[Çözüldü] KeePass2 aniden kayboldu.

Başlatan vali, 18 Ocak 2012 - 23:20:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vali

Ubuntu 10.10 kullanıyorum. Şifrelerimi sakladığım KeePass2 isimli programım sorunsuz çalışıyordu. Bir ara lazım oldu, menüde bulamadım. Yazılım merkezinde de bulamadım. Synaptic paket yöneticisinde de yok. Üstelik şifrelerimin olduğu veri tabanımı belgelerime saklamıştım. Veritabanım da yok. Yardımcı olur musunuz?

burk

ctrl+alt+t kombinasyonu ile uçbirimi açıp programın adını yazdığında ne çıkıyor?

vali

Uçbirime keepass yazarak denedim, bir de keepass2 yazarak denedim ama çıktı: "keepass komutu bulunamadı" veya "keepass2 komutu bulunamadı" şeklinde.

if

@vali, sanki uygulama kaldırılmış sistemden. dpkg -l | grep keepass ne diyor?

heartsmagic

Durduk yere bir uygulama sistemden kaybolmaz, mutlaka bir şeyler olmuştur. Bir şeyler kurarken, kaldırırken fark etmeden uygulamayı da uçurmuşsundur. Ayrıca bu tür uygulamalar, hatta bizim taraftaki birçok uygulama sistemden kaldırılasa bile kullandıkları bu türden veri tabanı dosyası olsun, özel dosyalar olsun silinmezler. Belgelerin içindeki bir dosyanın uçması da pek normal değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vali

dpkg -l | grep keepass yazdım çıktı aşağıda:
ii  keepassx                                0.4.3-1                                         
Cross Platform Password Manager

Bir de sistemimde KeePassX diye bir program var. Ama bu farklı program. Benim istediğim KeePass2 programı. Peki diyelim ki programı yanlışlıkla ben kaldırdım. O zaman tekrar kurmak istiyorum. Ubuntu Yazılım Merkezi'nde böyle bir program yok. Neden? Synaptic Paket Yöneticisine giriyorum. Böyle bir program yok. Neden? KeePass2'nin internet sitesine bakıyorun. Linux kurulumunu bulamadım. Lütfen yardımcı olun. Şu Keepass2'yi yeniden bilgisayarıma kuralım..

burk

@vali ben gerek synaptics gerekse Ubuntu Yazılım Merkezinde programı sorunsuz görüntüleyip kurabiliyorum, @heartsmagic'in belirttiği gibi sende sisteminde bir anormallik var.

vali

Bir sorun var gibi ya neyse. Benim silinen veritabanından daha eski bir veritabanım vardı. KeePassX programı ile açtım ve açtı. Şifrelerime ulaştım. Fakat bu KeePassX kesinlikle farklı bir program. amblemi dahi farklı. Gerçi önemli olan benim şifrelerime ulaşmış olmam. Yine de bu iki programı da inceleyin isterseniz, farklı gibi. Yorumlarınızı yazarsınız. Adresi yazıyorum.
http://www.keepassx.org/
http://keepass.info/ (bu programı bulamıyorum işte)

eribol

KeePassX, Keepass2 diye tanımladığınız programın linux sürümü oluyor. Yani geliştiricileri aynı, fark yok diyebiliriz.

vali

Ben de dikkatli inceledim, haklısınız galiba. Olay çözülmüştür. Herkese Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ocak 2012 - 22:55:15

konuyu çözüldü şeklinde kapatmak istiyorum ama nasıl yapılır bilemedim.. Yardım lütfen.

eribol

İlk iletinizin başına [Çözüldü] ibaresi eklemeniz yeterli. Yönetici arkadaşlar kilitlerler, gördüklerinde.

decent