[Çözüldü] Sanal makinada compiz çalışır mı?

Başlatan The Mayda, 13 Ocak 2012 - 13:53:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

The Mayda

alquirel

@The Mayda,

Alıntı yaptığınız görüntü neredeyse 4 yıl öncesine ait. O ekran görüntüsünden sonra Ubuntu tam 8 sürüm çıkarttı.
Siz hangi sürümü ve masaüstü yöneticisini kullanıyorsunuz?

(Eğer profilinizde yazdığı gibi Windows 7 kullanıyorsanız Ubuntu'ya bekleriz öncelikle)

The Mayda

Çıkardığı sürüm önemli değil :) bana o 3d masaüstü lazım çok hoşuma gitti :) evet w7 deyim sanal masaüstünden ubuntu 11.10 64 bit kuruyorum suan da :)

alquirel

Alıntı yapılan: The Mayda - 13 Ocak 2012 - 14:42:49
Çıkardığı sürüm önemli değil :) bana o 3d masaüstü lazım çok hoşuma gitti :) evet w7 deyim sanal masaüstünden ubuntu 11.10 64 bit kuruyorum suan da :)

Çıkardığı sürüm şu açıdan ÇOK önemli.

Gnome (ve dolayısıyla Ubuntu) Gnome 2 sürümünü kullanmayı bıraktı. Alıntıladığınız görüntüde ise masaüstü yöneticisi olarak Gnome 2 kullanılmış. Siz sadece masaüstünü sorduğunuz için böyle bir cevap verdim. Eğer ki küpü merak ettiğinizi başta yazsaydınız belki sürüm muhabbetine girmezdim.

Gelelim küp mevzusuna. Aslında bunun için de bir soru sordum ama siz cevaplamamışsınız.
Alıntı yapılan: alquirel - 13 Ocak 2012 - 13:58:35
Siz hangi sürümü ve masaüstü yöneticisini kullanıyorsunuz?

Eğer Gnome Shell kullanıyorsanız küp için şansınız yok. Eğer Unity kullanıyorsanız Compiz ayarlarından küpü sorunsuzca açıp çalıştıran da var, sorun yaşayıp çalıştıramayan da var.

Bu arada, sanal masaüstünde kullanıyorsanız sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: The Mayda - 13 Ocak 2012 - 14:42:49
bana o 3d masaüstü lazım çok hoşuma gitti

Forum'da "compiz" olarak arama yapmanız durumunda,
karşılaşacağınız birçok mevcut konu size gerekli bilgileri sunacaktır.

Aynı şekilde (kubuntu)KDE'nin "Kwin" yöneticisinde küp ile masaüstleri arasında geçiş yapmanız mümkün.

Alıntı yapılan: alquirel - 13 Ocak 2012 - 16:58:47
Bu arada, sanal masaüstünde kullanıyorsanız sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

Kesinlikle

The Mayda

Alıntı yapılan: alquirel - 13 Ocak 2012 - 16:58:47
Çıkardığı sürüm şu açıdan ÇOK önemli.

Gnome (ve dolayısıyla Ubuntu) Gnome 2 sürümünü kullanmayı bıraktı. Alıntıladığınız görüntüde ise masaüstü yöneticisi olarak Gnome 2 kullanılmış. Siz sadece masaüstünü sorduğunuz için böyle bir cevap verdim. Eğer ki küpü merak ettiğinizi başta yazsaydınız belki sürüm muhabbetine girmezdim.

Verdim cevabı w7 de home pre kullanıyorum sanal masaüstünde kurucam evet sorun çıkartırsa peki kullanmam.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: The Mayda - 13 Ocak 2012 - 20:11:06
evet sorun çıkartırsa peki kullanmam.

Çıkartmama durumu sizin hakimiyetinizde,
Disk alanınızda yeterince(azami) alan ayırıp,
Ubuntu'yu ayrılan alana kurup,
PC'nizi her başlattığınızda "Grub" ekranından,
hangi işletim sistemi ile başlamak istediğinizi seçebilirsiniz. (ben dahil olmak üzere, birçoğumuz bunu yapmakta)
Hem win hemde ubuntu'yu kullanabilirsiniz, seçiminiz doğrultusunda.
"Kurulum öncesi yapılması gerekilenler" başlığına göz atınız.

The Mayda

Alıntı yapılan: Sherlock Holmes - 13 Ocak 2012 - 21:01:54
Çıkartmama durumu sizin hakimiyetinizde,
Disk alanınızda yeterince(azami) alan ayırıp,
Ubuntu'yu ayrılan alana kurup,
PC'nizi her başlattığınızda "Grub" ekranından,
hangi işletim sistemi ile başlamak istediğinizi seçebilirsiniz. (ben dahil olmak üzere, birçoğumuz bunu yapmakta)
Hem win hemde ubuntu'yu kullanabilirsiniz, seçiminiz doğrultusunda.
"Kurulum öncesi yapılması gerekilenler" başlığına göz atınız.

