümünde.
ben bilinçliyim demedim ki.Firefox 10 kullanıyorum dedim :D:D

if

@spider909, dpkg --get-selections | grep firefox

spider909

Alıntı yapılan: if - 20 Ocak 2012 - 18:04:34
@spider909, dpkg --get-selections | grep firefox

cagdas@cagdas-GA-MA770T-UD3P:~$ dpkg --get-selections | grep firefox
firefox install
firefox-globalmenu install
firefox-gnome-support install
firefox-locale-en install
firefox-locale-tr install

if

sudo apt-get purge firefox komutundan sonra yazılım kaynaklarından firefox beta deposunu kaldırırsınız.

spider909

Alıntı yapılan: if - 20 Ocak 2012 - 18:31:17
sudo apt-get purge firefox komutundan sonra yazılım kaynaklarından firefox beta deposunu kaldırırsınız.
yazdim komutu simdi yapmam gereken baska bir sey var mi? yani firefox 10 kararli surum cikana kadar bunu kullanmaya devam edeyim pek de bir sorun yaratmiyor zaten bende.
cagdas@cagdas-GA-MA770T-UD3P:~$ sudo apt-get purge firefox
[sudo] password for cagdas:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Aşağıdaki paketler KALDIRILACAK:
  firefox* firefox-globalmenu* firefox-gnome-support*
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 3 ve Yükseltilmeyecek: 0.
Bu işlemden sonra 43,7 MB disk alanı boşalacak.
Devam etmek istiyor musunuz [E/h]? e
(Veritabanı okunuyor... 179333 files and directories currently installed.)
firefox-globalmenu kaldırılıyor ...
firefox-gnome-support kaldırılıyor ...
firefox kaldırılıyor ...
Purging configuration files for firefox ...
Processing triggers for menu ...
Processing triggers for man-db ...
Processing triggers for desktop-file-utils ...
Processing triggers for gnome-menus ...
Processing triggers for bamfdaemon ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf.index...
N: Ignoring file 'dropbox.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'mozillateam-firefox-next-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'dropbox.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'mozillateam-firefox-next-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

if

@spider909, kullanmak istiyorsanız tekrar kurarsınız.

spider909

Alıntı yapılan: if - 20 Ocak 2012 - 19:24:13
@spider909, kullanmak istiyorsanız tekrar kurarsınız.
az once bu mesaj icin mail geldi thunderbird'e bende linke tikladim normalde firefox ile direk acardi bu sefer uygulama secin dedi kapattim onu gittim yazilim merkezinden tekrar kurdum sonra acildi ama eskisi acildi tekrar.yine baktim hala versionum 10

alquirel

@spider909,

Öncelikle "Ignoring file" uyarılarının çözümü için : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23296.0

Firefox'u kaldırmışsınız ancak kurmadan önce size 10. sürümü kurduran depoyu silmemişsiniz.
Firefox'u tekrar kaldırın, ama kurmadan önce Ubuntu Yazılım Merkezi veya Synaptic'i açarak menüden Yazılım Kaynakları'nı açın. "Mozillateam-firefox-next" gibisinden bir şey görürseniz o depoyu kaldırın. Sonra Firefox'u kurmayı deneyin.
(Tabii arada apt-get update komutunu atlamayın)

spider909

Alıntı yapılan: alquirel - 21 Ocak 2012 - 00:19:55
@spider909,

Öncelikle "Ignoring file" uyarılarının çözümü için : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23296.0

Firefox'u kaldırmışsınız ancak kurmadan önce size 10. sürümü kurduran depoyu silmemişsiniz.
Firefox'u tekrar kaldırın, ama kurmadan önce Ubuntu Yazılım Merkezi veya Synaptic'i açarak menüden Yazılım Kaynakları'nı açın. "Mozillateam-firefox-next" gibisinden bir şey görürseniz o depoyu kaldırın. Sonra Firefox'u kurmayı deneyin.
(Tabii arada apt-get update komutunu atlamayın)
evet çözüldü 9.0.1 kullanıyorum artık :D teşekkürler yardımlarınız için :)

alquirel

Rica ederiz.
Etiket için de biz teşekkür ederiz.