[Çözüldü]Wine Pes 2011 setup.exe sorunu

Başlatan thejeweler23, 17 Ocak 2012 - 18:56:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thejeweler23

Arkadaşlar wine ile pes 2011 kurmaya çalışıyorum fakat beceremedim,forumda konu ile ilgili arama da yaptım ama işime yaramadı.Şöyle bir durum var.Autorun.exe'yi çalıştırdığımda Autorun cannot bi started diye uyarı alıyorum,setup.exe'ye tıkladığımda ise hiç bir hareket olmuyor.Setup.exe'ye sağ tıklayarak özellikler>erişim hakları>dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver yolunu izledim ve tekrar wine ile başlattım ama hiç bir hareket olmadı.Sorun wine'da mı yoksa setup dosyasında mı?Setupın bozuk olabileceğini düşünerek internette pes 2011 setupı aradım ama bulamadım.Bu arada Wine 1.2 yüklü.İlk 1.3'ü kurdum,olmayınca sorun 1.3ten kaynaklanıyordur diye 1.2'yi kurdum ama yine değişmedi.Ne yapabiliriz? :-\

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: thejeweler23 - 17 Ocak 2012 - 18:56:42
Arkadaşlar wine ile pes 2011 kurmaya çalışıyorum fakat beceremedim,forumda konu ile ilgili arama da yaptım ama işime yaramadı.Şöyle bir durum var.Autorun.exe'yi çalıştırdığımda Autorun cannot bi started diye uyarı alıyorum,setup.exe'ye tıkladığımda ise hiç bir hareket olmuyor.Setup.exe'ye sağ tıklayarak özellikler>erişim hakları>dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver yolunu izledim ve tekrar wine ile başlattım ama hiç bir hareket olmadı.Sorun wine'da mı yoksa setup dosyasında mı?Setupın bozuk olabileceğini düşünerek internette pes 2011 setupı aradım ama bulamadım.Bu arada Wine 1.2 yüklü.İlk 1.3'ü kurdum,olmayınca sorun 1.3ten kaynaklanıyordur diye 1.2'yi kurdum ama yine değişmedi.Ne yapabiliriz? :-\

wine ile pes 2011 demo çalışıyor.playonlinuxda kurmayı denedin mi?senin kurduğun sürüm korsan ise çalışmayabilir.korsan oyunlar sıkıntı çıkarıyor wine ve playonlinux da.torrentlerden farklı bir kurulum dosyası edinip deneyebilirsin.

thejeweler23

indirdim şimdi ama kurulum sırasında 3d hızlandırmaya sahip değilsiniz dedi,nvidianın en son sürücüsünü elle kurdum 290'lı bişey olması lazımdı onunla mı alakalı acaba bu uyarı?

KemalALKIN

O sorunu PlayOnLinux programında verir. Çözüm; kurulum için .msi var onla kur. Kurulum bitince ayarlara girerken özellik düşük derse, WineHQ 1.3 sürümü olman lazım en sonki winehq.org downloads ubuntu kısmında ppa ile anlatım var oradan kur günceli. Gene olursa;

şimdi linuxta bir boş dosya oluştur yada metin düzenleyici ile ve içine şunu yaz

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\Direct3D]
"VideoMemorySize"="1024"
"VideoPciDeviceID"=dword:00000de1
"VideoPciVendorID"=dword:000010de

"VideoPciDeviceID"=dword:00000de1
"VideoPciVendorID"=dword:000010de

Bu kısımları kendi ekran kartını araştırıp değiştir. Altı çizili olan son 4 hane değişecek bunları bulamazsan sadece şu şekilde yazıp kaydet.

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\Direct3D]
"VideoMemorySize"="1024"

Uzantısını .reg yap yada kaydederken .reg olarak kaydet daha sonra;

Terminal/Konsole/Uçbirim;
wine regedit
Enter ve oradan 1. menü open kısmından ekle ve çık.

Not: 1024 = Ekran kartım 1024 MB yani 1 GB olduğu için öyle sana göre değiştir tabiki.
www.tckemal.ist

thejeweler23

Çok sağol kardeşim,kurulumu yaptım ama settingse girdiğimde ekran kartı özelliklerine kötü diyordu,ve modelide 8400 olması gerekirken 8300 olarak görüyordu.şimdi uçbirimden wine 1.3 kuruluyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2012 - 18:09:41

En son dediğin regedit olayını yaptım settings'deki özelliklerde herhangi bir sıkıntı yoktu ama pes2011.exe'ye tıkladığımda Program Error diye uyarı verdi.Şimdi oyunu tekrar kurucam.Kurulumun yapılacağı yeri değiştirmeme gerek var mı?Crack nasıl yapılacak bunlar hakkında bi bilgim yok açıkçası.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: thejeweler23 - 18 Ocak 2012 - 01:18:29
Çok sağol kardeşim,kurulumu yaptım ama settingse girdiğimde ekran kartı özelliklerine kötü diyordu,ve modelide 8400 olması gerekirken 8300 olarak görüyordu.şimdi uçbirimden wine 1.3 kuruluyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2012 - 18:09:41

En son dediğin regedit olayını yaptım settings'deki özelliklerde herhangi bir sıkıntı yoktu ama pes2011.exe'ye tıkladığımda Program Error diye uyarı verdi.Şimdi oyunu tekrar kurucam.Kurulumun yapılacağı yeri değiştirmeme gerek var mı?***** nasıl yapılacak bunlar hakkında bi bilgim yok açıkçası.
Al bak başka başlıkta açıkladım çözüm var.
Not: Multisampling isterseniz yani x8 falan olan filtre onun içinde ayar var. (1.2 lerde x8 filtre yok ama rege ekleniyor kolayca).
www.tckemal.ist

thejeweler23

Yardımların için teşekürler hallettim,biraz performans sorunu var ama olsun,oynayabiliyorum  :)

KemalALKIN

Alıntı yapılan: thejeweler23 - 18 Ocak 2012 - 22:16:44
Yardımların için teşekürler hallettim,biraz performans sorunu var ama olsun,oynayabiliyorum  :)
Konu başlığına çözüldü ekler misin? Çünki böyle yaparsan bidaha yaşayanlar konu açmadan cevap bulur ve bu konu kilitlenir arşivlik olur :).
www.tckemal.ist