torrent programları neti kitliyor

Başlatan superjax, 16 Ocak 2012 - 00:02:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

superjax

arkadaşlar her zaman her ortamda kullandığım (win,pardus) utorrent ubuntu 11.10 da indirme yapınca bütün neti kitliyor. ben dahil evde kimse nete giremiyor.
indirme hızını 100mb/sn gönderme hızını 100mb/sn yaptım yok
indirme hızını 100mb/sn gönderme hızını 10mb/sn yaptım yok
indirme hızını sınırsız , gönderme hızını 100mb/sn yaptım  gene yok

diğer transmission ve qtorrent denedim gene aynı durum. bu işi nasıl çözerim?bu arada pardus da utorrent 200 ile falan indirirken ubuntu da 20 ile dahi indirme yapsa neti kitliyor.
yani indirme hızı yüksek olması sebebiyle net kitlenmiyor.

zeusmaster

Size önerim şu olabilir.Modeminizden sadece torrent programının kullanacağı bir port açın ve o portu torrent programına tanıtın.
Up and Running...

if

@superjax, gönderme hızı fazla değil mi? 0 yapınca ne oluyor?

superjax

@bahdem, port açma aklımda zamanım olmadığı için deneyemedim, bide nasıl açılacağını anlatan güzel bir döküman bulmam gerek
@if, göndermeyi kapatsam dahi kitliyor neti fark yok yani

if

@superjax, o zaman sorun başka bir şeyden kaynaklıdır. Bilemeyeceğim sebebini. Uygulama çalışıyorken trafiğe bakmak ipucu verebilir belki. iftop -i wlan0 -B

superjax

komutu çıktısı

interface: wlan0
IP address is: 192.168.1.2
MAC address is: 00:17:c4:0e:1c:0a
pcap_open_live(wlan0): wlan0: You don't have permission to capture on that device (socket: Operation not permitted)

if

Alıntı yapılan: superjax - 16 Ocak 2012 - 21:59:40

interface: wlan0
IP address is: 192.168.1.2
MAC address is: 00:17:c4:0e:1c:0a
pcap_open_live(wlan0): wlan0: You don't have permission to capture on that device (socket: Operation not permitted)

sudo iftop -i wlan0 -B

superjax

kodu girdikten sonra şu ekran geliyor ve sürekli değişim gösteriyor

if

Arkadaşlar konular karıştı. Başka bir başlıktan devam etmek daha iyi. Benden sonra bir şey yazmayında mesajları bölüp yeni konu açayım.

Heisenberg

özür dilerim arkadaşın konusuna kaynak yapığım için mesaj yazmayacağım ama @bahdeme teşekkür ediyorum ne demek istediğini anladım son mesajla bu montdan biraz daha karışık ve alengirli ve biraz daha karıştırıp koskoca 1tblık arşivi uçurmadan sanırım burada durmalıyım tekrar teşekkürler.
ALLES WAR DIE SEKTE !

if

@Heisanberg, önemli değil:) Yeni açtığım konudan devam edebilirsiniz.

@superjax, sizi unutmadım:) İnan bu soruna neyin teşkil edebileceğine dair en ufak bir fikrim yok. Şu an zihnim yorgun olduğu için arama da yapamıyorum.

barış

100mb/s değil de, 500kb/s yaparsanız çözülür.

10mbps internetim var, indirmede bant genişliği 1mb oluyor. Yani ben bir torrenti maksimum bant genişliğinde indirirsem, saniyede 1mb ile, bütün bant genişliği oraya doğru gittiğinden internette yavaşlama oluyor haliyle...

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: superjax - 16 Ocak 2012 - 00:02:33
arkadaşlar her zaman her ortamda kullandığım (win,pardus) utorrent ubuntu 11.10 da indirme yapınca bütün neti kitliyor. ben dahil evde kimse nete giremiyor.
indirme hızını 100mb/sn gönderme hızını 100mb/sn yaptım yok
indirme hızını 100mb/sn gönderme hızını 10mb/sn yaptım yok
indirme hızını sınırsız , gönderme hızını 100mb/sn yaptım  gene yok

diğer transmission ve qtorrent denedim gene aynı durum. bu işi nasıl çözerim?bu arada pardus da utorrent 200 ile falan indirirken ubuntu da 20 ile dahi indirme yapsa neti kitliyor.
yani indirme hızı yüksek olması sebebiyle net kitlenmiyor.

windowsda denediniz mi hiç?aynı problem devam ediyormu?yoksa sadece ubuntu da mı sorun?siz ne kullanıyorsunuz da 100 mb/sn indirme yapıyorsunuz?