Çok teşekkür ederim cevabınız için faydalı oldu.

decent

Alıntı yapılan: The Mayda - 13 Ocak 2012 - 22:27:31
Çok teşekkür ederim cevabınız için faydalı oldu.

Orta ve üzeri bir ekran kartı varsa çalışır.
VirtualBox ile Gnome-shell, Unity 3D, KDE vs. ne özellik gerekiyorsa kullanılabiliyor.
Ekran kartı belleği ve RAM miktarını sanal makina ayarlarından değiştirebiliriz.

Örnek olarak;

- 1 GB RAM ve 128 MB ekran kartı belleği ayırırsak;
- 3D hızlandırmayı etkinleştirirsek;
- Misafir eklentileri yükleyip, kurulumdan sonra VirtualBox sürücülerini yüklersek;

tam özellikli çalışmayacak dağıtım ve işletim sistemi yok diyebilirim.

The Mayda

Alıntı yapılan: decent - 13 Ocak 2012 - 23:10:41
Orta ve üzeri bir ekran kartı varsa çalışır.
VirtualBox ile Gnome-shell, Unity 3D, KDE vs. ne özellik gerekiyorsa kullanılabiliyor.
Ekran kartı belleği ve RAM miktarını sanal makina ayarlarından değiştirebiliriz.

Örnek olarak;

- 1 GB RAM ve 128 MB ekran kartı belleği ayırırsak;
- 3D hızlandırmayı etkinleştirirsek;
- Misafir eklentileri yükleyip, kurulumdan sonra VirtualBox sürücülerini yüklersek;

tam özellikli çalışmayacak dağıtım ve işletim sistemi yok diyebilirim.

Özelliklerim şu şekilde 8 GB Ram   i5  M460  @2.53 GHz   1 gb Nvıdıa geforce gt320m   1 gb intel HD Graphıcs var. Nasıl uyumlu mu olur mu ?

decent

@The Mayda, donanım fazlasıyla yeterlidir.
Bu donanımlarla sanal makinaya yüklediğin dağıtımları gerçek sistemdeki gibi çalıştırabilirsin.
Örneğin RAM miktarını 2-3 yapabilirsin, işlemci çekirdek sayısını iki yapabilirsin vs. vs.

The Mayda

Alıntı yapılan: decent - 14 Ocak 2012 - 02:14:35
@The Mayda, donanım fazlasıyla yeterlidir.
Bu donanımlarla sanal makinaya yüklediğin dağıtımları gerçek sistemdeki gibi çalıştırabilirsin.
Örneğin RAM miktarını 2-3 yapabilirsin, işlemci çekirdek sayısını iki yapabilirsin vs. vs.

Tamam teşekkür ederim sağ olun :) becerebilirsem yaparım.

decent

O halde bu konu bir süre daha açık kalsın, ihtiyaç duyduğun anda ilgili pencerenin resmini eklersen yardımcı olmaya çalışırız.

The Mayda

Alıntı yapılan: decent - 14 Ocak 2012 - 02:39:22
O halde bu konu bir süre daha açık kalsın, ihtiyaç duyduğun anda ilgili pencerenin resmini eklersen yardımcı olmaya çalışırız.

8 GB kıngston usb mi ubuntu yu yükleyip boot için kullanacağım ama şçyle bi uyarı çıktı :

[eklenti yönetici tarafından silindi]

decent

1- VirtualBox ile kullanmak için bu işlemi yapmaya gerek yoktur.
-- ISO dosyasını doğrudan VirtualBox ile kullanabilirsin.

Resimde sıralanan işlemler ise,
-- USB diskin başına (MBR) açılış kaydı yazılacak;
-- USB belleğin etiketi (label) PENDRIVELINUX olarak değiştirilecek;
-- Ubuntu 11.10 bu USB belleğe kurulacak (yazılacak)

Evet dersen sıraladığı işlemleri yapmaya başlar.

The Mayda

decent

Hayır, buradaki amaç son defa uyarmaktır.
Tabii içinde veriler varsa önce onları yedeklemek gerekiyor.

İşlem bittiğinde bu USB bellek ile USB başlangıç desteği olan her makinayı başlatıp Ubuntu kullanmaya başlayabilirsin.

The Mayda

Yedeğimi almıştım zaten.
O zaman artık başlangıçta ubuntuyla açılabilecek bi bilgisayara sahibim artık :)
gece gece uğraştırdım sizi sağ olun.

decent

Rica ederiz.
Sanal makina ile ilgili kısmı hallettiğinde ilk ileti başlığına [Çözüldü] etiketi ekleyebilirsin.

The Mayda

Sabaha doğru da onu halletmeye çalışacağım olursa anında etiketlerim hazırda bekliyorum zaten olsa da etiketlesem.